Reklama

Reklama

Kdo je tady ředitel?

  • Dánsko Direktøren for det hele (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bláznivá komedie, která zcela vystupuje mimo tradiční téma a styl Larse von Triera. Majitel IT agentury si vytvořil postavu imaginárního šéfa, ale když chce firmu prodat, nezbývá mu než najmout podřadného herce, který bude zaskakovat nejen při jednáních. (Febiofest)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

EastWicka 

všechny recenze uživatele

"Proč Dánové tolik mluví? Buď moc mluví nebo jsou příšerně sentimentální. A mezitím se akorát smějou jako idioti."...."Zatracení Dánové! Jen tak se z toho nevykroutíte! Jste samé řeči. Z vašich ság ale víme tohle: Ten kdo vyjednává s podkoním, nevyjednává s nikým. Sbohem!" (z monologu islandského mogula Finnura Sigurdsona) ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

úplne geniálna záležitosť, v ktorej trier na plné gule robí to, čo ho najviac baví a čo vie najlepšie - hrá sa - hrá sa so žánrom tak precízne a tak do dôsledkov, že je to občas až absurdné a zahrávanie prerastá do parodovania, karikovania. samozrejme si celý čas robí dokonalú srandu - z filmu ako takého, zo seba, z dogmy 95, z komédie ako žánru a napokon aj z divákov, skrátka aby ani jedna zložka neostala opomenutá. záverečný autorov výrok je úplne trefný, ostatne tých trefných vecí tam je omnoho viac - no a pri tom všetkom to je navyše aj podarená sranda. ten trier ma neprestane udivovať a prekvapovať (no a v neposlednom rade - tešiť) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt kravina. Jednak to cely vypada fakt silene lacine az amatersky a kdo to strihal musel bejt fakt neschopnej idiot. Herecky obsazeni je banda topornejch a nesympatickejch individui, ktery by v normalni firme nikdy nikdo nezamestnal. Navic se vetsinu casu nic moc nedeje a nekdo furt keca nejaky sracky. Film ma jedno jediny stesti, je vtipnej. Ne vzdycky, ale tech 90 minut docela slusne utece a sem tam padne fakt nejaka solidni hlaska. ()

Willy Kufalt odpad!

všechny recenze uživatele

Ze samotného námětu o vytvoření a zastupování fiktivního ředitele mohla za jiné kostelace tvůrců vzniknout svěží a vtipná komedie. To by se ale námětu nesměl chopit takhle sebestředný režisér, který výsledek promění v pseudouměleckou výkladní skříň plnou nezáživných herců, neumětelsky křečovitého podání či jakýchsi rádoby-intelektuálních úvah nad možnostmi filmového média a komedie. Už dlouho jsem nic tak otravného neviděl. Jestliže největší invence Ředitele spočívá v naprosto nesmyslných a trapně výstředních záběrech kamery, je něco hodně špatně. Jestliže mě z celé komedie rozesmálo pouze to, jak po víc než půlhodině nezajímavých keců o informačních technologiích a firemní administrativě začne jeden pár ve stejné kanceláři ve stoje souložit, je to trapas ještě větší... Chtělo by se mi říct vono je to tak blbý, až je to vtipný, ale s výjimkou té jedné choulostivé scény jsem to nedokázal vnímat ani tímto způsobem. Jestliže má takhle vypadat reprezentativní snímek jednoho z nejuznávanějších současných evropských režisérů, tak se s dovolením zase na dlouhou dobu filmově vrátím o pár dekád zpátky. 10% ()

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Díky za vaše slova, bůh nám buď milostiv, aby byla poslední.... tato věta, pronesená jedním z aktérů, mně zcela promluvila z duše, neboť něco tak ukecaně otravného jsem nezažila v tomto, a myslím, že ani ve všech svých minulých životech. Nechť jsou má slova varováním pro všechny fanoušky von Trierových nekomediálních snímků, abych je ušetřila zklamání, i když, teď mě napadá - vlastně je to pořád Lars, ten zprostředkovatel beznaděje a neštěstí, jen v jiné formě - vše beru zpět - táááák, až do dna... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Film se také dočkal divadelního přepisu. Hru úspěšně uvádí kupříkladu i pražské Švandovo divadlo, které uvedlo již více než 300 repríz. (Bigrambo)
  • Dánská herečka Iben Hjejle, která se ve filmu objevila v milostné scéně na kancelářském stole, může být českým divákům známa také z reklamy na Českou spořitelnu. (Wade)
  • Ve scéně, kdy zaměstnanci obědvají a Kristoffersonem (Jens Albinus) začne mluvit o řediteli velkého ředitele, pozice Ravna (Peter Gantzler) se různě mění. (T081)

Související novinky

Je skutečně Lars von Trier v koncích?

Je skutečně Lars von Trier v koncích?

03.06.2007

Tento osobitý dánský tvůrce právě prožívá svoji osobní krizi a topí se depresích. To a mnoho dalšího prozradil sám Trier v rozhovoru pro dánský deník Politiken. Jeho duševní stavy jsou až natolik… (více)

Reklama

Reklama