Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi 13. a 15. únorem 1945 došlo k jednomu z nejhorších odvetných úderů proti německým civilistům. Britskému a Americkému letectvu se podařilo během tří strategicky naplánovaných náletů srovnat město se zemí. Tisíce civilistů našly strašnou smrt v plamenech. V době před samotným náletem je setřeleno britské průzkumné letadlo, zraněnému pilotovi Robertovi se podaří zachránit a skrýt se ve sklepě drážďanské nemocnice, kde ho objeví mladá německá zdravotní sestra Anna. Nálet má začít již za několik málo hodin. Příběh dvou mladých lidí, kteří stáli na opačných stranách, přesto k sobě dokázali najít cestu, na pozadí nejstrašnějšího náletu Druhé světové války. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

packa 

všechny recenze uživatele

Proč sakra musel scénárista narvat do tak zajímavého námětu tu nejprovařenější věc - romanci? Kterou si navíc nepříliš umně vycucal z prstu. Až jednou bude někdo točit film o odsunu němců z českého pohraničí, pevně doufám, že to nebude kýčovitá báchorka o vztahu mezi českým partizánem a odsouvanou sudetkou. ()

Lottr 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl celý film v podobném duchu, jako posledních dvacet minut, tak myslím, že by to byla docela pecka. Ale ono to v podstatě není ani tak o bombardování Drážďan a událostech o kolo téhle tragédie, jako o dost málo uvěřitelném a přihlouple zpracovaném vztahu německé zdravotní sestry, britského pilota a německého doktora. Takhle hloupé a naivní seznámení a ( velmi ) náhlé milostné vzplanutí hlavních postav jsem naposledy viděl v Pompejích. Na příběh se slabým scénářem o milostném trojúhelníku je 178 minut docela dost, ale musím přiznat, že jsem nenudil ani chvilku. Na druhou stranu má film několik opravdu povedených chvil a poslední dvacetiminutovka to celé zachraňuje. Někoho možná potěší autentické záběry, které prolínají celý děj filmu. Na mě to ale chvílemi působilo spíše rušivým dojmem. Na podívání a ukrácení času dobré, ale nic výjimečného v tom bohužel není. ()

Reklama

wipeout 

všechny recenze uživatele

Vedel by som si pre tento silný námet predstaviť omnoho dôstojnejší kabát, no ale v Európe tých peniažkov až tak veľa nie je. Ale dajú sa príbehy podať aj s minimálnymi nákladmi 100krát silnejšie ako v prípade Drážďan. Jednoducho príliš preexponovaný romantický príbeh nemá potrebnú silu a zatláča do úzadia všetko podstatné. Veľkú váhu na tom zohrával aj fakt, že som si zase raz mohol "užiť" úžasný dabing, ktorý emócie udupáva preventívne už v zárodku. Ale napriek všetkému ide o nevšedný pohľad na vyrovnávanie sa nemeckých tvorcov s problematikou 2.sv. vojny a obzvlášť posledných mesiacov vojny. ()

Moogwi 

všechny recenze uživatele

Námět je jeden velký nesmysl, který si bere inspiraci snad z telenovel, autentické záběry třeba v průběhu bitev mě dost štvaly, je to jak pěst na oko, že by nedokázali natočit vlastní akční záběry a tak si museli vypomáhat autentickými? nevím.. každopádně příliš slabé, příliš neuvěřitelné, příliš... německé ()

zette 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se tesil, protoze mi deda kdysi o Drazdanech hodne vypravel-tam, kde pry horel i asfalt... To co jsem vsak videl, me velice zklamalo. Anglicky pilot si chodi po vecircich v nemecke uniforme, jeho milostny vztah se sestrickou, ktera se ma vdavat, klasicky porod v krytu behem bombardovani... Scenar je tak maximalne dobry na bily rucnik! 2 hvezdicky za nalet na mesto a hadanku: " Jaky je rozdil mezi Indii a Nemeckem? V Indii hladovi jeden clovek za narod a v Nemecku hladovi narod za jednoho cloveka". Jinak nemuzu souhlasit s nekterymi komentari, kteri kritizuji nemeckou kinematografii, by jsme se mohli ucit. ()

Galerie (96)

Reklama

Reklama