Popotan (TV seriál)
Animovaný / Komedie / Fantasy / Romantický
Japonsko, 2003, 12x24 min
Hrají:
Ayako Kawasumi, Ai Nonaka, Ken'ichi Suzumura, Susumu ChibaPlakáty
Ai, Mai, Mii jsou tři sestry, které cestují se svou hospodyní Marii časem a hledají odpovědi na své otázky. Všechny tři sestry mají kouzelnou moc, která jim pomáhá k hledání Popotanu (pampelišek). Všude, kam se vydají, potkávají nové lidi s kterými se sestry ne vždy rádi setkávají, protože zažívat pokaždé odloučení od přátel nebývá vždy lehké. Jak si děvčata poradí s novými přáteli a cestováním časem uvidíme ve 12 dílném seriálu z roku 2003. (Roby)
Flipper
Ai ai ai.. I love you, Mai, Mai, Mai, my darling, Mi, Mi, Mi, Help me... Snažil som sa. Fakt som sa snažil vyvrátiť tvrdenie Fabienneho, že ide len o ecchi, no nepodarilo sa mi to. Tri sestry cestuju v čase, za nejakým dievčaťom a keď ho konečne nájdu, dá im na výber a) môžu žiť svoje valstné životy b) alebo ďalej cestovať v čase (za neviem už čím). Okolo toho je však slušná komédia v niektorých častiach a plno ecchi. Aj keď tu situácie pri odhaľovaní partií nie sú žiadne klišé na štýl Love Hina, ale pekne rozmyslené (alebo rovno kúpeľňové scény). Apropo: v každej časti sa dievčatá kúpu, inak rozoberajú medzi sebou malichernosti. Dobre bola aj spracovaná téma času, kde majú dievčatá dilemu, či ostať na jednom mieste a prežívať radosti z ostatnými, alebo ďalej cestovať a raniť všetkých, ktorých po ceste spoznali. Pár náznakov na paródie a sexi hlásky a plno bradaviek však dobré anime nerobia, hlavne keď príbeh je o ničom. dopozeral som však všetkých 12 častí a môžem konštatovať normálny priemer, ktorý nenahnevá, no ani nedojme. Téma ako superpower nebola dopracovaná do konca a celý seriál visel na ňadrách zúčastnených dievčat. PS: pozor na púpavy, majú svoje vlastné životy :)(25.3.2009)
Fabienne
Seriál Popotan vypráví o třech sestrách, které společně se služkou a malinkým křečkem Unagi cestují v čase i prostoru. Díky tomu poznávají spoustu zajímavých lidí, ale dříve nebo později je vždy musí opustit. Bojí se proto udělat si z nich přátele a riskovat tak, že jim i sobě zlomí srdce... Podle tohoto shrnutí by se mohlo zdát, že Popotan patří mezi běžné seriály o lidských vztazích s celkem zajímavým námětem. Jenže má to jeden háček - toto anime se dá jednoznačně označit jako ecchi. Co je ecchi? Tak si to vezmeme ještě jednou... Seriál Popotan vypráví o třech sestrách (jejich nejčastějším tématem hovoru je velikost prsou a nejoblíbenějším místem v domě koupelna), které společně s(robotickou) služkou a malinkým křečkem Unagi (nejraději pobývá mezi vnadami své majitelky) cestují v čase i prostoru (v domě neustále ozdobeném vánočním stromkem). Díky tomu poznávají spoustu zajímavých lidí, ale dříve nebo později je vždy musí opustit (aniž by věděly proč, jediným vodítkem je komunikace s pampeliškami). Bojí se proto udělat si z nich přátele a riskovat tak, že jim i sobě zlomí srdce... Šílené a nevídané? Ne, ecchi... 2 a ½*(22.8.2006)
Roby
Až na první díl který může odradit (Je až neuvěřitelně stupidní) od dalšího sledování je to dobré a koukatelné anime.(4.7.2010)