Reklama

Reklama

Bleach

(seriál)
Trailer 5
Japonsko, (2004–2024), 167 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Režie:

Norijuki Abe, Akira Iwanaga, Čiaki Kon, Keizó Kusakawa, Rjó Mijata (více)

Předloha:

Tite Kubo (komiks)

Hudba:

Širó Sagisu

Hrají:

Fumiko Orikasa, Akio Ócuka, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe, Hóko Kuwašima, Masaja Onosaka, Noriaki Sugijama, Romi Paku, Šin'ičiró Miki, Juki Macuoka (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(418)

Obsahy(1)

Kurosaki Ichigo je obyčejný středoškolák. Tedy pomineme-li jeho schopnost vidět různé nadpřirozené bytosti. Jeho osud se záhy proplete s životem dívky - šinigami (anděl smrti v japonském podání) jménem Kuchiki Rukia. Ta je během souboje s bytostí Hollow (jedna z běžných povinností šinigami) nucena převést své schopnosti na Ichiga. Jenomže už si je nedokáže vzít zpět. Kurosaki tak musí skloubit studia se službou šinigami. Rukiin čin je však mezi šinigami považován za zločin a tak jí unesou do jejich světa Seireitei, kde Rukia čeká na rozsudek, kterým může být i smrt. Ichigo je pevně rozhodnut jí navzdory všem šinigami zachránit.

Bleach je zástupce žánru shounen, je plný soubojů na meče, magie, nadpřirozených bytostí a mnohé díly i humoru. Seriál střídá epizodický charakter s delšími příběhovými celky. Nyní (22.10.2006) má 103 dílů a zdá se, že toto číslo zdaleka není konečné. K témuž datu se nachází na pěkném 32. místě v žebříčku animenewsnetwork. (Subjektiv)

(více)

Videa (36)

Trailer 5

Recenze (104)

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Perfektní začátek, potom o něco méně zábavnější část s Bountama (o které jsem nicméně skoro až dokonce netušil že je to filler) a opět velice dobré navázání na kvalitu prvních dílů. Souboje jsou v podstatě pořád o tom samém, buď se bojuje na meče, nebo na meče a "kouzla". No a občas se tam objeví někdo s nějakým opravdu unikátním mečem (např Byakuya nebo Kurotsuchi). Děj byl na začátku taky výborný ale postupem času se z toho stavá "porázím tohohle aby na mě za rohem čekal 10x silnější tenhle", tudíž už jde hlavně o ty souboje a vizuální stránku. Nadprůměrný, ale určitě ne dokonalý seriál. Přesto jeden z mých nejoblíbenějších. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Tak fajn,asi po pěti upravení komentáře říkám toto:První a druhou sérii by jste měli shlédnou.Pokud jste hodně trpělivý,tak se na to dívejte do sedmé série,ale je to čím dál nezajímavější.Osmou sérii vynechte,je zbytečná a s dějem nesouvisí.Devátá série je ale hodně dobrá a konečně už má to,co má anime mít a to je dobrý děj.Desátou sérii taky vynechte,moc věcí vám totiž neobjasní.V jedenácté a dvanácté jakž takž pokračuje děj a na další série se už nedívejte,pokud se neradi necháváte znechutit.Pět hvězdiček za skvělou druhou sérii a ještě lepší devátou sérii. ()

Reklama

Spike23 

všechny recenze uživatele

Bleach je skvělé anime. Drží se do cca 160. dílu na perfektní úrovni, možná jedněch z nejlepších anime. Tedy do začínajících fillerů jasně 5*. Poté nebudete věřit svým očím. Fillery kompletně ovládnou celé toto propracované, téměř perfektní anime. Po první várce tohoto odpadu zase začnou díly normální. Jenže jak rychle začnou, tak rychle skončí a následují další fillerové orgie, které trvají až dodnes. Je to pro mě jedno z největších zklamání v historii anime a pochybuji, že Bleach ještě dosáhne takových kvalit, jako v dílech před první várkou fillerů... P.S Lurychio si zaslouží chcípnout. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Prvé časti boli také "rozkukávacie". Potom začalo byť perfektné a ani som sa nevedela od tohto seriálu odtrhnúť... ale teraz (som na 71. časti) to začína byť také nijakovské... Som trocha sklamaná... Fakt tá záchrana Rukie bola perfektná (aj keď aj tam občas zbytočne rozťahaná). Hodnotenie pôjde možno ešte dole. Zatiaľ 4*. Hihi, prišla som na to, ako z toho spraviť perfektný seriál... treba vynechávať všetky zbytočné časti a hneď to naberie na dynamike. :D ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Mé sledování Bleache by se dalo připodobnit k mým cestam na chalupu na Vysočinu. Hned po výjezdu z prahy (objevení Bleache) jsem najel na D1. Parádní jízda, můj Peugeot sviští o závod. Náramně se bavím předjížděním oktávek a bavoráků. Prostě super. Pak, ale musím odbočit a sjet z dálnice. Mému autu se zpomalit nechce a ani já nemám nejmenší chuť na 50. Pak, co se nestane, se za mnou s houkáním vynoří auto s obřím nápisem FILLER a já jsem nucen zastavit. Pětice postav se ke mě blíží v uniformách. Tlustý důstojník na mě zaťuká přes okénko a řekne: "Tak pane řidiči jel jste moc ryhle." Není možná, to že jsem udělal." "Ano, ano." Ale protože mám dnes dobrou náladu, bude to jen s domluvou." "Děkuji" a šťastně jsem vyrazil na další jízdu. (filler za mnou Baunti) Pak je to, ale jedna malá vesnička za druhou a každá vyřvává to svoje: "povolená rychlost 50!" Až mě z toho bolí hlava (to jsou ty malé postavy, co děsně řvou Itsugo Itsugo, nechoď bojovat, umřeš. Víte, který myslím, že?) To mě naštve, šlápnu na plyn, rozjedu se a vjedu do zatáčky. A sakra nevšiml jsem si značky, slepá ulice. A vletěl jsem přímo do baráku s obřím nápisem SPOILER. A tak tu teď v Bohnicích sedím. Ani by jste nevěřili, jak ti malí skřítci křičí. ()

Galerie (438)

Zajímavosti (18)

  • Pôvodne mal byť Bleach zakázaný, pretože sa až príliš podobal na seriál Yu Yu Hakusho (1992). (Tsukii)
  • Jedná se o poslední epizodu ve formátu 4:3. (CarnTheNunya)
  • Meno Ichigo môže znamenať aj čísla 1 (ichi) a 5 (go), čo má Ichigo napísané aj na dverách svojej izby. (Tsukii)

Reklama

Reklama