Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velkolepá fantasy o věčné lásce plná fascinujících triků, bojových umění a šermířských soubojů. Yi-Gwak je slavný lovec démonů. Osud mu připravil strastiplnou cestu. Během života ztratil mnoho přátel, ale největší ranou byla smrt jeho lásky, nevinné dívky Yon-hwa. Yi-Gwak vstupuje před bránu nebe, místo, kde žijí démoni a duchové, kteří nebyli vpuštěni do nebe. Chce tam najít svou milovanou a pokusit se vrátit ji zpět na Zemi. Netuší, že nejsilnějšího protivníka potká teprve zde. Jeho zesnulý učitel Ban-chu se stal temným vládcem… Legenda o věčné lásce a odvaze, která boří hranice mezi nebem a zemí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na lásku je i smrt krátká a vůbec ji nemůže ohrozit. To je hlavní myšlenka fantasy příběhu. Yi Gwakova snoubenka Yon-hwa byla zavražděna rozzuřenými vesničany, kteří si mysleli, že na vesnici přivolala zkázu. On se s ní znovu setkává v Mezinebi, kde mrtvé duše čekají na své znovuzrození. Z Yon-hwy se ale stala nebeská bytost bez vzpomínek na svůj předchozí život. Život, no spíše bytí jim zpříjemňují mrtví lovci démonů. I když jde o romantiku, tak bojové scény nechybí. Závěrečná bitva byla více než slušná. Extriéry jsou krásné. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Jungcheon jsem netrpělivě očekával, jelikož fantasy wu-xia akce ve stylu japonského Shinobi jsou poměrně nedostatkovou filmovou komoditou. A v hlavní roli mů oblíbený jihokorejský herec Jung Woo-sung, představitel ikonického kopiníka Yo-seola z Musy, tomu nešlo zkrátka odolat... Jungcheon by se dal přirovnat též k Shadowless Sword: v podobně výrazně výtvarně ztvárněném světě se honí banda nadlidskými schopnostmi vládnoucích zabijáků za smíšeným a neméně zdatným duem hrdinů. Oproti svému jihokorejskému spřízněncovi má výhodu v lépe a přehledněji zpracovaných akčních pasážích. Pravda, v emocionální rovině není taktéž nejpřesvědčivější, ale sterilně na mě nepůsobil. Milostná linka má pro mě navíc jednu přednost: krásnou Kim Tae-hee (do příšery má tuze daleko, milá M. ;-)) Vizuálně a trikově na výši natočená wu-xia se solidními souboji a ne právě nejšťastněji řešenými úmrtími bez problémů ukojila můj hlad po podobných žánrovkách. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Vizuálně strhující, dějově zajímavé a emočně trošku udušené. Hudba výborně dokresluje, již tak vynikající kontrastní záběry, na které se pěkně kouká a nejednomu divákovi připomenou Pána Prstenů. Příběh je nápaditý (Mezinebe), ovšem emočně na mě moc nepůsobil, proto 4**** , po Akční stránce povedené. Pohádková podívaná, při které jsem se hrozně těšil na každou scénu s krásnou Tae-hee Kim a závěrečný boj, který rozhodně stál za to. Opravdu povedené, byly také wuxia scény a smrt v Mezinebi. Výborná výprava a kostýmy. 75 % ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Korejský herec Woo-sung Jung je u nás znám např. z filmu Válečník. Tentokrát si vyzkoušel wu-xia žánr, tedy volně řečeno fantasy s bojovými prvky. O wu-xia jsme se nedávno zmiňovali v souvislosti s prvním finským pokusem o tento žánr, dnes poměrně populárním. Korejský způsob vyprávění zastupuje právě Noc úplňku (Restless), kde se statečný bojovník dostane do Mezinebí, jež právě ohrožují zlí démoni. Protože mezi hodnými ochránci je i dívka, jež mu připomíná jeho velkou pozemskou lásku, rozhodne se ji i dobré duše chránit. Netuší však, že zlí démoni a jejich vůdce ho velice dobře znají. Jednoduchý příběh s motivy lásky, boje, myšlenek o směřování svého života dotváří především hudba a pak vynikající výtvarné pojetí všech scén, jež se někdy nevyhne kýčovitosti, ale jindy až překvapí odvážností ve vyjádření. Celkový dojem je tedy nakonec svým způsobem působivý, protože se mix všech prvků vydařil. Na úvod disku je možnost zvolit si české, nebo maďarského menu, načež se spustí protipirát, a po něm trailery na filmy Highlander V, Nomád, Zákony Brooklynu. Ve skutečné bonusové části pak najdeme trailer na tento film - všechny s titulky, a fotogalerii. (Mimochodem, vzkaz pro tvrůce titulků upoutávek - brzy se píše s ypsilon) ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Klisoidni emocionalne prazdna pohadka na hrbete chlupateho Falca za cestou k nesmrtelne lasce. Potencionalem oplivajici fantasy se utapi v marne snaze donutit divaka naplnit Grand Canyon slzavou rekou. Bohuzel tyto radoby emocionalne nadupane sceny zpusobuji, ze se divak zajima vice o deni na facebooku, nez sledovanim filmu. A je to skoda, protoze film s krasnou barevnou kompozici a radou originalnich obrazovych motivu je velmi prijemny koukatelny. Ovsem ocekavani se mi nenaplnila, no povezte sami 1) Jizni Korea 2) Fantasy o vecne lasce 3) Tae-hee Kim..... Potencial byl vetsi nez uroky zidovskeho lichvare. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama