Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velkolepá fantasy o věčné lásce plná fascinujících triků, bojových umění a šermířských soubojů. Yi-Gwak je slavný lovec démonů. Osud mu připravil strastiplnou cestu. Během života ztratil mnoho přátel, ale největší ranou byla smrt jeho lásky, nevinné dívky Yon-hwa. Yi-Gwak vstupuje před bránu nebe, místo, kde žijí démoni a duchové, kteří nebyli vpuštěni do nebe. Chce tam najít svou milovanou a pokusit se vrátit ji zpět na Zemi. Netuší, že nejsilnějšího protivníka potká teprve zde. Jeho zesnulý učitel Ban-chu se stal temným vládcem… Legenda o věčné lásce a odvaze, která boří hranice mezi nebem a zemí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

tombac 

všechny recenze uživatele

Jungcheon jsem netrpělivě očekával, jelikož fantasy wu-xia akce ve stylu japonského Shinobi jsou poměrně nedostatkovou filmovou komoditou. A v hlavní roli mů oblíbený jihokorejský herec Jung Woo-sung, představitel ikonického kopiníka Yo-seola z Musy, tomu nešlo zkrátka odolat... Jungcheon by se dal přirovnat též k Shadowless Sword: v podobně výrazně výtvarně ztvárněném světě se honí banda nadlidskými schopnostmi vládnoucích zabijáků za smíšeným a neméně zdatným duem hrdinů. Oproti svému jihokorejskému spřízněncovi má výhodu v lépe a přehledněji zpracovaných akčních pasážích. Pravda, v emocionální rovině není taktéž nejpřesvědčivější, ale sterilně na mě nepůsobil. Milostná linka má pro mě navíc jednu přednost: krásnou Kim Tae-hee (do příšery má tuze daleko, milá M. ;-)) Vizuálně a trikově na výši natočená wu-xia se solidními souboji a ne právě nejšťastněji řešenými úmrtími bez problémů ukojila můj hlad po podobných žánrovkách. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Paradni korejsky fantasy, ale bohuzel k dokonalosti to ma daleko. Pribeh je fajn, pusobi to docela zajimave a originalne, ale skoda, ze tu neni vic souboju a tvurci spis tlaci na tu romantickou linii a misty to s tim uz prehani. Taky me trosku zarazil konec, cekal jsem, ze se nejak navaze na ten uvod mimo nebe a nebo ze se hlavni dvojka zase setka, takle to pusobi lehce useknute. Nicmene par souboju tady je a vsechny naprosto perfektni, i kdyz by se precejen choreografie dala misty jeste doladit. Triky jsou taky celkem fajn, nijak nerusi a ucel splnujou (nektery zabery jsou vizualne fakt uchvatny), ale bezchybny rozhodne nejsou. No a co se tyce hercu, je fajn, ze jsou vsichni dostatecne odlisny a clovek si je neplete a hlavni dvojka lovec demonu a nejaka nebeska nevim co jsou sympataci, ale Tae-hee Kim porad naprosto neskutecne vali oci. Takze celkove povedeny a zabavny fantasy za slabsi 4*. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, že zrovna takoví mistři dramat a mezilidských vztáhů jako Korecji dokáží vytvořit něco tak nudného a emocionálně a relačně prázdného. I když se příběh snaží vypadat maximálně epicky, zvolená forma vyprávění je naopak zbytečně komorní, čehož bohužel režisér nedokáže využít ve svůj prospěch, ale naopak neumí dát vyniknout zajímavějším charakterům a u spousty z nich (především těch záporných) vůbec neosvětluje motivace jejich chování. Dokonce i obvykle nejsilnější stránka wu-xia filmů, tedy souboje, nejsou schopny nabídnout nic výraznějšího a choreograficky nezajímavé potyčky utápí v křečovitém střihu. Z toho co nám zbývá drží film v mezích průměru především nádherná vizuální stylizace, která i přes svůj nevyužitý potenciál působí velice pozitivním dojmem a také záverečná bitva hrdina vs. armáda temnot, která ale přichází bohužel až příliš pozdě. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Shinobi byla podle mě nuda, ale tohle je správná výborná asijská fantasy, která oplývá bezpočtem skvělých vizuálně a i choreograficky dokonalých soubojů, perfektní hudbou, neočekávaně dobrými triky a i když je příběh trošku typickej, tak to vůbec nevadí a já si tuhle fantasy fakt užil se všim všudy až do závěrečný řežby. Takhle a i jako Vlkodav z kmene Šedých psů by měla vypadat nemegalomanská fantasy ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Krásný fantasy příběh, který si nesnaží zaplnit svůj svět tolkienovským způsobem miliony hrdinů, ale jen pár důležitými postavami, na jejiž osudy se soustředí a netříští své síly na příliš mnoho bojištích. Souboje jsou velmi efektní (způsob úmrtí se mi naopak hodně líbil a trikově je opravdu krásně udělaný), výprava překrásná až dechberoucí, přesto to nejdůležitější je v tomto příběhu láska. Láska navzdory smrti, láska navzdory osudu, navzdory vymazaným vzpomínkám. Nemalou výhodou je střídmá délka, takže film krásně utíká a ani na okamžik mě nezačal nudit. Tady není co řešit, plný počet a basta fidli.:) ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama