Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Fay nařídil zabít jednoho ze skupiny pěti kamarádů / gangsterů, protože se ho pokusil zavraždit. Za úkol to dostane dvojice jeho kamarádů, druhá dvojice se rozhodne tomu zabránit. Ke střetu dojde u něj doma a po divoké přestřelce se dohodnou, že společně provedou ještě poslední zakázku a potom vyrovnají své dluhy... (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

kitano 

všechny recenze uživatele

Filmove databazy, casopisy, komentare, trailery, vsetky tieto veci okolo filmu su super, ale tak isto maju aj svoju negativnu stranku. A su to hlavne prehnane ocakavania od filmov, a potom vec co sa casto stva mne, a to ze si vytvorim o filme ,ktory som este nevidel absolutne milny obraz. To sa mi stalo aj s Exiled. Z celeho toho humbuku okolo sa mi vytvoril v hlave obraz prilis vazneho a prilis komplikovaneho thrilleru - a to mi popravde ako predzvest zabavy prilis nepripada. A preto aj ked som vedel ze raz si ten film pustim, moc sa mi do toho nechcelo. Az som raz tak urobil....a som prekvapeny. Hlavne koli tomu, ze je to uplne iny film, ako som ocakaval. Kazdy jeho prvok podlieha filmovej zabave. Je to hlavne pribeh o piatich kamaratoch. Presnejsie o piatich gangstoch a ich priatelstve az na smrt. Mozno to znie lacno, a vsak je naozaj jednoduche nechat sa uniest, jednoduchym a posobivym pribehom z podsvetia, kde zivot ma svoje vlastne zakony, kde ked spravite jeden chybny krok a uz nieje cesty spat, kde otazka zivota a smrti je urcena rychlostou, akou dokazete zmacknut kohutik. Ano, ja som sa nechal uniest, a naplno som si to uzil. Naviac vysoky bodycount, pocetne prestrelky a litre krvi, to smrdi menom John Woo. Akcia sice nieje taka zbesila a krvi a mrtvol zdaleka nieje tolko, avsak ziadny sucasny film nepripomenie krvaky majstra Woo tak, ako tento. Vdaka zato Johnny. A hlavne nezabudnite, ze je to len FILM. (9/10) ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Tak Rychlé šípy nám trochu zestárly, zavítaly do Hong Kongu a dostaly do rukou střelné zbraně. A Johny To o nich natočil film, kde každý záběr vystylizoval jako vyholenou hruď metrosexuála. Dobře se na to dívá, ale je to neskutečný blábol s dementním chováním postav. Herecký výraz všech zúčastněných se omezil pouze na tvrďáckou pózu. A jen jsem čekal, kdy si kluci začnou navzájem masírovat anální otvory, a málem jsem se dočkal nebýt jednoho telefonátu. A nemyslím si, že Johny To měl v úmyslu točit parodii. Je to tragické, ale myslím si, že to celé myslel vážně. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní snímek, mám slabost pro Hong Kongskou produkci, dost jsem byl namlsaný už z traileru, co se ke mě dostalo....výborná akční smršť plná ostrých kulek, okořeňená hutnou atmosférou, kvalitním hudebním doprovodem a hlavně herecké obsazení mi udělalo nesmírnou radost, nemohlo to dopadnout lépe!! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nebetyčná hloupost, samoúčelně efektní a směšně seriózní v nepatřičných momentech x úmyslně stylizovaný akční nářez, brilantně zrežírovaný a vyvolávající napětí, při němž slyšíte tlukot vlastního srdce – tyto dva protichůdné názory se mně praly během úvodní dvacetiminutové „přestřelky“. Přestřelky, během které nikdo nezemře, která skončí stejně nečekaně jako začala a ze které se vyklube skoro rodinná komedie. Byla to atypická, přesto zcela plynulá změna atmosféry. Najednou sledujeme společnou večeři pěti dobrých přátel, z nichž žádný zdánlivě nepředstavuje hrozbu pro někoho z přísedících. Jenže bossův požadavek zněl jasně a jeho ignorace se neobejde bez následků, z čehož vyplyne druhá ze čtyř (nanejvýš pěti) akčních scén. Zbytek první hodiny filmu zabírá bezeslovné, k prasknutí napjaté čekání na něčí výstřel. Zdánlivě zásadní skutečnost, že příběh nemá po uplynutí šedesáti minut a vyeliminováni scénáristicky nejvděčnější postavy kam dál směřovat, se ukáže být nepodstatnou v poslední, existenciálně laděné třetině. Putování skupiny mužů bez ideálů, kteří již dávno ztratili vše, co ztratit mohli, připomíná pozdní westerny, především pak Peckinpahovu Divokou bandu. Poetické, chlapsky dojemné, trochu krvavé a z celého filmu nejvíce pohlcující. Nabudete-li však ze samého začátku přesvědčení, že tenhle blábol nemá krom, ehm, „dveřního fotbalu“ co nabídnout, konec vás o opaku nepřesvědčí. Pro tu neskutečnou akční scénu započatou plechovkou Red Bullu, vám ale přesto doporučuji vydržet až do konce. 80% Zajímavé komentáře: Adrian, DaViD´82, kitano, t_gon ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Podobný „majstrštyk“ se popisuje jen těžko. Vlastně ani nevím z kterého konce se do toho pustit. Dlouho po shlédnutí ve mně rezonuje galon různých pocitů, které nedokážu přesně popsat. Johnny se vytáhnul a dává nám nahlédnout do života nelítostných gangsterů, kteří nechodí pro ránu kulkou dál, než já ráno pro rohlíky. Vynikající práce kamery, zobrazení zabijáků „po pracovní době“ a skvělí herci dávají vzpomenout na krásné časy s filmy Johna Woo a Sergia Leoneho. Exiled je vynikající kompromis mezi těmito velikány… ()

Galerie (14)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama