Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Fay nařídil zabít jednoho ze skupiny pěti kamarádů / gangsterů, protože se ho pokusil zavraždit. Za úkol to dostane dvojice jeho kamarádů, druhá dvojice se rozhodne tomu zabránit. Ke střetu dojde u něj doma a po divoké přestřelce se dohodnou, že společně provedou ještě poslední zakázku a potom vyrovnají své dluhy... (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Natascha 

všechny recenze uživatele

Největší karlovarské zklamání. Film, který je vizuálně nádherný, má působivou atmosféru a když se začně střílet, vypadá to neskutečně cool, ale......to je vše. Naprosto nelogický děj, ve kterém jsem se navíc neorientovala (a který ve mě vyvolával pocit, že okamžitě usnu - nestalo se tak jen kvůli mému výskajícímu kamarádovi posilněnému rumem s colou) - asi proto, že byl tak jednoduchý, že jsem neustále hledala něco navíc, plus přehršel od sebe nerozeznatelných postav. Nuda a zmatek! ()

imf 

všechny recenze uživatele

Klasický wooovský "honor among thieves" film v režii jako obvykle pečlivého Johnnyho Toa. Herci odtáhnou většinu ukecaných pasáží, ve kterých tempo nahrazuje zvláštní poetika a dusná atmosféra Macaa, v akčních sekvencích pak za ně víc než pádným způsobem mluví zbraně. To převzal po Wooovi pozici krále akčních gangsterek, ale jeho zdánlivě jednoduché premisy s několika vrstvami už nejsou tak univerzálně stravitelné jako obouručné filmy s Chow Yun-Fatem, ve kterých šlo jen o to prostřílet se z jednoho rohu místnosti do druhého. Exiled je sice o poznání "jednodušší" než Breaking News, ale přesto je hlubší, než se na první pohled zdá. Trochu mě zamrzela ta "prášková krev", ale ty supermanské přestřelky, při kterých zásahy dávají předmětům roztomile nesmyslnou kinetickou energii, to mě jednoduše dostalo. Stejně jako vynikající hra se světlem a poutu mezi pěticí "psanců". U mě velká spokojenost a další jiskra v sem tam umírajícím hongkongském akčním ohýnku. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Anthony Wong Chau-Sang v dlouhém plášti a černým brýlích, věrní kamarádi po jeho boku, proti nim banda grázlů, křížem krážem namířené pistole, staccatto westernově rytmické a zpomalené střelby, melodická a brnkavá hudba, zpomaleně letící plechovka... to je epesní akční lahoda s precizní, omamnou, až woovsky silnou osudovou atmosférou. Zásadoví chlapi s "kolty proklatě nízko", ztvárnění plejádou známých hongkongských tváří, v pravděpodobném vrcholu tvorby Johnnyho To. Už aby byly Vary, kde zacinkají nábojnice v tomto stylovém gangsterském opusu z reproduktorů kinosálu. Bude to bezesporu velký zážitek. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tenhle hongkongský bonbónek mi doporučil scenárista Ed Brubaker v článku, kde se rozepsal o filmech, jenž inspirovaly jeho komiksový opus magnum Criminal. Hongkongský akční film žije! Charismatická herecká sebranka, bezvadně vygradované akční scény, nápaditá kamera a příběh o nevyzpytatelné síle přátelství, které nezastaví ani olovo. Tony Wong ještě není Chow Yun-Fat, ale má k němu pořádně nakročeno. Pro mě dosud neznámý režisér Johnny To mi svou svéráznou kanonádou vypálil díru do hlavy (a další tři do hrudi). Téměř za pět, děcka. Jděte do toho. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Zajímavá HongKongská gangsterka o přátelství a smrti. Takhle to zní dost nudně, ale není. Není to. Není. Je to tak akorát, ani studený, ani teplý. Při přestřelkách sice skoro nedocházej náboje a někdy je v nich trochu zmatek, ale efektní chrsty krve rozprašovačem místo chrstačem tomu dodávají své kouzlo. Zápletka se zlatem, ke kterému se připletli náhodou, byla sice dobrá, ale ta náhoda se mi nelibila. Borec s neprůstřelnou vestou je největší frajer. ()

Galerie (14)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama