Reklama

Reklama

Spin

  • USA God is a DJ
všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie / Hudební / Sci-Fi
USA, 2005, 8 min

Obsahy(1)

Tajemný DJ je vyslán do rušné části města, aby zasáhl v řadě řetězových reakcí, které jsou běžnou součástí našeho života, avšak díky záměně časových stop vypuká chaos. (oficiální text distributora)

Recenze (111)

easaque 

všechny recenze uživatele

neříkám, že by to nebylo nápadité, ale mě to přišlo veskrze pubertální a zbytečně protahované. To režisérův další krátký film Strýček Jack mi sedl mnohem lépe. Na tento kraťas je tu odkazů spoustu, tak se nebudu opičit. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Viete najprv som si myslel, že je to len krátka rekapitulácia veci, ktorá sa vo filmoch už objavila, že zo svetom sa neradno zahrávať a že nemôžte zabrániť smrti človeka, lebo ak by ste to urobili proti jeho osudu, tak si to odnesie iný človek. Toto väčšinou býva v rôznych filmoch, napríklad s návratom v čase, ale keďže tu ide o isté reťazové reakcie, film naberá iný zmysel. Je dosť drsný, ale taktiež hispánski gangstri by sa asi nestrieľali v centre veľkého mesta v USA, taktiež ako babka vstala z vozíka len tak, proste mi to nesadlo. Dobrý bol však nápad s mixovaním hudby a sveta, bolo to celkom zaujímavé. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Winansova filozofia obsahuje jednu markantnú myšlienku, ktorá prestupuje celým jeho dielom: život je ako hudba, dokonale skomponovaná súhra tónov, ktorá musí byť udržiavaná v rovnováhe. Spin je jej audiovizuálnym vyjadrením vo vzťahu k Bohu a samotnej ľudskej existencii, podmienenej náhodami - alebo snáď osudovým predurčením? DJ to svoje jednoznačne má. 85% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jak to jde jednoduše. Spin je ukázkou, že těch relativně krátkých 8 minut se dá využít naprosto dokonale i jednoduchým nápadem. Většina ostatních režisérů vymýšlí hlouposti a nesmyslně přidává vrsty až je celek nudný a prázdný. Tohle je přesně naopak, vždyť stačí to vzít za správný konec a pak to všechno funguje jak má... ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Spin je mj. termín z částicové fyziky, součást teorií o korelaci a synchronizaci dějů napříč vesmírem - a tenhle kraťas je taková Lola běží o život v kostce, totiž na talíři. Vtipné, milé, ale nic nového, a dneska to navíc působí dokonce zbytečně rozvlekle a omšele: filmek, který jak stárne, nezraje. *** ()

Zajímavosti (4)

  • Režisér Winans objevil na hip-hopové show Hayz II. Jeho hudba ho motivovala jít domů a napsat tento krátký scénář. Následně přesvědčil své přátele herce, aby mu pomohli jako dobrovolníci a nalákal pár drsně vypadajících týpků, které znal z MySpace.com, aby si zde zahráli zločince. Potom s nimi všemi i s Hayzem vyrazil do ulic vše natočit. (HappySmile)
  • Film se natáčel 5 dní, a to na kameru Sony HDV. (HappySmile)
  • Konečná verze filmu obsahuje přes 300 záběrů. (HappySmile)

Reklama

Reklama