Parineeta
Drama / Muzikál
Indie, 2005, 130 min
Pradeep SarkarHrají:
Sanjay Dutt, Saif Ali Khan, Diya Mirza, Raima Sen, Rekha, Vidya Balan, Amitabh BachchanPlakáty
Muzikálová adaptace bengálské novely z roku 1914 se stala nečekaným hitem. Vypráví příběh mladé ženy jménem Lalita, která v dětství osiřela a vychovával ji strýc. Spřátelí se s Shekarem, hudebně založeným synem lichváře, který požaduje od Lalitina strýce vrácení peněz, které mu půjčil. Situace se zahušťuje v okamžiku, kdy se objeví Girish, mladý muž z Londýna, který se do Lality zamiluje a uzavře tak milostný trojúhelník. (oficiální text distributora)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $802,758║Tržby Celosvetovo $5,100,000║(20.1.2010)
lenuse
Recenze v češtině na bolly.cz.(24.6.2007)
NinadeL
Kalkata, 1962. Saif Ali Khan, Vidya Balan, Raima Sen, Sanjay Dutt a Rekha v dojemném příběhu touhy napříč odvěkého sváru, ve kterém se vždy střetává majetek a rodina. Vizuálně podmanivé, s nádherně vystavěnou jemnou náladou kolem křehkého mikrosvěta hlavních hrdinů. Ale ani ve snu bych se nenadála spojitosti s Devdasem a možností sledovat verze tohoto příběhu ve trojím provedení v jednotlivých dekádách 40. - 60. let.(14.12.2011)
.maggie.
Krásný tradičně romantický film, který byl i roztomilý:-) Občas je dobré si od všudypřítomného amerického podání romantiky odpočinout a dát si ji po indicku.(7.10.2008)
5150
Hezký příběh, písně a fajn herci. Hlavně Sanjay Dutt byl opět skvělý a má naprosto kouzelný vstup do děje... - Festival Bollywoodského filmu 2007 -(14.10.2007)
Remini
Saif Ali Khan a Vidya Balan patria medzi moje obľúbené filmové páry, takže som si ich tu vyslovene užila. Príjemná hudba, krásne dobové kostýmy a príjemné prekvapenie v podobe itemovky :) Sanjay Dutt by konečne mohol prestať hrať vo filmoch, ktoré mám rada -_-(8.12.2011)
Gaja Gamini
Krásný, citlivý milostný příběh, dobře zpracovaný. Největší silou filmu byla atmosféra a nejzářivější hvezdou Vidya Balan. Je tolik krásná, až vznešená jako Lolita, její jediný pohled láme srdce a její slzy by mohly být stejně tak dobře vaše. Rozhodně jde o nejlepší ženský debut, jakého jsem zatím byla svědkem. Všichni herci jsou dobří, ovšem Saifova postava je poněkud nepříjemná a Sanjay Dutt je příliš předvídatelný. Vidět Rekhu byla radost. Hudba byla další silnou stránkou filmu, jak písně tak podbarvení scén.(3.12.2011)