Reklama

Reklama

Kókjó šihen Eureka Seven

(seriál)
  • Japonsko 交響詩篇エウレカセブン (více)
Japonsko, (2005–2006), 20 h (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Tošija Kimura

Hudba:

Naoki Sató

Hrají:

Júko Sanpei, Keidži Fudžiwara, Kaori Nazuka, Džúróta Kosugi, Majumi Asano, Tamio Óki, Kazuko Sugijama, Takeši Aono, Unšó Išizuka, Mamoru Mijano (více)
(další profese)

Epizody(50)

Obsahy(1)

Renton Thurston je 14letý chlapec, který žije se svým dědečkem od doby, kdy jeho otec hrdinsky zahynul a jeho sestra odešla neznámo kam. Je to velký fanoušek Traparu (sport, kde se surfuje na částicových vlnách) a především jedné skupiny zvané Gekkostate a jejich velitele Hollanda. Rentonovým snem je připojit se k této skupině a pilotovat mechy zvané LFO. Jednoho dne u jejich domova přistane dívka Eureka s původním LFO zvané Nirvash type ZERO, čímž přiláká pozornost armády. Po zničení jeho domova je Renton donucen doručit do Nirvashe poslední součástku Amita Drive a tím se dostává do skupiny Gekkostate. Brzy si však uvědomí, že realita není tak růžová, jak myslel. (Harroc)

(více)

Recenze (6)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

:) Pro jednou souhlasím se Subjektivem (většinu toho, jak hodnotí anime, nemám rád). Jak Eureka, Reton i celé Gekko-Go je tak zahloubané do fylozofických myšlenek, až to není hezké. Neviditelný nepřítel? Tak nějak. Ke konci už jsem moc nechápal. Ale celkový dojem z Eureky je více než dobrý. Anime má spád, má tempo, je velice zajímavé. Po grafické stránce radost pohledět, všechno je živé a barevné. Velmi se mi líbí (Narozdíl od Bleach / Naruta / ...) vývoj postav. Nejen že stárnou, mění se ale i jejich názory, chování a přemýšlení. Eureku jsem viděl před rokem a toto píšu z pocitu, co ve mně zanechala. 50 episod se mi nezdá moc. Z počátku jsem měl obavy, že se budu nudit, ale tato chvíle téměř nenastala. Ve většině se tam stále děje něco zajímavého. Nemyslím si, že by toto anime byl průměr. Je velice vydařené a měl by ho vidět každý fanda. Jen se potřeba přimhouřit trochu oči a vnímat to spíš jako akci s přídavkem chutné zmrzliny. Proto tedy dávám čistou až horší **** ()

dodo669 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavo vymyslený svet ďalekej budúcnosti, avšak príbeh miestami nudný. Keby autori príbeh zredukovali do menšieho množstva častí, hodnotil by som vyššie. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Renton Thurston je 14ti letý chlapec, který žije u svého dědečka, jež provozuje mechanickou dílnu v "menším zapadákově" Bellforest...navíc je synem národního hrdiny (in memoriam) a také obdivovatelem Gekkostate, což jsou žoldáci, kteří brázdí vlny Traparu (což je jakási vzdušná obdoba surfingu) a pilotují obrovské mechy (LFO). Jednoho obyčejného dne k nim jedno LFO "přistane"...a ne tak ledajaké, jedná se totiž o legendární Nirvash typeZERO, který pilotuje krásná mladá dívka....v tento okamžik se Rentonovi mění celý jeho dosavadní "the worst" život...dál už nic psát nebudu, protože koho tenhle popis alespoň trošku namlsal, tak zhltne všech 50 dílů během 2 dnů (i když pochybuju, že se tady nějaký takový šílenec najde :) Jo a menší varování..ze začátku to možná působí moc barevně, ale pohádka to rozhodně není.. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

S jistým přimhouřením očí se dá Eureka 7 popsat jako mix Naruta a Neon Genesis Evangelion. K Eurece mám celou řadu výtek. Moje osobní averze k mechům je drobnost nejmenší. Horší je to s postavami. V seriálu jich je značné množství a snad s výjimkou Anemone a Dewey Nowaka mě nedokázaly příliš bavit. I přes velký počet dílů je vrt do psýché většiny z nich zoufale mělký. Záhadou mi byl např. fakt, že Renton si uvědomí, že při soubojích s cizími mechy umírají jejich piloti až někdy ve 20. díle. A námitka, že je to přeci 14 letý hošík, v tomhle případě neobstojí. Druhým problémem Eureky je IMHO přílišná délka, která má za následek natahování děje, ba i fillery. Posledním je neduh velké části mecháren od dob Neon Genesis Evangelion. Snaha o filozofování a sdělení nějaké velké nečekané myšlenky. A všichni žáčci NGE (RahXephon, Fafner) trochu opisují - a všichni honí velikáánskou pointu, kterou nikdy nedohoní - tím se tyto seriály stávají kolikrát nesrozumitelnými. Hlavně musí být v sázce osud lidstva a přijít nějaký ten nepochopitelný nepřítel. Ten je obvykle tak nepochopitelný, že ho nechápe ani sám autor - IMHO docela průser pro diváka. Kolikrát si při podobných anime seriálech vzpomenu na Rimmera z Červeného Trpaslíka, dle kterého s námi mimozemšťané komunikují tak, že nám lámou nohy. Ale abych jen nehaněl, ke konci seriál nabere docela slušné tempo a je napínavý. Lepší ***. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Budu velmi stručný... Skvělé anime se skvělým příběhem, postavami, hudbou a na svou dobu i animací. K tomu přidejte velmi příjemnou kombinaci žánrů - sci-fi, mecha, drama, romantika atd. Vše do sebe krásně pasovalo. Co víc k tomu říct? Myslím si, že nic víc není třeba. Však podívejte se na Eureku Seven sami a udělejte si názor sami. U mě jen chvála a nadšení, "Don't beg for it, earn it! Do that and you will be rewarded." - 100% ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama