Reklama

Reklama

Evangelium: 1.11 Monstrum

  • Japonsko Evangelion shin gekijōban: Jo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2015, 15 let po události, která změnila celý svět - objevení jednoho z andělů. Z obřího Tokya zbyla jen malá pevnost Tokyo - 3, kde sídlí organizace NERV. Právě její vůdce Ikari je ten, který navrhl jedinou účinou zbraň proti andělům - Evangeliony, obrovské roboty. A právě ve chvíli, kdy na město zaútočí další anděl sem přijíždí i Ikariho syn Shinji, který je záhy postaven před nelehkou volbu a nedobrovolně se také stává loutkou na šachovnici mocných, kteří ani nevypadají, že jim jde o záchranu zbytků civilizace. (kaspar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušila, že se tvůrci rozhodli udělat sestřih seriálu+přidání dalších scén a postav. Nadchlo mě to, protože původní seriál zbožňuju. Film opravdu plyne rychleji, nové scény udělají radost každému fanouškovi. Věc, která mě dost překvapivě vadí, je origo dabing. Normálně si u anime zásadně potrpím na japonštinu, ovšem NGE (a ještě NOIR) jsem měla ve dvouch verzích - anglické a japonské. A prostě mi ty anglické hlasy sedí na postavy lépe. Když jsem slyšela postavy v původním seriálu s jejich americkými dabéry říkala jsem si, že je to prostě jejich hlas. Že se to k nim hodí. Asi největší rozdíl je v tom, že japonci příliš nedávají emoce najevo a ač se děje cokoli (hádka,vidina smrti,akce...), prakticky nekřičí, jen tak přidušeně heknou. A americký Shinji - uvzdychaný, uřvaný, ubrečení - mi prostě strašně chybí. Stejně tak Misato se svým lehce vychlastaným zastřeným hlasem mi sedí víc, než vysoce posazený hlas japonské dabérky. Když si navíc vzpomenu na německé dialogy Asuki řečené japonkou, byl to fakt děs. Nerozumněla jsem ani slovo. Nechávám 5 hvězd, protože to prostě na 5 hvězd je, ale ty hlasy...ty hlasy...nerozumím ani slovo (narozdíl od Aj, kde se dalo dobře orientovat i při posouvání titulků) a já jsem strašně vysazená na hlas. doufám, že mají američani v plánu to předabovat...jako původní NGE. Dalším problémem je hudba. Původní charakteristická hudba byla trochu pozměněna a v některých scénách je úplně nová. Ted si představte že znáte ty scény skoro navzpamět. Podle mě ta úprava vedla k horšímu. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Film, který prošel kolem, aniž by se mě nějak dotkl. Možná proto, že neznám původní seriál, ze kterého vychází - nebo proto, že jsem se tentokrát nedokázala vrátit do dětství, kdy bych určitě projevila to pravé nadšení, i když bych děj třeba úplně nepochopila. Na druhou stranu nemám potřebu "Evangelion“ nějak shazovat - zdaleka neobsahuje pouhou samoúčelnou akci: Příběh i postavy, které v něm vystupují, jsou dostatečně originální, komplikované a tudíž zajímavé. Prozatím 3*. ()

Reklama

Hapretor odpad!

všechny recenze uživatele

Bože proč??? Japonci se tady opět u mě vytáhli. Bohužel směrem dolů. Občas opravdu narazim na libůstku jako je tato. Pak mám vztek, že jsem od toho očekával úplně něco jiného. Souboje, které by vlastně mohly být to nejlepší, jsou to nejhorší, celé je to zase protkané nějakou zvrhlou "japanese philosophy", která z toho dělá nesmírně nudnou, táhlou a nesmyslnou podívanou. Tvůrci nejspíš chtěli divákovi nabídnout velký prostor pro zamyšlení a pospojování si určitých souvislostí, vlastně nejspíš vytvořili takový animovaný "jinotaj" - mám já za potřebí přemýšlet u filmu? - ještě k tomu animovanýho? - NE! Fakt nuda, fakt zklamání, fakt smůla, fakt škoda času, fakt je mi líto mých očí. P.S. Ale je to pořád lepší než "Pokémoni". ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Slušná podívaná. Akce mě docela do křesla zarazila a líbilo se i psychologické pozadí kluka. Celá vize je pro mě velmi zajímavá a vizuálně zpracovaná do posledního detailu (trysky na obřím napájecím kabelu při odpojení) a design posledního anděla extra povedený. Bohužel je to zpracováno tím retardovaným anime stylem v podobě oprsatělých nahých holčiček, což už byla pro mě pomalu hraniční dávka. Evangelium mě chytlo a při hraném zfilmování by to mohl být ještě větší nářez. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Bezduchá mlátička :-) i když se tady řeší vztahy mezi chlapcem, kterého nějak napasovali do robota (proč ???) a dívky z robota druhého. Jinak jde jen o neustálé souboje s anděli přicházejícími od někud (bůh ví co jsou zač) a postupně se vyvíjející grafiku výbuchů. Z počátku mi to připomínalo programování v pascalu, když jsme dělali atomovku pomocí forcyklu a kružnic. A zvuky nejsou o moc lepší. Nikdy sem neviděl seriál a ani to neplánuji, dík náhodě jsem měl možnost skouknout tohle dílko a nevím co na tom ostatní vidí. I pokémoni sou zábavnější... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • V dubnu 2009 vyšla na Sony Playstation Portable akční adventura s názvem „Evangelion: Jo“, založená na příběhové linii filmu. (Shley)
  • V roce 2008 film vyhrál cenu Tokyo International Anime Fair za animaci roku a Anno obdržel cenu pro nejlepšího režiséra. Film byl také nominován na cenu Animace roku Japonské Akademie Cen, ale prohrál s Tekkon Kinkreet. (Shley)
  • Film také vyhrál cenu Tokaimura Genpachi na 7. ročníku Otaku Awards 5. ledna 2008 a také cenu Divadelní film na 13. ročníku Animation Kobe Awards 2. listopadu 2008. (Shley)

Reklama

Reklama