Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pri dopravnej nehode sa na slobodu dostanú špeciálne vyšľachtené laboratórne vrany. Rýchlo sa z nich stane postrach Berlína, ale iba tehotná veterinárka Alexandra rozpozná, že vrany predstavujú smrteľné nebezpečenstvo a pokúsi sa zabrániť katastrofe. Najskôr si všimne čudné správanie populácie vrán. Bez milosti útočia na korisť, zabijú dokonca teľa. No nikto jej varovania neberie vážne. Vrany sa postupne organizujú do „armád“, dôjde dokonca aj k útokom na ľudí. Alexandra postupne odhaľuje tajomstvo - pôvodných 40 laboratórnych vrán sa použilo na testovanie „viagry pre mozog“. A teraz sa snažia svoju inteligenciu odovzdať čo najväčšiemu počtu potomkov. Úrady sa rozhodnú populáciu vrán vyhubiť, ale vtedy sa spustí ten najhorší scenár katastrofy, aký Alexandra predpokladala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

S těmi vrány je něco podivného. Co se děje? Jejich chování je velmi neobvyklé. Aby ne, zase si nějaký vědec hrál s jejich geny. Nejdříve útočí několik desítek jedinců. Později jich je plné noční pole. Tisíce a tisíce kusů. Televizní tvůrci se pustili do mnohokrát provařeného tématu, ze kterého se již nepodařilo vyždímat už vůbec nic. Nic, co by nějak nadchlo. Těhotná, se svoji rodinou na venkov nově přistěhovaná veterinářka, s vervou sobě vlastní se i přes nevůli svého manžela pustí do pátrání, co je tak agresivního chování vran příčinou. Německé vesnické prostředí je nám Čechům velmi blízké. Velké pozitivum na celém filmu. Jakoby se to odehrálo někde u nás. Scénář je plynulí a zcela bez napětí. Příběh a vůbec celé vyznění snímku je zaměřeno na ženské publikum. Mužské, to neustálé tlachání o těhotenství a jistá ženská naivita, tak leda dosti podráždí. Je to nekrvavé, neagresivní, umírněné, šablonovité a značně televizní. Na druhou stranu se musí uznat, že je to pořád lepší, než podobné hrůzy produkující americký Asylum. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasické průměrné béčko, na které netřeba dštít síru. Rozhodně nesrovnávat s Ptáky, kde Hitchcock mistrně převedl na plátno povídku od D. Du Maurier, kde není vůbec jasné, co se stalo a proč ptáci útočí na lidi. Tento film má známý motiv šíleného vědce, který chce pomoci lidstvu, jenže se mu výzkum vymkne. Oceňuji, že ve většině záběrů jsou skutečné živé vrány, nikoliv pixelové, s nimiž se zde šetřilo především na hromadné scény. Samozřejmě kdo by chtěl rozklované oběti od začátku až do konce, bude zklamán, dokonce ani na gore nedojde. Jistým civilním pojetím působí naopak film věrohodněji. Jen bych vytknul mylnou informaci, že vrány jsou samotářské - snad jen v době hnízdění, jinak se spolčují do hejn. Jsou skutečně velmi inteligentní. Před několika lety byl mj. zaznamenán případ v Japonsku, kdy vrány nosily ořechy na přechod pro chodce, aby je auta rozlouskla. Když měli chodci zelenou, vrány se vrhly pro ořechy. Pokud některý nebyl přejetý, posunuly ho o kousek, aby byla větší šance. Film jsem viděl včera večer a dnes ráno jsem pozoroval naproti autobusové zastávce cca dvacet vran. Neměl jsem z toho úplně dobrý pocit... ()

Reklama

EmilHS 

všechny recenze uživatele

Můj první béčkový horor, co jsem viděl. Je to taková nudná strašidelná povídka o vránách, která se snaží být tajemná a jakýmsi způsobem duchaplná. Místo toho sledujeme devadesáti minutovou NUDU. Když k tomu připojíme nesympatickou hlavní hrdinku a poměrně nezajímavý nápad s nebezpečnými vránami, (lepší by bylo nějaké více krvelačné zvíře :D) tak tu máme jednoduše špatný film. Ano, je to celou dobu taková tajemná (strašidelná) čekačka, která vás alespoň trochu drží v napětí a čekání na něco... ale to něco nepřijde a samotný závěr je zklamáním, stejně jako celý film. ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

To byla zase neskutečná ptákovina (teda vránovina). Chtěla jsem vědět, co může dávat Nova v pondělí dopoledne za thriller (už to značilo, že to bude krása). No a byl to thriller alá Rosamund Pilcher (nebo jak se ta paní jmenuje). Kdybyste to náhodou nevěděli, tak vrány umí světelnou morseovku, tak ne abyste někomu posílali tajné vzkazy! Navíc mám takovej pocit, že někdo už něco o útočících ptácích natočil…kdo to jenom byl? Asi nějak neznámej režisér, když někdo měl potřebu toto téma znovu oživit! No, Němci, no. To se dalo čekat. A kdyby na vás někdy nějaký vrány zaútočily, vězte, že za to mohou němečtí filmaři, protože jedno krákající stvoření zapomněli chytit (asi neumějí počítat nebo co). A já se jdu podívat radši na pořádný Ptáky! (myslím tím samozřejmě ty od Hitchcocka, vy sprosťáci :-)) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmov v ktorých na ľudí útočia mimoriadne rozzúrene zvieratá som videl velice mnoho. Už na mňa útočili krokodíly, žraloci, krysy, vlci, pirane, levy, medveď, osi, žaby, psy, včely, mravce, netopiere, slimáky, varan, kliešte, pavúky, hady... a čo ja viem ešte aká háveď. Bolo toho hodne. Takže nejaké nemecké vrany ma len tak nevydesia. A veru ani nevydesili. Bola to príšerná nuda. Ešte väčšia ako som očakával. Navyše i herci mi boli silne nesympatickí, najmä tá hysterická tehuľa. * ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama