Reklama

Reklama

Jak jíst smažené žížaly

  • USA How to Eat Fried Worms (více)
Trailer

Jedenáctiletý Billy Forrester se nedávno přestěhoval s rodiči a malým bratrem Woodym a čeká ho první cesta do nové školy. Matka se ho snaží uklidnit, že si brzy najde nové kamarády. Hned první den se dostane do konfliktu s místním rváčem Joem Guirem a jeho partou. Seberou mu misku s obědem, doplní jeho jídlo o pořádnou porci žížal a červů. Nechce se nechat ponížit, a tak s ním uzavře sázku, že v jediný den sní deset červů a žížal, které mu připraví na různé způsoby: smažené, zapékané nebo vařené. Sotva vejde sázka ve známost, stává se Billy hrdinou školy, protože se jako první postavil Joeovi. Snaží se na úkol důkladně připravit a nečekaného spojence získá v řediteli Burdockovi. Billy zjistí, že nejhorší je sníst první sousto. S každým dalším roste jeho popularita. Někdy mezi čtvrtým a pátým opustí Joeovu partu první dva a stanou se Billyho novými kamarády. Když se Joe pokusí podvádět, opustí ho celá parta. Zdá se, že zůstal sám, avšak v překvapivém finále se Billy projeví jako skutečný charakter. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Nach 

všechny recenze uživatele

Filmy jde vystavět na mnohém, včetně na tom, co většina považuje za hnus. Není umění pak takovou věc podat v nalíčené, půvabné podobě (Sloní muž od Lynche může jít nejlepším příkladem). Jak jíst smažené žížaly však není tím příkladem. Může se tvářit jakkoli komicky, ale stále je to jen dětinský hnus o tom, jak sežrat něco, po čem bych nejen já házel šavli až do východního Německa. Takže čest žížalám, odpor tvůrcům této americké blbosti. 30% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Ešte ma nikdy nenapadlo žížaly smažiť. Doteraz som ich jedával vždy len mierne obvarené, alebo v raňajšom musli len tak s banánom a mliekom. Pri sledovaní tejto "kulinárskej" komédie som niekoľkokrát dostal strašný hlad a dokonca som si musel párkrát odskočiť niečo drobné prehryznúť. Čo, to snáď ani nemusím písať. Našťastie mám vždy doma pre takýto prípad naložené žížalky s octom a cibuľkou. Ostatne, súhlasím s tvorcami, že plytvať touto na bielkoviny náramne bohatou pochutinou le na účely chytania rýb je neospravedlniteľný omyl. Nič menej, zdalo sa mi, že detskí herci mali z nakrúcania jednu veľkú srandu, ktorou bola celá táto komédia presiaknutá, takže u mňa v poho. PS: Žížalu nikdy (!) neprihrievame v mikrovlnke, len jemne umyjeme od hliny a priamo konzumujeme. Najlepšie chutí zľahka pokvapkaná citrónom v obložení čerstvých šalátových lístkov, aby nezanikla jej jemná charakteristická chuť. ()

Reklama

Palvinie 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že to byla blbost a taky nemůžu říct, že to byl supr film. Místy to bylo obojí. Každopádně mi námět přišel originální. A hlaně, zamilovala jsem si Billyho, pěkně to těm fuckanům natřel! Smrádci jedni malí, kdo to kdy viděl, aby si někdo diktoval podmínky přijetí do kolektivu? Nakonec všechno dobře dopadlo a film má ode mě (krásných) 50%. ()

Šípek 

všechny recenze uživatele

Neskutečná zábava pro celou rodinu. Příběh si zvlášť asi vychutnají kluci prvního stupně základní školy. Žížalky jsou obzvláště vypečené a děti hrají dost přesvědčivě. Převedení knižní předlohy do filmu považuji za dobrý nápad a protože ve filmu více než o dešťovky samotné jde o hledání svého místa a přátel v novém prostředí, hodnotím tak vysoko, jak hodnotím. ()

P1tr odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutné, stupidní, dětinské, nezábavné....samá negativa se dají řící o tomto snímku, který jen těžko zabaví děti starší 5ti let. Ve svých 18ti letech jsem u filmu vydržel sedět 15 minut a u toho ještě obědval, což považuji za heroický výkon. Za odměnu si film pošlu do odpadu a za pár dní už si na něj nevzpomenu. Díkybohu. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama