Reklama

Reklama

Láska podle předlohy

  • USA The Jane Austen Book Club (více)
Trailer

Nic vás nepřipraví na těžkosti života tak dobře jako romány Jane Austenové. Dokonalý návod jak žít ale stále neexistuje, i když se šestice současných Američanek snaží najít jej právě v dílech slavné britské autorky z konce 18. století...
Současná Kalifornie sice Velkou Británii v době regentství příliš nepřipomíná, jsou ale věci, které se navzdory uplynulému času a geografickým rozdílům nikterak nezměnily. I dnes je láska mezi mužem a ženou jedním velkým bludištěm, i nyní je třeba chovat přátelství jako oko v hlavě, i za velkou louží a v jiném století je příliš snadné narazit na společenské rozdíly, pokrytectví a pseudomorálku, které někomu mohou zničit celý život. A jak se naučit, kterak v takové džungli přežít? Nejlépe s pomocí děl Jane Austenové. Proto se také šestice Američanek pravidelně schází nad Rozumem a citem, Pýchou a předsudkem a dalšími romány a společně se pokoušejí četbou dvě stě a více let starých knih pochopit, co že to vlastně znamená život. A že jejich vlastní životní peripetie mnohdy připomínají osudy hrdinek Austenové? Asi to nebude náhoda. Pozoruhodné romantické drama natočila scenáristka a režisérka Robin Swicordová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Trošku si myslím, že se znalostí kompletního díla Jane Austen roste i zábava u tohodle snímku. Samozřejmě, pokud jste nečetli nic se neděje, ale pokud ano, u diskuzí o jejích knihách se pobavíte a možná najdete i paralely se životem hlavních postav. A možná právě to, je na celém filmu vlastně to nejzábavnější. I když celý koncept filmu je příjemný s velkou dávkou nadhledu. Protože upřímně řečeno The Jane Austen Book Club zůstal na půli cesty - pro fanoušky Jane Austen zbyde smutek, že tam té Jane bylo vlastně málo a těm, co dílo neznají, bude připadat, že těch děl je tam vlastně až příliš. Já jsem fanynka Jane Austen, takže na můj vkus tam bylo Jane málo. Ale i tak rozhodně příjemný snímek. 80% ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem čekal něco mnohem horšího a proto jsem potěšenej a veskrze pozitivně naladěnej. Jasně, že je to spíš pro holky, ale není to tak nezajímavý ani pro chlapy, koneckonců hraje tu Maria Bello...V životě jsem nečet Jane Austen a chvílema to vadilo, ale bavilo mě to i tak. Takže kdo máte rád hodně příběhů v jednom filmu, nenechte se zblbnout tradičně kreténským českým názvem a s chutí do toho. ()

Reklama

Hnedoocko 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že až na Pýchu a předsudek díla Jane Austenové neznám. I přes tuto mezeru se mi ale film moc líbil. Připomněl mi mou slabost k románům, a tak hned, jakmile to bude možné, zaběhnu do knihovny a začnu číst jedno dílo JA za druhým. Co mám na filmech, jako je tento, opravdu ráda je happy end a já si po shlédnutí snímku můžu říct, že láska za všechno to trápení okolo opravdu stojí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Od Jane Austenovej som nikdy nič nečítal a filmy na motívy jej kníh nemám rád. Čo sa týka tejto ukecanej romantiky, som tak nejako na rozpakoch, pretože neviem, čo si o filme mám myslieť, ..viem však, že mi ho stačilo vidieť iba raz. Veľmi ťažko sa mi hodnotí tento film. Chvíľami som sa dosť ťažko prehrýzal tou "ženskou" konverzáciou a celkovou klímou filmu, čo ale asi pramení zo skutočnosti, že takmer nepoznám dielo Jane Austen a predovšetkým preto, že som muž. Bez skurpulí sa priznám, že ma film nenadchol vôbec a po dlhej dobe sa mi zdalo, že je hodnotenie filmu na ČSFD na hony vzdialené môjmu vkusu. Musím povedať, že ma film nijako nechytil už od samého začiatku a všetko sa zdalo stále horšie a horšie a napriek tomu, že proti romantickým filmom nič nemám, som sa hodinu nevýslovne nudil. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem se jedná o konverzační záležitost, kde se příběhy z knih Jane Austen odrážejí v příbězích šestice lidí, kteří se scházejí a debatují. Přestože se v převážné většině jedná o rozchody/rozvody, vyřazuje z filmu určitá lehkost, která je podtrhována i hudbou a hereckými výkony. Je to v podstatě film pro ženy, ale myslím si, že i muži si z něj mohou něco vzít. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Je možné se všimnout, že v jedné ze scén místo Maggie Grace přistává v růžové kombinéze muž. (mottty)
  • Kathy Baker byla původně obsazena do role Prudiiny matky Sky, ale později dostala roli svobodomyslné Bernadette. (Morien)
  • Pořadí knih čtených ve filmu - únor: Emma; březen: Mansfield Park; duben:: Northanger Abbey; květen:: Pride & Prejudice; červen:: Sense & Sensibility; červenec:: Persuasion. (Lenny.M)

Reklama

Reklama