Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rose Lorkowská (Amy Adams – Kouzelná romance) bývala na střední škole kapitánkou roztleskávaček a randila s hvězdou týmu. Teď je jí přes třicet, je svobodná matka a pracuje jako uklízečka. Její sestra Norah (Emily Blunt – Ďábel nosí Pradu) ještě stále žije s jejich otcem Joem (Alan Arkin – Malá miss Sunshine). Ten je obchodník, který se celý život neúspěšně snaží vyvinout návody na rychlé zbohatnutí. Rose touží po tom, aby její syn chodil do lepší školy a finanční nesnáze se rozhodne vyřešit po svém. Přemluví Norah, aby se s ní pustila do zvláštního druhu podnikání – budou uklížet na místech zločinů. Než se nadějí, jsou obě dívky až po krk ve vraždách, sebevraždách a dalších “špinavých” situacích. Jak ale postupují po žebříčku své drsné profese, začínají pociťovat respekt jedna k druhé a vzniká mezi nimi důvěra a blízkost, po nichž vždycky toužily. Díky tomu, že společně vybudovaly tuto svéráznou živnost, poznávají Rose a Norah i radosti a strasti bezvýhradné loajality a vytvářejí přitom lepší budoucnost pro celou rodinu Lorkowských. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (125)

dalziel 

všechny recenze uživatele

Lois Laneová a Verdunský Anjel sa snažia zarobiť na zbieraní a čístení zvyškov ľudských tekutín ,ulomkov atď v skutku milým spôsobom a popritom sa znažia zrovnať si to v hlave.Skvele im sekunduje Dedko malej miss Sunshine. Osobne pre mňa veľké prekvapenie ktoré mi ležalo nahraté v Setopboxe skoro 2 roky. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Je to takový ten klasický film, kde žena (zde dvě - sestry) každodenně bojuje o přežití, ohání se seč to jde, aby uživila syna, pokouší se o vztah...další téma - holkám zemřela, když byly malé, matka (sebevražda). A pak je tu ještě podivný synek, který ne a ne se začlenit do kolektivu a otec, který je trochu svéráz, ale své dcery podporuje, jak jen může. K tomu téma úklidu po mrtvých a program na hodinu a půl je víc než bohatý. Tempo je poklidné, dialogy upřímné, herečky milé a nic není přehnané. Takových filmů je pravda víc než 12 do tuctu, ale přesto mi přišlo, že tohle už se přehupuje přes průměr. Asi proto, že je to zpracováno s obrovským vkusem a citem, což není bohužel až tak u tvůrců filmů běžné. Ale jinak, elán do uklízení mi to nedalo, i když to určitě ani nebylo cílem a smyslem :-) ()

Reklama

made1 

všechny recenze uživatele

Za čtyři, ale jde o hodnocení zcela neobjektivní i v rámci subjektivního pohledu, protože Emily Blunt patří mezi moje velké oblíbenkyně. Myslím, že ji ještě čeká velice slibná kariéra, ale mám-li psát jenom o tomhle filmu, musím přiznat, že mě trochu zklamal. Byl dost zábavný, abych se nenudila, ale nemám ráda až tak otevřené konce. Ještě trošičku bych nechala dopracovat konec a bylo by to perfektní. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně jeden z mých nej.Emily Blunt je úžasně stylová,přesvědčivá-podle mě celkem zastínila Amy Adams,která hraje takovou nevýraznou puťku.Každopádně příběh je originální,čehož si cením asi nejvíc a hlavně poutavý-občas úsměvné,někdy dojemné až k pláči.Střídání nálad mi vůbec nevadilo a i když film asi neví čím být,zapisuje se do mých top. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Zajímavej námět s netradičním povoláním "uklízeček biohazardu" je trochu upozadněnej,našlo by se tam určitě víc prostoru pro tragikomický situace doplňující obyčejnej život hl.hrdinek. Jinak je děj všední malej lidskej,chvilkama i nudnej, příběh, ničím nevybočující z americký nezávislý produkce. Ale holky byly sympatický a uvěřitelný. (zdá se mi to nebo Alan Arkin poslední dobou nehraje nic jinýho než starý,mírně nerudný otce/dědy s hovězíma nápadama?) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Amy Adams si zahrála přítelkyni Johna Krasinskiho v seriálu Kancl (od r. 2005), zatímco Emily Blunt je jeho přítelkyní ve skutečném životě. (hellstruck)

Reklama

Reklama