Reklama

Reklama

Iron Maiden: Rock in Rio

(koncert)
všechny plakáty

Rock in Rio je film s živým koncertem legendární heavymetalové skupiny Iron Maiden. Bylo nahráno během festivalu Rock in Rio v brazilském Rio de Janeiro. Na jejich vystoupení přišlo okolo 250 000 lidí - což je nejvíce v historii kapely, hlavně díky návratu zpěváka Bruce Dickinsona a kytaristy Adriana Smitha. (culas)

Recenze (70)

Eddie003 

všechny recenze uživatele

Pravda, Iron Maiden a jejich "Rockové Rio" patři mezi ohromujici, mluví o tom i jejich pravě vydana deska Brave new World kterou predvedli spolecne v čele s frontmenem Dickinsnem, Již začáteční skladba The Wicker Man Mě ohromila na tolik, že jsem běžel do nejbližšího shopu s DVD nosiči a tuto desku si zakoupil. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Po hudební stránce dokonale zahraný koncert s jedinečným 250ti tisícovým publikem. Není mi jasný, jak ho mohl někdo takle zazdít těmi neustálými střihy kamer. Působí to tak hrozně moc rušivě, na jednom muzikantovi zůstane záběr max.3 vteřiny a hned zase na dalšího. Režisér se asi snažil zachit všechny členy kapely na jednou, ale výsledek je otřesný. Rock in Rio je unikátní koncert z produkce jedné z největšich legend, ale pouze v audio zpracování. ()

Reklama

Duke90 

všechny recenze uživatele

Několik úryvků z koncertu jsem viděl již mnohokrát na youtube, nejčastěji "Fear Of The Dark" - pro mě daleko lepší zážitek než u klasické studiovky. Teprve po sedmi letech (2014) se konečně dostávám k plnohodnotné podívané a dostává se mi očekávaného královského zážitku, kdy Bruce Dickinson lítá po pódiu jako gymnasta na závodech a zbylí členové kapely s ním do celého vystoupení dávají naprosté maximum! Všichni jsou dokonale sehraní a já byl stejně oslněn, jako těch 250 000 přítomných fanoušků. UPDATE: V roce 2018 jsem mohl být také přítomen živému vystoupení u nás v Praze. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dying swans twisted wings, beauty not needed here. Lost my love, lost my life, in this garden of fear. I have seen many things, in a lifetime alone...Na takovém koncertě být, tak se člověk nutně musí po... blahem. Bruce Dickinson na pódiu řádil jako kdyby byl na baterky, kapela šlapala jako namazaný stroj a poslouchat jejich songy byla neskutečná radost. ()

Bukec.T 

všechny recenze uživatele

Ohromující živák který zastihuje Iron Maiden ve skvělé formě! Pohled na 250 000 fanatických Brazilců kteří reagují na každou písen naprosto naplno vyhecoval Iron Maiden k jednomu z jejich nejlepších koncertů za celou svoji kariéru a při sledování běhá mráz po zádech. Toto je povinost každého fanouška Heavy Metalu a tento skvost rozhodně patři k Top hudebních DVD ()

Zajímavosti (2)

  • Na koncert se přišlo podívat 250 000 lidí. Jednalo se o poslední koncert světového turné k desce „Brave New World“ (2002). (Fuhman.Dajar)

Reklama

Reklama