Reklama

Reklama

Diamantoví psi

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina lovců pokladů se vydává za dlouho ztraceným pokladem - buddhistickým diamantovým artefaktem nesmírné ceny, který je prý ukryt v mongolských horách. Hledači si jako průvodce najmou dobrodruha, bývalého vojáka americké armády, Ronsona. Nikdo z nich však netuší, že tato výprava změní celý jejich život… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Dolphom Lundgrenom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má dobrý príbeh o bývalom príslušníkovi špeciálnych jednotiek, ktorý dostane ponuku sprevádzať jednu expedíciu pri hľadaní vzácneho artefaktu a kvôli nedostatku peňazí to prijme. Ale o artefakt stojí aj skupina zločincov, ktorí sa nezastavia pred ničím. Spracovanie nie je najhoršie, úvod s nelegálnymi zápasmi vyzerá dobre, nasledujúca časť s cestovaním pôsobí ako z nejakého lacného cestopisu, ale dá sa to pozerať a druhá polovica je už prakticky neustála akcia. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom dobrá. Nájde sa tu pár súbojov, ktoré sú celkom dobre natočené a pôsobia pomerne tvrdo, čo vždy poteší, prestrelky sú až na niektoré výnimky uveriteľné a občas poteší aj nejaká likvidácia nožom alebo zlomenina. Najviac sa mi páči nočná likvidácia štyroch vojakov. Z hereckého obsadenia zaujme Dolph Lundgren, ktorý tu je v dobrej forme, slušný hlavný záporák a príjemné ženské postavy. Inak väčšina vedľajších postáv je úplne nezaujímavých. Réžia a technická stránka pôsobia až príliš nízkorozpočtovo, ale film sa to snaží maskovať hlavne zvoleným prostredím, kde sa dá využiť taký syrovejší vizuál a až na niektoré úvodné scény mu to celkom ide. Nie je to síce nejaký výnimočný film, ktorý by si zaslúžil výraznejšiu pochvalu, ale fanúšika Lundgrena poteší a za posledné obdobie je tu rozhodne jeden z jeho lepších filmov. Objektívna kvalita filmu- 52%, film sa páči mne na 71%. ()

sedm.1 odpad!

všechny recenze uživatele

Dolph se ve své kariéře objevil ve spoustě a spoustě podprůměrných hnojů, které od čistých Odpadů ale zachraňoval alespoň svou přítomností a charismatem, ovšem Diamantový psi je výjimečný kousek, neboť krom toho, že jde o prvotřídní brak, tak navíc i právě sám Lundgren potápí svým výkonem celý film do ještě ubožejších a trapnějších kanálů, ze kterých musí být každému diváku už ale vážně hodně zle. To, co tu totiž předvádím především v úvodní desetiminutovce, to snad musel být totálně na šrot, ty jeho ksichty, pohyby, no prostě šílený kašpar bez soudnosti. Postupně pak sice přechází do své klasičtější pózy, ovšem pořád je ta jeho postava fakt mimo, divně se chovající, divně se tvářící, jednoduše hrůza. Naštěstí, respektive tedy bohužel, není ale zdaleka sám, neboť i všichni ostatní přítomní (ne)herci zde předvádějí vesměs podobné výkony v podobných postavách, že by si nezasloužili také nic jiného, než doživotní zákaz objevovat se v dalších filmech. Zápletka je pak samozřejmě céčkového ražení, k tomu nemám vůbec co dodat, nesourodý paskvil, za který by měl scénárista dostat stejný trest, jako zmiňovaní (ne)herci. Hledat zde tedy alespoň nějakou stylovost, atmosféru, či napětí je též zcela zbytečné, a co se akce týče, jestli se chce někdo fakt pobavit, jako že při nějaké parodii, bude zde naprosto správně a spokojen. Jinými slovy, i akce je k poblití. Zkrátka, já jsem zvyklí tomuto herci odpustit opravdu hodně, jelikož byl mým dětským idolem a mám téměř celou jeho dosavadní filmografii poměrně zmáklou, ovšem zároveň proto si i dovolím závěrem konstatovat, že jde o jeho nejhorší herecký výkon vůbec, a určitě patří Diamantoví psi i minimálně mezi jeho tři nejhorší filmy, takže děs, hrůza a jednoznačný ODPAD! ()

Reklama

Maty85 

všechny recenze uživatele

Velice primitivní, avšak realisticky provedený snímek z oblasti Mongolska, což se také velmi cenní. Žádný přehnaný akční scény a nic takového, prostě klídek a plno mrtvol kolem. Klidně bych i přidal na hodnocení za výbornýho Lundgrena, bez něhož by asi film neměl vůbec žádnou cenu, ale na druhou stranu jde občas vidět, že už víceméně mele z posledního a pohybuje se spíš jako nějaký důchodce na přechodu pro chodce. O dost víc se mi líbila od Lundgrena "Krvavá pomsta" z téhož roku. A poslední věta z obsahu o filmu zde uvedenou "Nikdo z nich však netuší, že tato výprava změní celý jejich život…" bych změnil na "Nikdo z nich však netuší, že tato výprava bude jejich poslední" ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dolph zvolil zajimavou holohlavou image vsechno odstartoval poradnou bitkou nacez dostal nabidku delat ochranu archeologicky expedici za prastarym artefaktem co nosi smulu a privodi smrt vsem co ho chtej ziskat uz zhruba v 10 minute sem pochopil ze je treba rezignovat na neco jako je scenar a jenom vypnout mozek a bavit se ve filmu najdem snad vsechna mozna klise ale je to celkem akcni prijemne krvavy a furt se neco deje Dolph je tradicne ultimatni akce sice totalne nizkorozpoctova ale presto slusne natocena a neceho jako hapyend se vazne nedockame spis to konci neutralne takze plesk tam tri hvezdy slusna jednoducha beckova akcni zalezitost ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek 'Lovci poladů' (2004) zaznamenal přijatelný úspěch, čímž si vysloužil volné pokračování a vzniku dalších obdobných počinů, hlavně na nízkorozpočtovém poli, mezi které patří i tento snímek  Dolpha Lundgrena, který se opět postavil jak před kameru, tak i za ní. Dobrodružný žánr o hledání pokladů byl doménou především v osmdesátých letech a tam ohledně současného diváckého ne zrovna vehementnímu nezájmu, kromě výše zmíněného snímku, zůstal. Dolph nepřekvapujíc hraje bývalého vojáka, tentokrát dlužící v Mongolsku peníze a aby si je vydělal, je mu nabídnuta odměna za nalezení určitého buddhistického artefaktu. A tak jde a samozřejmě je mu v patách nějaká parta chtíc totéž. Více než akčně dobrodružná etuda celý koncept spíše cílí na dramatičnost, kde to každou chvilkou někde o něco zaškobrtne. To něco jsou scenáristické podivnosti ve snaze zaujmout, ale jakoby se to vymklo kontrole. Celkově k tomu špatná kamera, podivné dialogy, poměrně nevýrazné akční scény. Nakonec, je to přeci jen nízkorozpočtový počin, takže nic světoborného se z toho už dopředu očekávat ani omylem nedá. Jako z nouze ctnost může posloužit, ale pokud je to možné, je lepší sáhnout po nějaké osmdesátkové klasice, kterých je na výběr více než dost. Jak stejně špatných, tak i těch daleko lepších. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Pôvodný režisér Shimon Dotan bol počas natáčania vyhodený a nahradený Dolphom Lundgrenom. (m.a.t.o.)
  • Do čínských kin se film dostal až v roce 2009. (Cheeker)
  • Natáčení probíhalo v Mongolsku od září do listopadu roku 2006. (Terva)

Reklama

Reklama