Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Série 11 (2011) (série)


Slepý úhel (S11E08)

(epizoda)
  • Česko Před našima očima (více)

Obsahy(1)

25. září 1978. V jedné z nejtragičtějších havárií v amerických dějinách se za záhadných okolností srazil plně obsazený Boeing 727 s menší Cessnou. Trosky letadel usmrtily i několik osob na zemi... Ranní let společnosti PSA číslo 182 ze Sacramenta se blížil k Lindberghovu letišti v San Diegu. Posádka byla varována, že přímo před nimi letí malá Cessna. Piloti Boeingu 727 potvrdili, že letoun vidí, a dostali instrukci udržovat rozestup. Po několika minutách se však obě letadla srazila a zřítila do klidné rezidenční čtvrti. Nehoda, při níž zahynulo 144 lidí včetně sedmi osob na zemi, patří k největším leteckým katastrofám v amerických dějinách. Úkolem vyšetřovatelů bylo zjistit, co se stalo a kdo za to nese vinu. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Bozvav

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kyž si představím, jak hustý provoz ve vdušném prostoru nad letištěm byl, tak se divý, že tam těch nehod nebylo více. Ta cesna tam neměla vůbec co dělat, je dobře, že dnes je to velmi zpřísněné. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to je smutné, že kvůli chybě pilotů i dispečera došlo k nehodě a  smrti tolika lidí, ale nehody se holt stávají... Na druhou stranu to byl, ale rok 1978, kdy bylo ještě vše "volnější a svobodnější..." ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama