Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Série 12 (2012) (série)


Cesta do záhuby (S12E11)

(epizoda)
  • Kanada Heading to Disaster (více)

Obsahy(1)

25. ledna 2010. Na dně moře leží trosky letu Ethiopian Airlines. Proč se stroj, který byl technicky zcela v pořádku a řídila jej zkušená posádka, zničehonic zřítil? Boeing 737 se zřítil jen několik minut po startu z letiště v Bejrútu. Záhy se objevily první fámy o tom, že se jednalo o teroristický útok. Jak by se jinak mohl zřítit letoun, který se zdál být technicky naprosto v pořádku, když ani informace z letových zapisovačů, tzv. černých skříněk, neodpovídají závažnému poškození? Proč začalo letadlo ihned po startu záhadně měnit směr, otáčet se a křižovat noční oblohu, zůstávalo dlouho nevysvětlitelným úkazem. Nehoda odhalila riziko, kterému nedokáže zabránit ani nejmodernější technika. Vyšetřovatelé dospěli k závěru, že havárii způsobila posádka, která byla příliš unavená a zmatená, takže nedokázala adekvátně zareagovat na situaci. Byl to učebnicový příklad takzvaného omezení způsobilosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pád do mora v rýchlosti 700 km/h, takže trosky a čierne skrinky sa hľadali veľmi dlho. A to všetko kvôli tomu, že si páni piloti radi vyhodili z kopýtka? Alebo možno bola za tým "len" únava a stres? Opäť sa potvrdilo, že ľudia často zomierajú, lebo ani sami nevedia, kto bude ich let pilotovať a za väčšinou nehôd je ľudský faktor. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Omezení způsobilosti... Zajímavý termín, který ukazuje na chybu posádky, která není schopná pilotovat a řídit letadlo... Njn prostě dokud bude letadlo pilotovat člověk tak se toto bude stávat... :((( Chce to jen kontrolovat posádky a vyžadovat po nich profesionální přístup... ()

Reklama

Bozvav

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbytečná nehoda, kolik je takových denně na silnici? Kdyby lidi víc mysleli a mín vymýšleli, bylo by na světě bezpečněji. Jak mohli nechat kapitána takhle makat do rozhthání těla, to nechápu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • V epizóde je zmienená aj nehoda letu Colgan Air 3407, ktorá mala podobnú príčinu a bola rozoberaná v epizóde Na smrť unavení. (ČSFD)

Reklama

Reklama