Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela prijemny rusky prekvapeni. Fim sice od zacatku zacne tezce pripominat Conana, ale nastesti se pak dej ubira jinym smerem a Conana to pak vykrada jen misty. Takze pribeh je docela zajimavej, neni nouze o spoustu souboju a zaverecny masakralni finale, ale proste mi prislo, ze film nemuze chytnout tu spravnou sviznost, vzdy, kdyz uz to vypada, ze nejaky uvodni seznamovani je za nama a pride akce a film se rozjede, za chvily uz je zase jizde konec a film jen tak pomalu plyne kupredu. Ne ze by film nekdy zacal nudit, to ne a zajimavej je vlastne furt, ale proste to neni dostatecne dynamicky natoceny. Jinak co se tyce triku, ono tu zas tak moc trikovejch zaberu neni, jen par kouzel a zaverecnej zaporak, coz je jedine dobre, ale i tak triky nejsou z nejhorsich. Horsi uz to je s filmem jako celkem, ten misty vypada fakt dost lacine. Co se tyce hercu, bojovnici sice vypadaj jak bojovnici, vesnicani jak vesnicani, hlavni hrdina je zjizvenej super borec a hlavnimu zaporakovi neni videt do xichtu a pusobi dojmem, ze by si to moh na ferovku rozdat s King Kongem, jenze co to je platny, kdyz naprosta vetsina hercu hraje naprosto priserne a misty to dost rusi. Ale kdyz jeste pripoctu docela obstojnou hudbu, sem tam pekne krvavej zaber a ze podobnejch drsnejch fantasy neni moc, tak ty 4* dam. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

„Zovi menja volkodavom.“ Jestli se mi v poslední době těžce hodnotilo přísně, tak to bylo v případě Vlkodava. Tato temná fantasy má totiž skoro všechno, co by měla mít - mlhu, déšť, kamení, správně „slovanskou“ filmovou atmosféru, putování blaty a smíšenými lesy... prostě věci, které mám jako dávný milovník S&S žánru rád. Našlo se i pár dost silných (v rámci žánru) scén - patřím ke staré drsné škole, která chlapáctví ve filmech hodnotí spíš podle zarputilosti mlčení a podmračenosti pohledů hlavních kosičů. Jenže bohužel - až příliš mnoho věcí má tento film navíc. Přes co jsem se nedovedl přenést, není ani tak „předigitalizovaný závěr“ (Kordus), pasáže z Conana, Aragorn a nakonec snad ani ten netopejr (zoologové prominou), co chytá v letu půlkilové šutry. Deus ex machina (Mi Nü-Chai) k žánru tak nějak taky patří. Jenže čeho je moc, toho je příliš. Proč si rozpočtem (a nakonec ani fantazií) nikoli chudý projekt musí vypomáhat tak zoufalými klišé, polopatičností hodnou pětiletého diváka (především úvod), kreténským střihem (snad v každé bitce si toho všimnete) a všudypřítomnými veskrze debilními oslími můstky, to nepochopím. Snaha „dohnat a předehnat“ (gudaulin) je tak zoufalá a křečovitá, že jsem to neustál - mimochodem „velkovlastenecká“ hudba mi v tom také moc nepomáhala. „Srdceryvný happy end“ (monolog) mi nevadí (kde jinde než v pohádce má příběh končit šťastně), ale úplně bych předělal začátek, vynechal velké množství scén (letící slaměný pták - wtf k čemu to?, uřvanou scénu na můstcích v Lidojedově hradu, flashbacky, rádoby komickou vložku u jezerních lidí jako vystřiženou z Mrazíka a mnohé další - půlhodinové zkrácení by film možná zachránilo), tomu vyžehlenému staříkovi bych zakázal křísit všechny na potkání a v neposlední řadě bych propustil z týmu vlásenkářku. Potom by to nebyla pouhá přitroublá (ale zase zbytečně přecákancovaná) pohádka pro menší děti.             V této podobě předloženou práci jsem nucen hodnotit jako nepřiměřeně eklektickou, bez vlastního přínosu a trpící přemírou formálních nedostatků. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době mě zase nějaký film dostal místy do rezonance, kdy jsem dýchal tak mělce, až jsem skoro zapomněl úplně. Bohužel jen místy, celek byl dost nevyrovnaný, tak nějak nestřídmý a neprostříhaný (i když práce se střihem byla intenzivní jako v reklamě -- čtvrtvteřinové bliky na detail, kterého si máme ve scéně všimnout, hodně názorné, až jako pro blbce). Jakoby se tímhle archetypálním slovanským eposem pootevřely dveře něčeho, co by možná mohlo existovat, tedy proudu fantasy z dosud trestuhodně nevytěžené slovanské mytologie a pololegend (Vnímáte, jak blízko do minulosti je úplně nezřetelná historie a mlhavé kořeny? Mizerných pár set let, to většina národů nemá...). Oba palce nahoru za to občasné trefení naprosto správné noty, po které si řeknete, jak je ten Pán prstenů vlastně sterilní (tím, že je tak okatě umělý...). Jen by mohli Rusové ještě maličko vyzrát, aby ustáli skutečné velkofilmy. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Ono to bylo o něco lepší než moje hodnocení,ale...,když už se rusáci taky nebojej velkých produkcí a maj tam tydlecty nádherný reálie tak snad sáhnu do vlastní (a to že bohatý) mytologie. No kde je starej dobrej Čurila Plenkovič,Ilja Muromec,nebo co třeba hodit Slovo o Pluku Igorově? To jen tak namátkou.Neprudilo mě ani tak že film byl vlastně směska všech možných počítačových her a jiných fantasy co znám,ale ta ubohá prvoplánovost,aby měl divák pocit,že tuhle story vlastně zná,ale teď trochu po našem,mě tedy poněkud otrávila. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivcem fantasy s čaroději, draky, hrdiny a zloduchy... Čekal jsem trochu víc středověku ani nevím proč snad díky coveru DVD. Ale i tak musím říct, že se vyzuál podařil a já to v klidu nezívajíc dokoukal. Rusové jsou evidentně ve formě a zatím vše co jsem viděl nově natočeno stálo za vidění. * * * ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • K tomuto filmu existuje i PC hra, jmenuje se „Requital“. (jackie7)
  • Snímek byl natočen na motivy fantasy série "Volkodav" od ruské spisovatelky Marie Semyonové. (ČSFD)
  • Vlkodav z kmene šedých psů je uváděn jako druhý nejdražší post-sovětský ruský film. Oficiálně se mluví o rozpočtu 10 milionů dolarů, některé zdroje však tvrdí, že uvedená částka je pouze polovinou skutečného rozpočtu. (Rodriguez)

Reklama

Reklama