Reklama

Reklama

Směr smrt

(TV film)
  • Kanada Last Exit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obě v kritickém stavu v nemocnici. Zatímco bojují o život, policie vyšetřuje, jak ke srážce došlo. Šlo o náhodu nebo se ženy srazily záměrně? Co předcházelo krvavé kolizi a co se stane, pokud některá z nich svůj boj o život prohraje? Tajemný a napínavý thriller od režiséra krvavé komedie Moje sestra Vlkodlak a hororu Tma Johna Fawcetta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Distribútori podsúvajú /prostredníctvom sloganov na obálke/ tento film ako temný a mysteriózny thriller - a kto bude očakávať nadupanú jazdu plnú zvratov, môže byť sklamaný. Ide totiž o klasickú drámu, ktorá veľmi pomaly a predsa intenzívne zapletá nitky banálnych, všednodenných okamihov života dvoch žien, nevyhnutne spejúcich ku katastrofe. Jedno nemožno Fawcettovi uprieť: vrstvenie banalít z uponáhľaného života človeka dnešnej doby v jeho filme málokedy skĺzne do komunálnej roviny a aj s pridávaním ingrediencií a zahusťovaním napätia narába šikovne. Dráma "všedného dňa" naberá od polovice filmu na intenzite a ku koncu naberá grády, ktoré skúsenejšiemu divákovi nemôžu nepripomenúť Schumacherov Falling Down v "soft verzii". Šoda preškoda, že až do konca filmu som si celkom nezvykol na protagonistky: ani jednej totiž veľmi nemožno držať palce a v ich herectve občas zašarapatí kŕč. Inak by to bolo za štyri. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Dvě pracující blondýny a jejich stresový den. Kvůli práci není čas na rodinu, kvůli rodině není čas na práci. Nic se nedá stihnout, jak současně vyřešit problémy s dětmi, šéfy, partnery, nedostatkem peněz, auty a dopravou? Pořád se musí přejíždět autem přeplněnými ulicemi. Stará červená malá Honda a nový velký stříbrný Jeep. I když konec spěje k očekávanému vyústění, něco mě nutilo se zájmem vše sledovat až do finále. A chování obou hezkých a vynervovaných dam je naprosto přirozené a pochopitelné, 65%. ()

Reklama

kajza80 

všechny recenze uživatele

Film mě ze začátku moc nebavil. Bylo ale zajímavé sledovat, jak se někomu může stát v jeden den tolik smůly a neštěstí. V podstatě ani nevím, která z nich byla hlavní, takže jsem ani neměla bližší vztah k nějaké hlavní postavě. Řekla bych, že asi ta s tím červeným autem, ale ta mě štvala už od začátku. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Celkem solidně zahrané drama typu co všechno se může v dopravní zácpě stát. Obě představitelky velmi dobře zastihli perepétie udržet si zaměstnání v jakémkoli oboru. Člověk zapomíná, že i ti lépe placení visí na kahánku a chaotická zrychlená doba je dohání k šílenství. Na 5* to nemá, ale za vidění to rozhodně stojí ()

epoh 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Béčkový režisér natočil se skrovným rozpočtem pro kanadskou televizi film s hutnou atmosférou á la Volný pád. To civilizační napětí, ve kterém všichni žijeme, je tu doslova hmatatelné. Jistě, tempo mohlo být trochu svižnější, ale mě osobně určitá línost filmu zcela korespondovala s tím, co se v něm děje. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Stéphane Lefebvre vyhrála za „kufrovou“ scénu v Jeepu v roce 2007 cenu ACTRA Montreal. (Terva)

Reklama

Reklama