foto

Andrea Roth

  • nar. 30.9.1967 (48 let)
    Woodstock, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Andrea Roth sa narodila a vyrastala v kanadskom meste Woodstock (provincia Ontario). Počas vysokej školy pôsobila v reklamnej agentúre. Po skončení štúdia ju objavil modelingový scout. Fotila, chodila po móle a čoskoro sa dala na herectvo, ku ktorému "pričuchla" už ako 11-ročná, keď hrala v divadle. V Kanade si vybudovala celkom solídnu hereckú kariéru.

Prvá rola v USA sa jej naskytla v epizóde remakového seriálu ALFRED HITCHCOCK UVÁDZA. Štúdiom s učiteľom herectva Howardom Fineom Andrea zlepšila svoje schopnosti. Objavovala sa často v televízii, napríklad v seriáloch Piatok trinásteho, The Hitchhiker (Autostopár), To je vražda, napísala či Robocop.

Prvá "lepšia" rola sa jej ušla v miniseriáli A WOMAN OF INDENPENDENT MEANS (Sama proti osudu) v roku 1995. Andrea Roth sa objavuje hlavne v televízii, u nás napr. v seriáli BULL (Býk) z prostredia maklérskej firmy a CSI: KRIMINÁLKA LAS VEGAS. Na "veľkom plátne" sa objavila napr. vo filme HIGHWAYMEN (2003) s Jimom Caviezelom.

Miroslav "newSami" Samák

Herecká filmografie

2015 Stolen Daughter (TV film)
Temné kouty
2014 Ascension (TV seriál)
2013 Darebák (TV seriál)
Forever 16 (TV film)
2012 Longmire (TV seriál)
Time Out of Mind
2011 Committed (TV film)
Nebezpečná identita (TV seriál)
South
Stay with Me (TV film)
2010 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
2009 Collector, The
Dark Blue (TV seriál)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Prokletý
Rodina v ohrožení
Zlaté Vánoce (TV film)
2008 Svatební horečka (TV film)
Znovu provdaná (TV film)
2007 Boj
2006 Směr smrt (TV film)
Time Tunnel, The (TV film)
2005 Bláznivé Vánoce (TV film)
Chasing Christmas (TV film)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
2004 Dokonalý manžel (TV film)
Smrt na dálnici
Zachraň mě (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
2003 Lucky (TV seriál)
Zázraky (TV seriál)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
Untold, The
Zločiny podle Mary Higgins Clark: Po celém městě (TV film)
2001 V tajných službách (TV film)
V tajných službách (TV seriál)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
2000 Býk (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Nebezpečná přitažlivost
Nevlastní dcera
Personally Yours (TV film)
1999 Hidden Agenda
1998 Burn
1997 Executive Power
Hráči (TV seriál)
Red Meat
Satanovy oběti (TV film)
1996 Crossworlds
Desert Breeze (TV film)
Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Chameleon (TV seriál)
Jít za sluncem
1995 Krajní meze (TV seriál)
Sama proti osudu (TV seriál)
1994 Dead at 21 (TV seriál)
Harlequin 1 - Záměna (TV film)
Robocop (TV seriál)
Společenství ďábla
Válečná kořist (TV film)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
1992 Dangerous Curves (TV seriál)
Dobrý boj (TV film)
Highlander (TV seriál)
Jasnovidec
Secret Service (TV seriál)
Seedpeople
Věčný rytíř (TV seriál)
1990 Parker Lewis musí vyhrát (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Princové v exilu
Protiúder (TV seriál)
1989 C.B.C.'s Magic Hour (TV seriál)
C.B.C.'s Magic Hour: Rookies (TV film)
E.N.G. (TV seriál)
Jitters, The
1988 Katts a Rinnie (TV seriál)
My Secret Identity (TV seriál)
1987 Pátek třináctého (TV seriál)
1985 Alfred Hitchcock uvádí (TV seriál)
Prokletá noc (TV seriál)
1983 The Hitchhiker (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace