Reklama

Reklama

Neznámý signál

  • USA The Signal (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Na dveře klepe nový rok a městečko Terminus se pomalu začíná utápět v chaosu, zmatku a anarchii. Všechny možné komunikační kanály se hroutí a z obrazovek televizí, monitorů počítačů a displejů mobilních telefonů začínají proudit do světa podivné obrazy a zvuky. A společně s nezvyklým signálem se všech obyvatel Terminu začíná chápat děsivý amok přerůstající v nelidské vražedné běsnění. Mladá žena Maya původně ničemu kolem nevěnovala pozornost, ale když si uvědomí, že má v zádech dav maniaků včetně vlastního manžela, začíná chápat, že musí něco udělat. A stejně tak její zachránce Ben. Jenže otázka zní, jak v této situaci postupovat. Jistě, nejlepší by bylo zničit zdroj signálu, ale to se mnohem snáze řekne, než udělá. A buďte si jistí, že režiséři David Bruckner, Dan Bush a Jacob Gentry, kteří natočili tento pozoruhodný sci-fi horor společně jako kooperační experiment a rozdělili jej do tří navazujících, přesto zcela odlišných částí, to svým hrdinům rozhodně neusnadní. Paranoia se začíná plížit ulicemi a smrt je nadosah ruky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Na tento film sa raz asi bude spomínať ako na jedno z najlepších diel reflektujúcich bushovské odštartovanie doby, v ktorej "svet už nikdy nebude ako predtým". Každý tu má svoju pravdu, každý chce dobre, každý "chce mať pokoj a nenechať sa otravovať od druhých". Vo svete, kde sa "nikomu nedá veriť" je najlepšie tých druhých radšej okamžite zabiť, predsa nemožno riskovať, že ten napohľad slušný človek je v podstate "žiarlivé monštrum" (viď názov prostrednej epizódy). Metaforické spracovanie tematizáciou partnerskej žiarlivosti je vybrané veľmi prezieravo, lebo zhubná túžba vlastniť je vlastne to jediné, čo spája spodinu, strednú vrstvu i Leonu Helmsley. Z hľadiska žánru teda ide o "antirepublikánsky mysteriózny grindhouse" a pokiaľ sa v tom budete snažiť hľadať ten "horor", "sci-fi" a "thriller", nebude to chyba filmu, ak budete sklamaní. Aby film i v rovine rozprávania kopíroval svoj názov, využíva (anti)logiku Nolanovho "Mementa", čo je veľmi pôsobivé. Aby v rovine mentálnej sebazáchovy zachoval zdravý nadhľad, siaha po Wrightovom "Súmraku mŕtvych", čo pôsobivosť ešte umocňuje. Film sa mi síce nepáči, ale cítim veľký rešpekt. Rozhodne zážitok ekvivalentný viac než 80-tim percentám. PS: Ste si istí, že chytáte dobrý signál? ()

petero 

všechny recenze uživatele

„Sama so slúchadlami na hlave, obchádzam mŕtvoly na chodbe.“ si môže pospevovať hlavná hrdinka. Zaujímavé na tomto snímku je to že nám podáva viacmenej pohľad zo strany zasiahnutých ľudí ktorých signál mení v agresívne beštie, pritom logicky uvažujúce, len zaslepené vlastným vysvetlením toho čo vidia. Film s myšlienkou ukazuje čo by sa asi stalo keby ľudia na svete nedokázali ovládnuť svoju agresiu. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá první třetina, se skvělou atmosférou a stylem nasadí laťku tak vysoko, že druhá třetina působí neskutečně nudně a otravně. Místy potěší nečekaný černý humor a hrátky s časovou kontinuitou příběhu... to bohužel nestačí a film začne neskutečně nudit. Tento pocit s občasnými pozitivním výkyvy trvá i během závěrečné třetiny a film se staví zpět na nohy až v samém závěru, který je celkem uspokojivý. Škoda. Vypadalo to velmi slibně. Každopádně jde o celkem originální počin... bohužel s nevyužitým potenciálem. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

To, že film dělali tři režiséři, je bohužel celkem vidět a je velká škoda, že ten první to nenatočil celé, protože ta úvodní třetina je neskutečně zábavná, což jistě zklame každého, kdo očekává temný horor. Pak to začne být poněkud spletité a chvílemi i nejasné, ale i tak to je velmi zajímavý a netradiční film. Takže pozor na podivné signály v televizi. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Uz zaciatok filmu dava nenapadny signal. Brutalna psycho gore horror scena, ktora sa obvykle v gore horroroch objavuje ako finish. Co s takymto brutalnym zaciatkom? O aky film pojde? Spravna otazka - pochopili ste signal, ktory film vysiela. Medzizanrovy medzikus za malo penazi s pekvapivo zaujimavym a v zasmrdnutych zombie filmoch cerstvym napadom. Ach romero, romero, preco si romero. Preco uz nie si mlady, neznamy, ako tito 3 adepti indie filmu? ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama