Reklama

Reklama

Terkel má problém

Trailer 2

Obsahy(1)

Pozor – tento film není pro děti!!! Bláznivá komedie o tajné lásce, ”psychovrahovi”, železných tyčích, kanapi a přátelství na zkoušku. Terkel je žákem základní školy. Trochu slaboch, ale jinak ok. Terkel nemá snadný život. Jeho psychopatický strýc Stewart právě napadl dva ostré hochy z Terkelovy třídy, Nigela a Saki. A co uděláte, abyste odvedli jejich pozornost z myšlenek na pomstu? Začnete si dobírat ošklivé děvče z vaší třídy, Tlustou Doris.... Ale kdo by si pomyslel, že ona vyskočí z okna? Že začnete dostávat smrtelné výhrůžky, že nový učitel a milovník zvířat, Justin, nemá tak úplně čisté svědomí, jak by se čekalo, a že vlastně nic není, jak se zdá? Alespoň ne pro Terkela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (352)

M-arta 

všechny recenze uživatele

Smíšené pocity ... Asi jsem od toho čekala moc. Dány už mám zaškatulkované jako veselé hračičkáře a vtipné brachy a bohužel.... Mám ráda i drsný humor, ale tady se snad ani nějak nevyskytoval - ten humor. Spíš jsem měla dojem, jako by šlo hlavně o to maximálně podkuřovat cílové skupině. Odpověď na South Park? V čem? Nenucené používání vulgarismů či násilí už dneska přece není ve filmu žádné tabu ani revoluce. Jediné, o čem vypovídá, je snad doba sama o sobě.Proč by mě mělo bavit, pokud to nebude spojeno ještě s něčím, co má opravdu jiskru? Nicméně aspoň pár úsměvů bylo... :-) I Marek Eben potěšil. Výtvarná stylizace mi připadala docela vyrovnaná, ale spíš studená - ani mě ani nezaujala, ani moc neurážela... Nejvíc mi tam chyběl takový ten vnitřní zápal tvůrců, veselí, rozjívenost a radost, ktera by z takového filmu mohla nenuceně aspoň ukapávat... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Moje představa o humoru se diametrálně odlišuje od toho, co pod tímto pojmem zřejmě rozumějí tvůrci tohoto filmu. Sprostý a slangový slovník dětí už dnes nestačí. Příběh o šikaně kombinovaný s nejpřiblblejšími klišé vyvražďovaček také není zrovna cool nápad. A animace byla prostě divná – ale ne zajímavě divná jako třeba u South Parku nebo Distriktu. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Celou dobu, co jsem šla ráno do práce, jsem přemýšlela, kolik tomu nasázím, protože už jsem to včera večer nestihla... Pak jsem se zamýšlela nad tím, co mě dnes čeká a když jsem se z těch libých myšlenek pokaždé nechala vytrhnout nějakou písničkou z příběhu, měla jsem náhle jasno, VenDulin objevila svoje guilty pleasure... chichi, dokonalé, aneb jak by řekli Terkel s Jasonem, hustý! Se stylem animace nemám problém, s předvídavostí taky ne, jen bych fakt nechtěla být mladší ségrou tohoto nevyváženého týpka, jau! Co mě úžasně potěšilo, byl český dabing s Markem Ebenem v čele, chtěla bych se zúčastnit nahrávání ve studiu třeba byť jen jako malá muška na zdi... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Vlastně moc nechápu, proč si čeští producenti dali tu práci s dabingem a distribucí tohoto filmu. Slabá animace by mi ani tak nevadila, ale problém je, že v 75 minutách je toho k zasmání opravdu málo. Film je sice úsměvný, ale ne vtipný. Hlavní pozornost tak na sebe paradoxně strhává mnou vždy zatracovaný dabing. A to by asi být nemělo. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Kdyby všude nepsali, že je to parafráze na South Park, možná bych si to užil víc... nebo se na to nikdy nepodíval. Ale chci předznamenat, že se South Parkem to má hodně málo společného. Že je to o dětech, co mluví sprostě a taky se tam zpívá. Jinak je to úplně jiný snímek s úplně jiným (jestli vůbec nějakým) záměrem. Animace byla otřesná, ale něco mi říká, že snad schválně. Je pravda, že tohle u South Parku prochází, tady ale těžko. Takže jednu hvězdičku se skřípěním zubů za Jasona. Chvíli jsem přemýšlel i o druhé, za freestyle napsaný Adamem Svatošem a.k.a. Katem, ale s tím mají dánští tvůrci těžko něco společného. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Text rapové písně v podání Terkela napsal pro českou verzi Adam Svatoš, známý spíše pod přezdívkou Deph či Kato z legendární skupiny Chaozz. (MTHRFCKR)
  • Založeno na stejnojmenném seriálu vysílaném v rádiu. (HappySmile)
  • Refrén ústřední milostné písničky v překladu říká: "Prosím tě, už táhni, jsi šeredná a tvoje máma je na nic." (HappySmile)

Reklama

Reklama