Reklama

Reklama

Terkel má problém

Trailer 2

Obsahy(1)

Pozor – tento film není pro děti!!! Bláznivá komedie o tajné lásce, ”psychovrahovi”, železných tyčích, kanapi a přátelství na zkoušku. Terkel je žákem základní školy. Trochu slaboch, ale jinak ok. Terkel nemá snadný život. Jeho psychopatický strýc Stewart právě napadl dva ostré hochy z Terkelovy třídy, Nigela a Saki. A co uděláte, abyste odvedli jejich pozornost z myšlenek na pomstu? Začnete si dobírat ošklivé děvče z vaší třídy, Tlustou Doris.... Ale kdo by si pomyslel, že ona vyskočí z okna? Že začnete dostávat smrtelné výhrůžky, že nový učitel a milovník zvířat, Justin, nemá tak úplně čisté svědomí, jak by se čekalo, a že vlastně nic není, jak se zdá? Alespoň ne pro Terkela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (352)

lamps 

všechny recenze uživatele

Terkel má problém má ten problém, že není ani moc vtipný a nebojácný, aby výrazně zabodoval u mladšího publika, ani extra společensky provokativní a satirický, aby vzbudil zájem u dospělých. Všechno je to jen bláznivá přehlídka sprostého humoru a předpotopní animace, kde občas vyvstane nějaká ta dobrá hláška, ale většinou se nudíme u hloupého příběhu a navíc proklínáme český dabing, který mi tentokrát vůbec neseděl. South Park, přestože mu také nijak nefandím, byl přeci jenom daleko kreativnější a účinnější. 50% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak já jsem od tohohle moc nečekal a musím říct, že jsem se docela dobře pobavil. Přestože je děj slabý, tak se tady našlo hned několik scének a hlášek, které prostě nezapomenu. Nejvíc se mi líbily asi ty zpívané pasáže a scénka ze hřbitova. U mě tenhle snímek prošel a jsem docela rád, že jsem ho viděl. Sprosté anime já prostě můžu. ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Ano, bylo to sprosté a ano, bylo to chvílemi celkem kruté. Naštěstí to bylo chvílemi i natolik absurdní, že se člověk chtě nechtě musel smát. Jinak nuda příběh, nuda spád, nuda výtvarná stránka... asi mi to nějak nesedlo. Jo a dabing? Ebenův hlas jsem nemusel nikdy, ale ten z tohohle fláku dělá absurdity futrál. Dvě hvězdičky je poměrně přísné hodnocení, ale když já se u toho tolik nudil… ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Pro děti moc drsné, pro dospělé moc infantilní..a žádný zlatý střed nemůžu najít. Citace z časopisu Respekt (ročník XVIII, číslo 23): "Jako hlavní hrdina díla Terkel i knibe jim -autorům- posloužil žák šesté třídy, dítko západní konzumní společnosti, jeho kamarád, dva šikanující spolužáci, jejich obézní oběť a nový učitel. Poskládali slabomyslnou a pohromadě nedržící dějovou linii, a aby bylo dílo dostatečně atraktivní pro zvolenou cílovou skupinu, přidali sprostá slova. Navíc se rozhodli v duchu South Parku bojovat proti moralistním podtónům klasických pohádek: stereotypizaci a dětskou krutost berou jako hotovou věc, takže když obézní spolužačka, kterou nikdo nemá rád, spáchá sebevraždu, všichni si svorně oddechnou, že mají od tý tlustý krávy pokoj. Ve srovnání s Pixarem a podobnými studii navíc nedisponovali Dánové ani zdroji, ani know-how, takže trhaná animace a nezvládnuté fyzikální modely kazí divákům vkus stejně jako ostatní složky filmu." ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

"Terkel má problém", ty woe je fakt jako super hustej filmík jak byl řekl nějakej čtrnáctiletej smrad, typický produkt puberťáckého mozku, najde se tu několik fakt dobrých nápadů, nechybí trochu krve, násilí (drsných scén) a fekálního humoru, ale myslím si že tento trochu netradiční ale jinak docela originální dánský animák (nic podobného v tomto žánru, v této zemi a to ani nikdy předtím, nebylo natočeno, a už i tohle je důvod k vyššímu hodnocení) , osloví určitě i dospělého, je tu i trochu tý satiry, a vůbec celé je to neuvěřitelně ujetý, něco ve stylu "South Parku", ale ty dva filmy se srovnávat moc nedají. Co mě zde zaujalo? Cool postavy a charaktery (týpek Jason se svojí posranou trubkou, smažka strýček Stewart, nebo matka Terkela, notorická kuřačka, která svítí i ve dne!), některé humorné scény, dialogy a hlášky, bombová vostrá hudba (rap, hip-hop + Kwong song), super dabing (Eben, Kotek, Izer-ten tu daboval jak strýčka, tak celou Terkelovu rodinu), mírně zklamán jsem byl trochu slabším příběhem a grafikou (3D animací), která mě moc nezaujala, ale budiž, proti gustu... Přes drobné výtky, jsem se i tak s kámoškou královsky bavil, a o tom tento film především byl, a myslím si že svoje poslání i splnil. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Jednomu z dvojice chlapců šikanujících Terkela se neustále dolní konec kravaty spájí s jeho tělem (Tom_Lachtan)
  • Text rapové písně v podání Terkela napsal pro českou verzi Adam Svatoš, známý spíše pod přezdívkou Deph či Kato z legendární skupiny Chaozz. (MTHRFCKR)
  • Ve filmu zazní slovo "ču*ák" 1x, "hovada" 2x, "pí*a" 3x, "zm*d" 4x, "m*dá" 4x, "vopí*at" 4x, "ku*va" 8x, "p*del" 16x a "nas*aný" apod. 24x. (Gnoma)

Reklama

Reklama