Reklama

Reklama

That Fatal Sneeze

všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie / Fantasy
Velká Británie, 1907, 6 min

Režie:

Lewin Fitzhamon

Obsahy(1)

Každý známe účinky čerstvého pepře. Tento snímek nám vtipnou formou předvede, co se stane, když se pepřová pomsta vymkne z rukou, neboť oběť má velmi silné kýchání...
Jedná se o nejúspěšnější snímek Hepworth Manufacturing Company toho roku, který umně propojuje tři rané filmové formy. První je samotná komická zápletka, druhou je honička, a poslední je triková pasáž, zejména kamera, která se snaží zobrazit zdánlivě nemožné využití komických, či vážných účinků pepře. (Mr.Ocek)

(více)

Recenze (5)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Vo svojej dobe to mohlo byť vtipné, bolo to nenáročné, prehnané a zároveň obrazovo nie príliš kvalitné, ale vzhľadom na dobu vzniku to nechcem nejak výrazne haniť. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

To bylo krásné. Pána postihlo kýchání takového rozměru, že by dokázalo rozbořit město. A ten konec byl velmi originální. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

O chlápkovi, který má největší kýchání na světě. Triky jsou na dnešní dobu spíše úsměvné, (viz. např. exterierní kýchání, kdy na navození zemětřesení se kameraman rozklepal) ale pořád dokáže pobavit. :-) ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl vydán pod hlavičkou Hepworthovy značky Hepwix, jejiž název se objeví jako název koloniálu, kterému exploduje po kýchnutí vitrína. Nemělo se jednat o žert, ale o podporu ochrany autorských práv. (Mr.Ocek)

Reklama

Reklama