Reklama

Reklama

Vexille 2077

  • Japonsko Vexille: 2077 Nihon sakoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to perfektný animovaný akčný sci-fi film. Má výborný a originálny príbeh o technologickom svete nie až tak vzdialenej budúcnosti, v ktorom sa rozmohla robotika a biotechnológie, ale po zákaze robotechnológií sa Japonsko úplne izolovalo a celý svet o ńom nič nevie, ale po získaní informácie o hrozbe z Japonska tam je vyslaná špeciálna jednotka SWORD, aby zistila pravdu. Prvá polovica je zameraná hlavne na výborný príbeh, ktorý je plný zaujímavých situácií, ale druhá polovica, v ktorej sa už ukáže celá pravda je podľa mńa ešte lepšia, síce zmizne nepredvídateľnosť a divák už vie, na čom je, ale priebeh tejto polovice je perfektný, dokonca je tu viacero krásnych a emocionálne silných scén, čo by som teda v tomto type filmu vôbec nečakal. Po vizuálnej stránke filmu nemám vôbec čo vytknúť, postavy, rôzne stroje, ale aj prostredie je skvelo premyslené, celý čas je na to radosť pozerať. Akcie tu nie je málo, je nápaditá, po vizuálnej stránke dokonalá a nechýbajú ani výborné spomaľovačky, či už sa jedná o prestrelky alebo rôzne naháńačky. Nesklamú tu ani postavy, sú zaujímavé a vôbec nie je problém si k nim vytvoriť vzťah. Ale viac ako hlavná hrdinka ma tu zaujala jej nová spolubojovníčka, to je podľa mńa najlepšia postava filmu. Veľmi musím pochváliť aj šrotové tvory, ktoré sú aj skvelo využité. A nakoniec hudba, ktorá je perfektne zvolená, či už v akcii alebo mimo nej. Vexille 2077 je najlepší animovaný film, aký som kedy videl. Po všetkých stránkach je na vysokej úrovni, nemá žiadne výraznejšie negatívum a zaujal ma aj po stránkach, od ktorých by som to nečakal. Som veľmi spokojný. 85% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Absurdně povrchní přehlídka patosu a blafování hloubky sází na to, že svým blyštivým vizuálem uhrane diváky, kteří pak zapomenou na permanentní prohřešky proti vnitřní logice a až campově zbytnělá klišé. Jediné, čím je film pozoruhodný, je vizuální stránka, kde se kombinuje počítačová animace 3D modelů, ale textury jsou stylizované jako kresba 2D animace. Jinak se jedná o tuctové popové anime, což znamená, že se rochní v povrchnosti a sází na primární líbivost a rádoby zdání přesahu, za nímž se skrývá pouze frázovité floskule. ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Nářez, který chytne a nepustí až do konce. Příběh a zpracování je úchvatné a je celkem jedno, jestli je to docela komerční záležitost, prostě se na to dost dobře dívá. O hodně lepší záležitost než třeba podobně komerční Appleseed. Já se bavil luxusně, dokonce jsem i uvažoval o plném počtu, ale přeci jen se budu trochu krotit, celkově dávám 85% ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

USA-friendly anime. Připomíná vůbec japonskou provenienci? Těžkopádnost, patetický patriotismus. Dlouhé nic neříkající akční scény. Střih a záběry a lá hraný film. Ale hlavně logické chyby, plochá psychologie postav, nedostatečně fundovaný příběh na způsob amerického katastrofického filmu. Ten film mne dost zklamal. Škoda toho fikčního světa. Japonci dobývají americký kontinent ... je to tak "hezky" animovaný až to zavání pixarovinou a američani spasili svět ... Jediným světlým bodem po mne byly jagy, které mi připomněly nápaditý svět japonských duchů. Základním principem plánu sice bylo to, že mohly žrát jen malé kovové kusy (lana) a dovršením je to, že mohou rozežírat i kompaktní stavby (obě varianty v daném fikčním světě nemohou koexistovat), ale co už ... ()

depony 

všechny recenze uživatele

Animace podobná jako u Appleseedu. Tak trochu kyberpunkový snímek, který má i morální podtext na závěr. Není to klasické anime, ale má to své zajímavé postavení, nepříliš snadno specifikovatelné. Můj zájem a obdiv sklidila skvěle vybraná hudba a existence bytostí "Jagů". Sice to vypadalo jako píseční červy z Duny, ale nevidím v tom nic proti ničemu. Líbilo se. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Na soundtracku sa podieľal Paul Oakendolf, ktorý pracoval aj na soundtracku k Matrix Reloaded. (pugs)
  • Cena za nejlepší animovaný film - 2008 Philadelphia film festival. (ČSFD)

Reklama

Reklama