Reklama

Reklama

Ong bak 2: Pomsta

  • Thajsko Ong Bak 2 (více)
Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

Thajsko, 15. století, království Ayutthaya. K moci se přes mrtvoly dostává jeden z generálů a tak se vysoce postavený aristokrat, který se snaží generála zastavit, rozhodne poslat sveho syna Tinga (Tony Jaa) do bezpečí pryč z království. Ale i tam ho přisluhovači generála najdou a Tinga při utěku zajmou otrokáři. Díky své odvaze a odhodlanosti k boji zapůsobí na skupinu bojovníku, kteří přišli otrokáře odstranit a ti ho vezmou mezi sebe. Ting začíná trénovat bojová umění a brzy se pouští na cestu pomsty, která bude krvavá a plná mrtvol... (Devun)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (232)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela nuda. Nečekal jsem, že se mi Tony Jaa okouká už po dvou filmech. Teda spíš po jednom a půl, protože už Tom Yum Goong chvilkama docela skřípal. Ne že by to tady Tonymu kopalo hůř, to fakt ne. Tony totiž fakt rozkope kohokoliv a jakkoliv a to ve vážně strhující choreografii. A sem tam vystříkne i ta krev. Problém je hlavně v příběhu. Už Tonyho předchozí filmy měli úplně jednoduchej příběh. Tam to ale úplně splňovalo účel, protože na vyplnění šablony typu přijdu sem a zmlátím tady deset lidí to úplně stačilo. Tady si ovšem pro sebe příběh krade až příliš mnoho prostoru. Navíc se to celý přesunulo do historie, takže má mít celý příběh asi nádech epičnosti. Ve výsledku je ale ještě blbější než dřív a to věčné povídání v první hodince filmu je fakt nudný. Závěrečná půlhodinka se to sice snaží celý zachránit, protože tady se už jenom bitkaří. Závěr tomu ale naplno nasadí korunu a rozporuplnej pocit přetrvává. Snad se příště Tonymu zadaří líp. 50% ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Co se musí pochválit, je určitě výprava. Film vypadá opravdu parádně. Z čeho jsem nechápal, bylo velmi temné ladění filmu. Některé scény jsou vyloženě horrorové! Například Tingova zkouška s divochem je opravdu strašidelná. Oni vůbec záporáci v tomhle filmu stojí za to. Takové "ksichty", to se jen tak nevidí. Bojový scény jsou u Tonyho vždycky super, jen tu chybí něco fakt extra. Potěšil mě hlavně drunken fight, ten byl moc fajn. Ale žádné nadšení se tentokrát nekonalo. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa se poprvé sám režíruje. Je to vizuálně krásné a jak už to u Tonyho bývá, příběhově ploché. Souboje jsou klasicky dokonalé, i když žádné vychytávky typu běhu po ulici z prvního Ong baku nebo cestě po schodech z Tom yum Goong jsem se nedočkal. Přijde mi vážně škoda, že film, na kterém jsou tolik vidět peníze a nesporný talent hlavního hrdiny, má tak mizerný scénář. A ta thajská hudba moc nectí pravidla gradace, postrádá holywoodskou sofistikovanost a promyšlenost, takže mě chvílemi rušila. Ale i tak bych film doporučil těm, kdo se s Tonym ještě nesetkali. Ty souboje jsou fascinující - žádné znepřehledňující střihy, všechno je podáno perfektně dynamicky a přitom přehledně. Nemůžu se ale zbavit dojmu, že dva předchozí filmy byly o něco lepší. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Sklamanie :(. Na to aby aj akčný film mohol fungovať, musí mať určitý nosný pribeh, ktorý preklenie kecacie a a akčné scény. A toto je hlavný problém tohto filmu. Nech sú akčné scény akékoľvek bombastické (a že vačšina je), je ich relatívne málo a dej je tak neúnosne nudný a rozťahaný, že to kazí dojem z celého filmu. SIla dvoch predchádzajúcich filmoch Tonyho Jaa spočívala aj v tom, že príbeh bol síce primitívny, no viac ako funkčne spájal akčné scény dohromady. Keď prvé dva filmy boli čistokrvnou oslavou bojových umení, tu už sa tvorci snažia hrať na epický príbeh, výpravu, kostýmy....to je výrazný posun iným smerom. A tak trochu aj zrada fanúšikov Tonyho Jaa, ktorí isto podobne ako ja čakali dalšiu adrenaliínovú jazdu bez zbytočných zastávok. Škoda. Škoda preto, že čo sa týka akčných scén, tak tie ešte prekonávajú to, čo sme doposiaľ videli. Lepšia choreografia, zbesilejšie tempo a ešte premakanejšie parádičky. Ako príklad by som uviedol priam dokonalú scénu, kde Tony bojue naraz s dvoma bojovníkmi, pričom v boji strieda kung-fu a muai-thai, podľa toho s ktorým bojovníkom sa bije. Dokonalá ukážka toho čoho je Tony schopný a veľký prísľub toho, čo od nehoho ešte môžeme v budúcnosti očakávať. Ako celok, bohužiaľ, výsledok pôsobí ako nedovarok. Rada znie...Tony prenechaj pompézne dobrodružnáky Melovi Gibsonovi a Edwardovi Zwickovi a radšej si naštuduj staré fláky z Hong Kongu a zistíš, že sila akčných filmov spočíva nielen v akcii, ale aj v jednoduchosti a funkčnosti príbehu. Alebo proste režisérske žezlo prenechaj Pinkaewovi. Ten vie očom hovorím. So svojím Chocolate ťa veru prekonal. (6:5/10) ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Film, který vyniká skvělou choreografií, nebo spíš šikovností Tonyho Jaa a krásnou výtvarnou stránkou. Dát Ong-baka do minulosti byl skvělý nápad, boje s kopíma, proti krokodýlům a ninžům, kteří padají z nebe. Film má skvělý příběh, který je zpracovaný do hloubky. O malém chlapci, kterého zachrání piráti, o tom jak u nich vyroste a naučí se bojovat. Konec filmu má nejvíc skvělé akce, kde Jaa vyřídí víc bojovníků za pomoci slona. Film bohužel končí smutně, ale to dodává na kvalitě snímku.100% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Když podstupuje Ting (Tony Jaa) zkoušku z boje, tak se utká také s mužem s copem. Při úklonu po zápase má muž cop přehozený přes rameno, ale v dalším střihu už ho má vzadu na zádech. (Duoscop)
  • Veškeré scény natáčené v Kambodži byly z finální verze vystřiženy kvůli sporům mezi Kambodžou a Thajskem, které se před premiérou znovu rozhořely, když Kambodža požádala o zapsání chrámu Preah Vihear do UNESCO. O tuto památku obě země usilují již mnohá desetiletí a neváhaly k němu dokonce vyslat své armády. (Raztubyl)
  • Předtím než započaly práce na filmu, odebral se Tony Jaa do chrámu v džungli v provincii Ubon Ratchathani, aby zde meditoval. Podle jeho slov jde o způsob získávání sil, který provádí před každým novým projektem. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama