Reklama

Reklama

Mrtvé duše

  • Česko Neklidné duše (více)
Trailer

Obsahy(1)

Říká se, že než se stěhovat, je lepší raději rovnou vyhořet. A v případě mladého manželského páru, který se společně s dcerkou odhodlal ke změně bydlení a namířil si to přímo do staré, podivné a na první pohled nepříliš přátelské vily, platí toto tvrzení dvojnásob. Vybrali si totiž dům, ve kterém, jak záhy zjistí, rozhodně nebudou bydlet sami. Krátce po přistěhování se začínají stávat svědky nepochopitelných, nadpřirozených úkazů, které zřetelně vypovídají, že na tomto místě se stalo něco opravdu zlého. A není to ani moc dávno. Nejhorší obavy nových majitelů se brzy naplní. V tomto zvláštním, rušivém kusu architektury se před třemi lety zabíjelo. A kdosi si nepřeje, aby krvavá jatka upadla v zapomnění. Jenže rozluštění tajemné hádanky, co všechno se tu vlastně děje, může stát každého hledače pravdy život. A možná i víc. Vzrušující dánský hororový thriller natočil v roce 2005 režisér Martin Schmidt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

gumli 

všechny recenze uživatele

Ducharina z Dánska.Strašidelný dom,krb,ktorý sa sám zapaľuje,čierna mačka,7-ročné dievčatko vidí a komunikuje s chlapcom,ktorý je už tri roky mŕtvi.Hlavne v obývačke sa odohrávajú divné veci.Ovocie na tanieri hneď zhnije.Zavolajú nejakého sensibila,ktorý dokáže s duchmi komunikovať a skúsi ich odviesť do ich sveta.Nie veľmi strašidelný horror,ale dá sa pozerať.Keďže je to horror z Dánska,tak za tri. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Manželé se rozhodli, že se přestěhují z města na venkov. V jejich případě si to ale měli velmi rychle rozmyslet a zůstat ve městě. Ze začátku vypadá všechno hodně idylicky. To ale bylo jen takové ticho před přicházející bouří, která už byla na dohled. Tommy musí na služební cestu a tak musí nechat dceru i s manželkou samotné. Od té doby se začnou dít podivné věci. Krb se sám od sebe rozhoří, aniž by ho někdo zapálil. Nachystané ovoce během několika málo okamžiků úplně shnije a je plné červů. Věci se samy rozpohybují. Malá dcera si povídá s neviditelným kamarádem. To jsou pádné důvody k tomu, abych začala taky šílet. Já bych nechala barák barákem a odešla i s rodinou pryč a prodala bych ho klidně za směšnou cenu, jen abych se domu zbavila. Nepátrala bych po minulosti a po příčinách těch podivných jevů. Jenže tím by příběh skončil, nedošel by ke svému závěru a jak všichni moc dobře víme, tak závěrečná pointa je u takových filmů to nejdůležitější. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý duchařský film z Dánska, který přináší další z variací na téma duch v domě a co s tím. Samozřejmě není třeba říkat, že u takovýchto filmů je nejdůležitější pointa, která rozhoduje o tom, zda je film dobrý nebo špatný. V tomto případě si troufám tvrdit, že je celkové rozuzlení příběhu i tak trochu překvapivé, alespoň já jsem to tedy neočekával. Takže vypointování příběhu se i tvůrcům docela povedlo, nebyl to jen nějaký laciný závěr a nebo snad snaha o rychlé ukončení filmu, aby to nějaký konec mělo. Opravdu si s tím tvůrci pohráli a výsledek nepůsobí zase tak špatně. Co bych ale označil tak trochu za problém, to je protahování příběhu. První hodina filmu byla velice zajímavá a vydržel jsem to sledovat, aniž bych se nudil nebo snad zíval. Ale co je problém, to je zbývající půlhodina. Respektive těch 20 minut, které tam jsou včleněny mezi první hodinu a závěrečnou pointu. To už mi přišlo jako příliš nudná část, u které už jsem si opravdu několikrát zívl a která i dost nudila. Ale zase v závěru jsem pochopil, jak tato část byla důležitá pro závěrečné vyústění. Ale jinak to byl docela dobrý duchařský film, který dokázal zaujmout a téměř nenudil. Herecké výkony také byly velice dobré, a tak nevidím důvod, proč nedat nadprůměrné hodnocení, protože tomuto filmu až na tu nudnou dvacetiminutovku nemám co vytknout. Takže je to za čtyři hvězdičky. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Normálně jsem chtěl dát tři hvězdičky, ale tento horor byl prostě slabota. Člověk u toho nepocítil žádný strach, hororovou a mrazivou atmosféru to nemá a navíc je tam té duchařské akce málo. Jiné horory tohoto typu mají atmosféru, ale tady chyběla. Dívat se na to dá, ale není čeho se tam bát. Člověk se lekne zvukovýho efektu, když tam znenadání vyletí oheň v krbu, ale to je vše. A mimo nadpřirozené chvilky má film atmosféru, která hororu ubírá, diváka spíš uklidňuje od nějakýho mrazení, napětí a pocitu, že se dívá na horor. Filmy na podobné téma jsou např Nářek duší, Prokletý a spoustu dalších, ale ty jsou na mnohem vyšší hororové úrovni, než tento odvárek. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Kamarád mi to doporučil. Už s eho nikdy nebudu ptát na slušnej horor. Nejenom, že je to špatná duchařina, je to i příšerný POKUS o duchařinu. A přitom, dánské filmy se mi z větší části dost líbí. No nicméně v tomto se povedly, tak tři čtyř-minutové úseky a původně jsem chtěl napsat, že i konec. Jenomže potom, co to vypadalo, že už nic nebude se objevila ještě závěrečná, naprosto stupidní scéna, která ten film srazila ještě o hvězdu dolů. Horší, nudnější a nevýraznější herecké složení jsem snad nikdy ještě neviděl. Ale dokoukal jsem to alespoň... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Dům, okolo kterého se odehrává příběh, se natáčel ve dvou různých lokalitách. (Cheeker)

Reklama

Reklama