Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Starletka 

všechny recenze uživatele

"Time waits for no one." Zábavný a zároveň smutný romantický příběh o cestování v čase se sympatickými postavami v čele s hlavní hrdinkou, krásným soundtrackem a pěknou animací, který zdařile dokazuje, že každé sebemenší rozhodnutí, každá nevinná drobná změna v minulosti dokáže vyvolat lavinu. Velmi příjemné překvapení. 10/10 ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Očekávání O DÍVCE, KTERÁ PROSKOČILA ČASEM byla rozporuplná, protože režijně je za ni zodpovědný člověk stojící za DIGIMONY, ale film vychází z japonské mangy autora PAPRIKY. Ve výsledku se jedná o originální film s nosnou zápletkou vyprávějící o síle přátelství, který zaujme organizací časoprostorových linií, ale zklame vizuálními klišé a špatně rozdistribuovanými informacemi ve vyprávění, kdy poslední čtvrthodina je tak nějak navíc a rytmicky nezvládnutá. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Je to takový ten japonský mišmaš, kterým chtěla autorka nejspíše sdělit příliš mnoho a tak se nesoustředila ani na jedno pořádně. Zábava střídá romantická klišé, které následně střídá jímavá scéna k hlubokému zamyšlení nad člověkem samým, osudu, přátelství a lásce. Vše je zaobaleno do pěkného, avšak místy docela odfláknutého klasického anime stylu, na který jsme zvyklí třeba ze Zámku v oblacích, nebo Cesty do fantasie. Rozhodně stojí vidět a pro fanoušky anime obzvláště, ale jednou to myslím docela stačí a jsou zde i lepší kusy. 70% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

K japonské tvorbě teprve začínám přičichávat a musím uznat, že mi docela voní. Scénář se mi moc líbil. Cestování v čase nemusí vždy dopadnou dobře, ale tady se to opravdu povedlo. Hezkým prvkem bylo hlavně odpočítávací tetování. Na celém filmu byla dle mého názoru nejkrásnější hudba. Pěkné 4*...O pár týdnů později...Film mám stále v sobě a často na něj myslím. Asi ve mě zanechal něco hlubšího. ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Hoci som toho zatiaľ nevidela veľa, už viem že anime mám rada. Ako lepšie spracovať sci-fi tému skákanie v čase než v anime, kde neexistujú žiadne obmedzenia. Vzťah Makoto a Chiaki mal nakoniec celkom iný význam ako som čakala a celkom ma to dostalo, aj keď tentokrát bez sĺz. Celkovo by som povedala, že mi tú chýbala hlbšia myšlienka. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Snímek vyhrál v roce 2006 cenu Grand Prize v kategorii Animace na Japan Media Arts Festival. (Shley)
  • V cenách Sitges (2006) získal Mamoru Hosoda cenu nejlepšího animátora. (NGP)
  • Snímek byl prvním výhercem nově zavedených Cen Japonské akademie, a to v kategorii Nejlepší animovaný film v roce 2007. (NGP)

Reklama

Reklama