Reklama

Reklama

Afro Samurai

(seriál)
  • USA Afro Samurai
všechny plakáty
Trailer

Epizody(5)

Obsahy(1)

Na temnou cestu ve futuristickém feudálním Japonsku se vydává samurai prahnoucí po pomstě za vraždu svého otce, kterou na vlastní oči kdysi v mládí viděl. Ze studia Gonzo se na nás valí přehršle soubojů , krve a končetin poletujících vzduchem. Seriál částečně čerpá z RUROUNI KENUSHIN: TSUIOKUHEN a SAMURAI CHAMPLOO. (gruvacek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

dee-key 

všechny recenze uživatele

Na to jakou jsem na to slyšel chválu to žádný zázrak teda nebyl. Všichni vytekli z toho, že to dabuje L. Jackson, přitom tam utrousí větu za díl. Navíc to má tak neskutečně přímočarej a plochej děj, že i ty souboje se vám za pět dílů okoukají. Je fakt, že poměr techno/tradiční Japonsko je tam slušně vyvážený, ale to je asi jediný klad seriálu. Animace mi přijde dost úděsná, už jenom kvůli té statické čelence, která je asi nagelovaná, když vlaje i v bezvětří. ()

Bafo 

všechny recenze uživatele

Nebudu prozrazovat pribeh, staci rict, ze je vlastne spis debilni. Cely je to podobny pocitacovy hre ala early 90s' - Proste od bosse k bossovi se afro samuraj dostava az k megabossovi. Ale jo, nakonec se to cely o nakej "hlubsi" pribeh snazi, jenze ten - aspon v mem pripade - zustal nepochopen? (kdo je dobrej a kdo je zlej? takovadla pohadka by sakra mela bejt rozlisena na jasny strany, ne? a zrejme vubec neni) Doufam, ze jsem spis nalakal, nez prozradil. Afro samuraj totize neni prilis o pribehu, ale spis o vizualu, kterej je opravdu impozantni. Neni to uplne klasicky anime, hodne to pripomina Animatrix (pribeh o atletovi) nebo kreslene pasaze z Kill Billa jedna. Proste ten vizual stoji za shlednuti. Zbytek vlastne asi moc ne........ ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Děj - Vítejte do světa, ve kterém vládne jen pár pravidel. Kdo má příslušnou čelenku, je bojovnií číslo 1, je nedotknutelný, je jako Bůh. Skoro. Jediný, kdo s ním smí bojovat, je majitel čelenky druhé, číslo 2. A s ním smí bojovat každý. Afro Samuraj se vydává za pomstou - zabije nynější Jedničku, toho, který zabil předchozí Jedničku, Afrova otce? Uvidíme... Verdikt - Afro Samurai je silácká blbinka bez myšlenky, která se vyžívá hlavně v usekaných končetinách a cákancích krve. Máme jednoho nemluvného hrdinu, který prostě jde jako stroj a přibližuje se svému cíli - odkráglování Jedničky. Do cesty se mu přitom z různých důvodů motají chlapíci další a on je kosí. Všechno komentuje Afrův užvaněný průvodce, postava nesnesitelná a zbytečná. Také je to skvělý zabiják. Tak jako on, nikdo atmosféru zabít nedokáže. Ani další postavy charismatem, skutečností a sympatičností zrovna nehýří. Kdyby alespoň ony souboje, kterých je toto OVA plné, ba je jimi přeplněno, byly pastvou pro oko...ale až tak nejsou. Pro mě hodně slabé ***, a to si to možná ještě rozmyslím. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Jo, musim souhlasit se Subjektivem, že na to jak je Afro Samurai zaměřenej na souboje, tak nejsou až tak uchvacující. Tady to zvlášť zamrzí vzhledem k tomu, jak se to chvástalo, že to čerpá z Kenshina atd. Nejen, že to choreograficky - o ději vůbec nemluvě - Kenshina nepřekonalo, ale ke kvalitám jeho OVy se to ani nepřiblížilo. A to je ta OVA skoro o deset let starší.( Taky mi trochu vadilo to, že anglickej dabing tam občas ulítle nechává japonský fráze, který bohužel i Samuel vyslovuje dost vidlácky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Pomsti mě!!…. Zvláštní animace, která mi ovšem časem zevšedněla. Přece jenom jde jen a jen o pomstu. Spousta akce, animovaná krev není tak strašná a i to svinstvo, které za Afrem zůstává čase omrzí. Člověk musí přistoupit na tu hru, nebrat to vážně. Zasmát se hláškám či se pobavit nad hořícím afrem Afra. Ale že bych to musel vidět 2x…. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Výroba jednej epizódy stála približne 1 milión dolárov. (Mihail123)
  • Původní stejnojmennou mangu, která byla seriálu inspirací, napsal a nakreslil Okazaki Takashi. (Claude Speed)

Reklama

Reklama