Rexík (TV seriál)
Reksík
Animovaný / Krátkometrážní
Polsko, 1967, 65x10 min
Józef CwiertniaObsah
Rexík (v původní polské verzi Reksio [rekšjo]) je hrdina populárního polského animovaného seriálu. Vypráví o příhodách sympatického strakatého voříška Rexíka a jeho přátel - slepic, koček, dalších psů a jeho páníčků. (Karlos80)
Karlos80
Další z řady polozapomenutých animáku s bejvalého východního bloku (možná že i Večerníčku ?), z mého útlého dětství. Malý bílý psík Reksík v mnoha veselých příhodách a příbězích, které si dnes už bohužel nevybavím. Už ten úvod je originální a pěkná byla i hudba. Nejvíce se mě však vždy líbilo, to jak bouchal nějakou paličkou do toho červeného filmového pásu s jeho podobou v takových malých čtverečcích. Polská "psí" animovaná klasika, jako třeba u nás Štaflík a Špagetka, a dnes už naprostý kult.(6.6.2007)
NinadeL
Na DVD vyšla kolekce sedmi dílů pod společným názvem Reksík opravářem - 1. Reksíkovo jaro, 2. Reksík opravuje, 3. Reksík a slepice, 4. Reksík a kohouti, 5. Reksíkova zima, 6. Reksík lyžařem a 7. Reksík a vrána. Určitě to tady potřebuje rozšířit a specifikovat. A pak dalších 30 dílů na 5 DVD, tentokráte už doopravdy jako Rexík.(18.3.2009)
duklak2
Roztomilý pejsek a jeho příhody. Musím podotknout, že to je velmi zapomenutý animák. Nevím, jestli byl u nás vůbec někdy vysílán. Vybavuje se mi roztomilá animace. Měl jsem několik příhod na VHS. Teď se na ni práší někde na půdě. Možná ji někdy půjdu hledat a tento klenot si připomenu. Závěrem říkám, že Rexík by se měl vysílat. Myslím si, že děti ho vůbec neznají a to je veliká škoda. Nad hodnocením jsem dlouho nepřemýšlel, hned mě napadlo, že dám lepší čtyři hvězdičky.(30.5.2010)
Davies182
Neskutečně zábavný a vtipný večerníček o jednom velice sympatickém a inteligentním hafanovi!(11.8.2009)
corona
veselé príbehy roztomilého psíka, aj keby som chcela nemôžem dať menej, pozerala som to minulý rok v TV a tešila som sa na to jak malé decko(1.7.2008)
DinoRaptor
Veselý seriál o pejskovi co dělá pořádek na dvoře aby zvířata nezdivočela.(21.3.2008)
alleri
Roztomile absurdní, pobavila jsem se. Podle mýho výborná zábava pro marihuanový dýchánek! ;D(23.3.2009)