Reklama

Reklama

Jak se to dělá

(seriál)
  • Kanada How It's Made
Dokumentární / Krátkometrážní
Kanada, 1999, 350x24 min

Režie:

Yan Savard

Scénář:

Mark David Perry

Kamera:

Yan Savard

Hrají:

Brooks T. Moore (vypravěč), Lynne Adams (vypravěč), John Kanzius, Iain Lee

Obsahy(1)

Přemýšleli jste někdy o tom, jak se vyrábí úplně obyčejné věci? Discovery Chanell Canada přinesl dokumentární seriál "Jak se to dělá", kde diváky zavedl do zákulisí výrobních procesů každodenních předmětů. Od hokejových puků a ručních pilek po letadla a mražené hranolky. Tento pořad divákům předvede zblízka, jak se tyto, na první pohled jednoduché věci, vyrábějí. Každý den nám slouží tisíce obyčejných věcí a nikdo se nikdy nezamyslí nad tím, jak byly vytvořeny. Například asfalt, hasičské helmy, zápalky nebo tetování. Série pořadů "Jak se to dělá" navštíví desítky výrobních linek, na kterých se hrubé materiály přeměňují na hotové výrobky přímo před našima očima. Seriál je o to zajímavější, že náměty na pořady jsou i přímo od diváků. (OscarH.)

(více)

Recenze (82)

Borecz 

všechny recenze uživatele

Tento seriál si nemůžu vynachválit. Viděl jsem skutečně mnoho dílů a žádný nebyl nebyl nezajímavý či dokonce nudný. Připadá mi, že tento seriál je ještě o něco lepší než "How Do They Do It?" a pravidelně se těším na nabytí nových znalostí :) Člověk je kolikrát překvapen, jak komplikovaný vrobní proces se skrývá za zdánlivě všedními a úplně obyčejnými věcmi. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Když chcete vědět, jak se co vyrábí. Docela poučný seriál, který ovšem nevysvětluje úplně všechno. Jednotlivé výrobky, by zasloužily delší prostor. Kolikrát je to moc zkrácené a uvidíte jen ve zkratce, jak se vyrábí třeba Lokomotivy. V cca 10 minutách, je to prostě nedostatečné. V tomto formátu pořadu si spíše zaskočte do továrny, kde vám to vysvětlí podrobněji ()

Reklama

Franta 

všechny recenze uživatele

Zajímavý naučný seriál. Stačí vidět jednu epizodu a hned je jasné, že nic není tak jednoduché jak to na první pohled vypadá. How It's made člověka provede vším od sójové omáčky přes pneumatiky až po výrobu letadel. Rozhodně doporučuji shlédnou alespoň dvě/tři epizody a sami uvidíte, jak vás seriál vtáhne. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentárny cyklus mám ja osobne veľmi rád a vždy keď na neho natrafím v TV si ho rád pozriem. Nehovoriac o tom, že ide už od môjho detstva dodnes. Tak ako sa inovujú výrobné procesy tak sa aj inovujú časti. Je celkom cool pozrieť si prvé epizódy v ktorých sa vyrábajú niektoré veci, ktoré sa už dnes ani len nevyrábajú. 95% ()

thommas 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s ripom - náhodou jsem si pustil Discovery a stihnul jsem posledních pár minut dílu, kde vyráběli bonbony, a zůstal jsem s otevřenou pusou zírat na obrazovku. ;) Hned potom jsem se v pokračování dozvěděl, jak se dělá toaletní papír, různé druhy hořčice, housle a šroubky. Už nikdy nebudu plýtvat toaleťákem! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

  • Přívěs za auto ve tvaru kapky je Safari Condo Alto R1723, jeho cena byla kolem 33 tisíc amerických dolarů. (sator)

Reklama

Reklama