Nebezpečné probuzení (TV film)

• Kanada

Man Who Lost Himself, The

Nebezpečné prebudenie

Drama / Thriller

Kanada, 2005, 88 min

Helen Shaver

Ano, Lorraine prokázala neuvěřitelnou trpělivost, ale také neuvěřitelnou hloupost, když neuposlechla radu lékařů a vzala Terryho domů ve snaze pomoci mu sama. Nedošlo jí, co to rovněž udělá s psychikou dětí, které především měla této zkušenosti uchránit. Nejdřív Terryho ničila přehnanou péčí, pak přílišnou nedůvěrou a nakonec ho nedokázala přijmout takového, kým se stal. Je těžké, vyrovnat se s tím, když se z blízkého, drahého člověka stane někdo cizí, odhadnout správnou míru péče, pravý stav věci a vyrovnat se s tím. Tady, zdá se, se to nakonec podařilo.(4.1.2010)

Výborný, ale také zároveň průměrný thriller o muži, který po nehodě trpí amnézií. Děj je dramatický a skutečně poutavý, ale samotný film sláva není. Stává se z něj lepší průměr, který nikoho neohromí, ale také nic nezkazí. To je způsobeno průměrným scénářem a především tím, že se mi nelíbilo, jak svoji roli zahrál D. J. Elliott. Podle mého vkusu vše až moc přehrával. Pro mne celkově tak 60%.(26.12.2010)

Docela jsem byla překvapená jak se zhostil Eliot této role. Jen jsem čekala více od jeho probuzení z komatu. Mělo být více akce, tedy více zloby. Jinak je to slušné béčko.(20.7.2007)