Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (180)

plakát

Roboti (2023) 

Povedená oddechovka plná hlášek. A ty elektrické výboje..., to můžeme, my lidé, jen robotům závidět 🙂

plakát

Nadace - Série 1 (2021) (série) 

Zkoukla jsem první díl, pak druhý a nechápala. Jelikož mi hlavní hrdinové byli sympatičtí a ve filmu bylo vše co si jen může divák ve správným sci-fi přát, tak jsem tomu dala ještě šanci. A po třetím dílu to začalo do sebe konečně krásně zapadat, navíc to začalo být pěkně napínavý a já si seriál hezky užila. Je asi určitě výhoda, že jsem předlohu nečetla.

plakát

Prezidentka (2022) 

Těm tvůrcům asi hodně ležel Miloš v žaludku, když měli potřebu natočit svou zidealizovanou představu o jakože prezidentce.

plakát

7 žen a jedna záhada (2021) 

Narozdíl od těch co píšou, že je to docela povedená komedie a dají tomu tři hvězdy, tak já dávám čtyři, protože si myslím, že je nefér dát míň, když se u toho příjemně pobavíš.

plakát

Soylent Green (1973) 

,,Pojedeme si odpočinout na venkov?,, ,,To není povolený. Ty farmy jsou jako pevnosti.,, ,,Proč?,, ,,Protože půdu hlídají stejně jako továrny na odpadky, továrny na jídlo... na tomhle světě jsou totiž pitomci, kteří nás chtějí připravit o všechno...,, Vypadá to, jakoby se tímto filmem  inspirovali dnešní evropští vůdci... tak uvidíme kam až to zajde, a kam až jim to dovolíme...

plakát

Černé zrcadlo - Démon 79 (2023) (epizoda) 

Napínavý psycho odlehčený občasným humorem. A k tomu skvělý soundtrack. Dala bych plný počet, nebýt toho konce. Měla jsem z něj blbý pocit, jako kdyby nám tvůrci chtěli vnutit to, že se máme nechat manipulovat, a když se nenecháme, tak to špatně dopadne.

plakát

K jezeru - Série 1 (2019) (série) 

Nejvěrohodnější postapo, jaký jsem kdy viděla. Ještě mě napadá, že k nim patří i Cesta. Kdyby došlo k rozpadu společnosti, ať už kvůli pandemii nebo kvůli něčemu jinýmu, tak takhle nějak by to mohlo vypadat. Bohužel.

plakát

Malé věci (2014) (TV film) 

Svět hmyzu je sám o sobě fascinující. Tento dokument byl takový všeobecný. Hezké záběry, ale úplně do detailu to nejde. Takže koukáte například na mravence, kteří mají přenosné mraveniště, ale jak se jmenují se nedozvíte. Ale chápu, že v tak krátkém čase to ani jinak natočit nelze. Jinak ten co píše  přede mnou, jako, že díl o pavoucích, tak to si asi spletl s jiným filmem. Tady nic takovýho nebylo.

plakát

Barvy nekonečna (1995) (TV film) 

Zajímavý dokument o tom, že zdánlivý chaos ve vesmíru skrývá dokonalý řád. Pomocí tohoto řádu se dá pochopit jak vlastně asi funguje tvoření našeho materiálního světa. Mandelbrotova množina je svět plný krásných obrazců, které se dají zvětšovat donekonečna a kamkoliv se zaměříte a zvětšíte to, vždy na vás vykoukne ten ,,černý panáček" ve kterém někteří vidí boží otisk. Tento úžasný objev se dnes hodně využívá v různých oborech.  Mimo jiné díky fraktální geometrii máme dnes lepší počítačovou a filmovou grafiku, kterou předpověděl jeden vizionář v tomto, už starším, dokumentu. Prostě vědci jsou borci, kteří dokážou dělat takový věci, nad kterými mi zůstává rozum stát, a já můžu jenom žasnout. Na víc se totiž nezmůžu 🙂

plakát

Harry a Meghan (2022) (seriál) 

Je to samozřejmě natočeno z pohledu Meghan a Harryho. A i kdyby si tak trochu vymýšleli nebo přeháněli, tak jedním jsem si jistá: ,,Zlatý obyčejný život bez paparazzi a podobný havěti,,.