Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martín je zastáncem klasické ekonomie západních zemí. A jako správný ekonom, navíc asistent na katedře ekonomie, prokáže své brilantní znalosti tohoto oboru a vyhraje v televizní soutěži co se dá. Přítelkyně Laura je nadšená, vždyť má teď doma milionáře, a konečně může začít utrácet za parádu. Z Martína nadšení ale brzy opadne, protože si jako dobrý ekonom dokáže spočítat, co ho nový dům, jachta, letadlo, dvě auta a řada dalších věcí, budou stát na daních a dalších poplatcích. Inu taková výhra nemusí být vždy zrovna výhra. A tak se Martínův život obrátí naruby. Ale bude to tím správným směrem? (Lyncha)

(více)

Recenze (12)

emma53 

všechny recenze uživatele

Spíš drama než komedie, postavená na faktech a řekla bych, že Rodrigo s tím musí mít také své zkušenosti. Je docela možné, že ta iritující situace ve finančním systému mu vnukla myšlenku na napsání a zrežírování Concursante. Martin to sice mohl trochu předvídat, ale přijít k takovým penězům mu možná trochu zakalilo zrak a podlehl velkým iluzím, které se mu postupně rozpadaly před očima. Mělo to spád, jiskru, hodně zvratů a zajímalo by mě, kolik za roli Martina dostal Leonardo, kolik musel vrátit na daních, kolik...........? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

VÍTE JAKÝ JE ROZDÍL MEZI BOHATÝM A CHUDÝM? … CHUDÝ SI MYSLÍ, ŽE HO PENÍZE UDĚLAJ ŠŤASTNÝM. A BOHÁČ…TEN TO VÍ!... /// Všechno to začalo před… před... před… - správně, vyprávění na přeskáčku, 3 prdele informací, ale má to spád a věřím, že každej chce vědět, proč je Martín mrtvej (hovno spojler, to se všeobecně ví!). Parádní pohled na to, JAK VĚCI FUNGUJÍ. Ty ekonomický samozřejmě. Osvěta pro trotly (jako že to pochopím i já?), že od prvopočátku po současnost se vlastně tolik nezměnilo a zjištění, že NÁŠ ŽIVOT JE ŘÍZENEJ SÉRIÍ NEPŘESNOSTÍ (to ale není moc ekonomický…). Tragikomedie, spíš tragická než vtipná a spíš skutečnost než fikce. Moc hezky vodsejpající film, během něhož budete toužit zůstat chudý. Na slzy to není, ale za mrknutí to stojí. Zvlášť, když chcete bejt milionářem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Můj život ovlivnila kniha z roku 1936 - ,, Všeobecná teorie zaměstnanosti, úroku a peněz“. 2.) Toužím vyvrátit rčení ,,spocenej jako prase“. 3.) Thx za titule ,,wjercho1“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

naranja 

všechny recenze uživatele

komedie to teda moc není, ale na film o finančním systému překvapivě zábavné. některé dějové věci mi trochu unikly, třeba že by se někdo tak zběhlý v oboru nechal takhle napálit a "nespočítal" si to předem. hvězdičky ale zasluhuje za výtvarnou stránku, se kterou si tvůrci mohli klidně pohrát ještě víc, a za popularizaci myšlenek, na které alternativní ekonomové upozorňují už dlouhá léta. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Bacha na to, co si přejete...ačkoliv ve mě ta lekce reálné ekonomie ( za překvapivou by jí ale mohl považovat jen ten největší naiva ) vyvolávala pocit mírné deprese, zase to vyvažovala hravá forma, se kterou byl film natočen. Výborná hudba, rychlé střihy a přeskakování děje, které mi tak trochu připomínalo Fight club a sympatický hlavní hrdina, kterého jsem v první půlce litovala a v té druhé mu zas fandila ze všech sil, ta jeho zábavná revolta proti finančnímu systému mě moc bavila. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama