Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (412)

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle já můžu. Pořady, dokumenty i filmy o přežití v přírodě a poznávání různých koutů světa prostě žeru. Provedení, kdy se Bear Grylls vžije do role ztraceného turisty, je výborné. Škoda toho, že jsou některé situace, podle informací v zajímavostech naaranžované. Na druhou stranu o to víc znalostí divák získá. Doporučoval bych na základních školách vyměnit hodinu zeměpisu za hodinu tohoto pořadu. 90% ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

To že tenhle seriál o přežití není tak úplně na ostro musí být jasný každýmu normálnímu divákovi, ale ot to ani tolik nejde. Představa že si to Bear natáčí sám na ruční kameru je děsivější než jeho schopnost přežít všude. Člověk obdivuje různé filmové hrdiny a až tady si uvědomí že jediný hrdina je právě Bear. Postaví si přístřešek všude, sežere všechno (už jen čekám kdy sežere hovno - taky k tomu došlo) a k tomu navíc nádherná příroda. To že tenhle člověk bude asi tak trošku magor není pochyb, ale kdo ví kdy se nám jeho rady a návody budou hodit :-) Občas je mi akurát líto těch jeho večeří a obědů. ()

Reklama

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Bear Grylls je nádhernej chlap. Ale o to tady přece nejde, že. Anebo, kdo ví ... :) Parádní průvodce cestováním v extrémních podmínkách. Ne, že bych nějaké takové cestování nějak vyhledávala, spousta příjemných chvil na řadě dětských táborů a obdiv k přírodě jako takové se asi nepočítá, ale dívá se na to vážně pěkně. Tohle je zábava na úrovni, poučná, občas šokující a velmi zajímavá. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Pro mě bez debat nejvyvedenější pořad o boji s drsnou divočinou mě provázel v mých letech strávených ve skautském oddílu a Bear Grylls se stal v tomto ohledu mým největším vzorem. Také jako jediný pořad mi k něčemu Ultimate Survivor byl, jelikož jsem pár triků dokázal využít v praxi, takže obrovský palec nahoru. 100% ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Na něco takovéhleho bych se dokázal dívat denně. Nejen že je to inspirující, ale přibližuje to divokou přírodu z každého koutu zeměkoule a to je to, co mi chybí - inspirovat se přírodou, vidět místa, kam se pravděpodobně nikdy nedostanu a obdivovat jejich krásu. Navíc, kdybych se do nich někdy dostal, tak tenhle blázen by mi mohl aspoň trochu poradit. Ale žrát škorpiony, pít ze sloního hovna nebo velbloudího těla...či žrát kozlí varlata na poušti...to fakt ne. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Bear Grills je bývalým členom anglickej elitnej jednotky SAS, ktorá je preslávená práve náročným tréningom prežitia v divočine. V jednotlivých dieloch sa Bear často zmieňuje o skúsenostiach z SAS. (Odpocivadlo)
  • Bear Grylls v seriáli často prezentuje, ako dôležitá je viera a ako pomáha pri stratégii prežitia. Sám je kresťan. (Greenpeacak)
  • Natáčanie jednej epizódy trvalo obvykle sedem až desať dní. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama