Chandni Chowk to China

Made in China

Akční / Komedie / Drama

Indie / USA, 2009, 154 min

Nikhil Advani

Co se týče Bollywoodu, tak Chandni Chowk to China byla má první zkušenost s ním. A nebyla to zkušenost výborná, ba ani tragická. Bollywood má úplně jiné pojetí filmu než Hollywood a i třeba Korejská kinematografie, je hodně specifické a ne mnoha lidem může sednout do noty. Tradiční "muzikálové" intermezza mi tedy až na jednu výjimku vadily, jinak šlo o sice zdlouhavou, ale jinak nenáročnou podívanou. Jak tady vypisuje kolega berg.12, tak scény které popisuje mě neskutečně iritovaly. U mě to tedy vyhrála scéna tréninku alá válení těsta a opilecká bitka proti přesile, ale proti gustu... Já byl s prvním výletem do Indie spokojen tak napůl a určitě se budu těšit na další tamní kousky.(7.4.2010)

Pokud vyhledáváte Bollywood kvůli jeho bizarnosti a líbí se vám třeba "Krrish", pak je tahle kung-fu mela po indicku trefou do černého. Scénář jde sice občas za hranici snesitelnosti, Akshayův humor za hranici křečovosti a Deepice čínské Qipao také padne o něco lépe než její dvojrole, jinak bude ale vaše divácká shovívavost odměněna scénami takřka netušenými. PS: U mě to vyhrály čínská fabrika, padáková romance a Cosmic Kick.(21.5.2009)

• Gaja Gamini

Bývalo by lepší, kdyby to byla čistě komedie, protože jako pokus o masalu se to moc nevyvedlo. První hodina plná nedorozumnění byla zábavná, ale jakmile se to obrátilo v drama a emoce, začala jsem se nudit. Nicméně je s podivem, že poprvé v životě se mi líbil Akshay Kumar! Co pro něj nedovedly udělat jiné filmy, zvládl tenhle průměrný snímek. Byl vážně vtipný, a i ve smutných scénách bodoval. Že je Deepika krásná všichni víme. Má velmi výrazné oči a krásné výrazy tváře, škoda že neměla moc co dělat. Nutně potřebuje pracovat na intonaci, ale to je problém společný všem těmhle dívčinám jako ona a Sonam.... Příběh má dost děr a nelogičností, ale jelikož jsem ho nebrala vážně, nijak mi moc nevadily.(23.2.2012)