Reklama

Reklama

Tři království: Vzkříšení draka

  • Česko Tři království (více)

Jeho země je rozvrácena občanskou válkou a Zhao, obyčejný muž, proto vyslyší volání povinnosti a z nejskromnějších poměrů se na křídlech odvahy a vynalézavosti vznese až k velení armády, pověřené osvobozením země od ďábelského vojenského vládce. Zhaovo hrdinství se díky jeho skutkům, cti a snu o sjednocení rozděleného národa stává inspirací a legendou, ale jak léta jdou, trůn přechází z jedněch rukou do druhých, a válka zuří dál. Když je pak nastolen nový král, rozhodne se, že míru může být dosaženo jen definitivním zničením všech velkých vojenských vůdců – a stárnoucí Zhao se vydává do své poslední a největší války. Na cestu dobrodružství, které navěky pokryje jeho jméno slávou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

teutates 

všechny recenze uživatele

Opäť historické prevedenie... začínam mať pocit, že v Číne sa len a len "bojovalo" (pravdaže si to nemyslím:)... samozrejme v rôznych časových intervaloch, zložením a o hrdinoch ani nevravím. Keďže mi tento štýl sedí a pohľad na obrovské vojská vážne môžem, nemôžem hodnotiť inak ako 7/10... len dodám, že hudobný podtext je úžasný, herecké výkony presvedčivé a dané prevedenie obsiahlo uspokojivé... ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Je jedno, že je dej trochu roztržitý. Je jedno, že strih v bojových scénach je skôr na škodu. Príbeh je nádherné rozprávanie. Spočiatku je film nesúrodý ale oplatí vydržať do konca. Koniec je kapitola sama o sebe. Už len pre to si film u mňa zaslúži plný zásah. Hudba, ktorá dopĺňa už tak pekný dej si sama zaslúži ďalších 5*. Počítačové upravovania sú robené s citom, tak si ich vo filme ani nevšímate. Nachádzajú sa tu síce aj povestné čínske "lietania" ale vôbec nevyznievajú rušivo. Film patrí medzi čínske skvosty a tunajšie hodnotenie vôbec nezodpovedá kvalite filmu. ()

Reklama

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Čína, země s mnoha tradicemi a hlubokou historií. Saam gwok dzi gin lung se gap nebude jistě poslední z historických filmů o této zemi. Docela dlouhou dobu pamuje tento snímek, což moc nemám rád, ale to nebylo to poslední co se mi nelíbilo. Film zkrátka nepřinesl žádný nový nápad, bojové scény vypadali někdy hrozně a to nemluvím o zdlouhavém konci. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Sám proti tisícům, při poslední bitvě . . . muž, který celý život bloudil v kruzích, ale přesto nechová zášť k člověku, který ho zradil. Co je vítězství ? Není vítězství bez porážky ! Čeho vlastně dosáhnul? Nejlepších je posledních 20 minut, které jsou opravdu silné a dost mě vzaly. Celková stopáž filmu, potrhaný děj a chaotická kamera jsou slabými místy, které se nedají přehlížet. Doprovodná hudba je zde na výbornou, ale přesto jen za 3 *** 55 % ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

3K se svojí stopáží a obsahem na plátně působí spíše jako několik vytrhaných stránek z knihy, nežli epické historické dílo. Chaotické akční scény a nepřehledná kamera ubírá filmu na kráse a v podstatě žádná hloubka jak příběhu, tak charakterů sráží tento film do kolen a to nezachrání ani herecké trio Andy Lau, Maggie Q a Sammo Hung. Škoda, výsledek je prostě neuspokojující a nezbývá než doufat, že nás John Woo překvapí svým dvoudílným Red Cliffem, který snad bude alespoň o třídu výše. (6/10) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Během natáčení bojové scény byl herec Andy On (Deng Zhi) jedním z kaskadérů zraněn v obličeji. A právě jizva na jeho horním rtu, kterou lze vidět v hercových pozdních filmech, je tohoto násilného aktu potomkem. Sám herec ji považuje za jakousi trofej za jeho pilnou práci na natáčení snímku. (Conspi)
  • Malou roli ve filmu má Qian Zhijun, známý jako Xiao Pang (Little Fatty). Ten se stal slavným v roce 2002, kdy se jedna jeho fotka objevila na internetu a poté se začala rychle šířit po internetových forech v Číně i zbytku světa. Postupem času se z ní stal internetový mem a Xiao Pang byl v roce 2006 označen jako jedna z nejznámějších tváří v Číně. Na své snadno získané slávě se rozhodl vydělat a sehnal si vlastního agenta, který mu brzy zařídil roli moderátora pořadu o vaření v jedné čínské televizní stanici. Role ve filmu Tři království: Vzkříšení draka je jeho filmovým debutem. (Raztubyl)

Reklama

Reklama