Reklama

Reklama

Poslední dny života slavných

(seriál)
  • Česko Poslední dny ikonické postavy (více)
všechny plakáty
Velká Británie, 2005, 14x52 min

Obsahy(1)

Svět bude dělit dobu na to, co bylo před Sennou a po něm. Jeho smrt ukončila období honby za absolutní výkonností. Motory budou méně výkonné a závodní tratě méně nebezpečné. Bylo nutné, aby zemřel největší šampion formule 1, než se z bezpečnosti stala priorita. V Brazílii uctili smrt Ayrtona Senny třemi dny státního smutku. Pak byl uložen k věčnému odpočinku na hřbitově Morumbi v Sao Paulu. "Nic mně nezabrání milovat Boha" - čteme na jeho náhrobku. Věčný klid pro muže, který možná neměl nic raději než brilantní výkon a velkou rychlost? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Dudek 

všechny recenze uživatele

1. Sharon Tate, 2. Jim Morrison, 3. Gianni Versace, 4. Charles de Gaulle, 5. Anwar El Sadat, 6. Ayrton Senna, 7. Edith Piaf, 8. Dian Fossey, 9. Aldo Moro, 10. Che Guevara, 11. Jean Seberg, 12. Itzak Rabin, 13. Indira Gandhi | Dokumentární série zabývající se životem a zejména posledním dnem osobností, které se nějakým zásadním způsobem projevili ve svém oboru (sport, politika, hudební průmysl...). U nás zatím byla bohužel uvedena pouze jedna jediná epizoda zabívající se posledním dnem Ayrtona Senny da Silvy. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracované dokumenty o životech zajímavých osobností, biografie života až po poslední osudný den. Mezi nejzajímavější bezesporu patří díl o Juriji Gararinovi a Romy Schneider, k méně povedeným pak James Dean. ()

Reklama

Reklama