Přepadení v poušti

Prepadnutie v púšti

Drama / Thriller

USA, 2007, 100 min

Brett A. Hart

Hodného Eddieho přepadne na kraji pouště zlý Jimmy a potom ho pěšky pošle přes celou poušť s tím, že mu dá pouze kompas a vysílačku. Potom za ním vyrazí ve svém autě a po celou dobu filmu ho různými způsoby mučí. Mimo těchto dvou hlavních postav se ve filmu mihne na pár vteřin ještě asi tak dalších pět herců , takže vlastně celý film sledujete pouze dvě hlavní postavy. Tím ovšem nechci nechci říct, že by jste se měli nudit, příběh je celkem zajímavý a závěr celkem originální, i když pro mně trochu nelogický, protože Éddie vlastně musel vědět, proč ho někdo přepadl.(22.8.2009)

Vcelku zábavný film, který si na moc nehraje. Film mě mile překvapil co se konce týče, fakt jsem netušil tuhle pointu. Henriksen je sekáč jako vždy a Goss je drsný jako vždy(i když se už asi nevyhrabe z průměrných filmů). Dále mě celkem překvapila Wallace v malé roličce. Nejhorší ale na filmu je tak roztřesená kamera a špatné snímání. Ale "pasti" a celý příběh dokázal zaujmout do konce. Ale prostě na víc jak na průměrnost to nemá.(18.6.2010)

Na začiatku som sa bál, aby príbeh nevyústil do filozofickej dišputy, ktorá režisérovi pomôže ospravedlniť prípadné nelogičnosti príbehu. Našťastie debutant nepodľahol maniere megalomanstva a za minimálne prostriedky nakrútil pomerne pôsobivý príbeh na druhú večnú tému. Vzhľadom na to, že neoriginálny námet zvládol pretaviť do pomerne originálnej a pritom zaujímavej podoby, udeľujem vysoké hodnotenie. No a scéna s kaktusom ... ufff. (28.9.2009)(28.9.2009)

Hovorím si: " Kua, dobré... dobré... ! " , dumám nad možnými koncami až sa dostavil ten skutočný, ktorý celý film poslal do riti ! Veľká škoda, pretože takto jednu hviezdičku musím odobrať.(3.12.2009)

Henriksen výtečný jako vždy, ačkoliv bych měl výhrady ke scénáři. Hlavním plusem božského Lance je jeho Gesicht. Ten se však ve filmu objevoval poměrně poskrovnu. Ostatní postavy byly jen do počtu, odporný "Tiny" se raději nemusel objevit vůbec.(3.5.2011)

Celkom dobrý film od začiatku do konca.Pekné púštne scenérie,horúčava,smäd.Muž sa prebudí uprostred púšte s vysielačkou a kompasom.Aj napriek malému castingu sa to dobré pozerá.Dej je v Mojave Desert,najhorúcejšie a najnižšie položené miesto v USA..Zo začiatku sa zdá to bezduché a sadistické trýznenie ako len také hranie,ale nakoniec sa ukáže že je to plán.A to veľmi šikovný a veľmi dobré prešpekulovaný plán pomsty.Niekto možno bude sklamaný,ale ja som nebol.Čo som čakal,to som aj dostal.(3.9.2009)

• passinhoo

Slaboučké herectví Lukeho Gosse a silné Lance henriksena, nelogický scénář a spousta jiných podivností mi nedovolí udělit více jak 40%... jednou bohatě stačilo...(10.10.2010)

Průměrný film, který stojí na pevných osvědčených základech správného psychologického thrilleru, kdy se jedna postava dostává pod útlak druhé. Tady se hlavní hrdina probouzí na vyprahlé poušti jen s kompasem a vysílačkou. Přes ní s ním komunikuje jeho únosce, který si na něj připravil několik pekelných překvapení. Jak se později ukáže oba muži mají společnou minulost. Polovina filmu se bohužel táhne v dost nudném duchu, ale objeví se i několik velice pěkných okamžiků. Hlavně scéna s kaktusem a drogovými dealery. Rozhodně neuškodí se na film podívat, ale není to ani nic na co bych se musel dívat znova.(12.11.2009)

• bourec

Co film v tisku,to perla.Tady jsem tušil,že půjde o pomstu,a i když mě film neskutečně nudil,vydržel jsem až do konce.Jeden jde stále na sever,druhej ho jednou zakope do písku,podruhy zamkne kolem kaktusu(chlupatý kaktus mám tak rád),pak mu nějaký chlapík pomůže a přijde vrchol filmu,když vypustí z úst větu,že neví komu tady má věřit.Vždyť je na tý poušti celou dobu sám ,ne?Prostě kokotina.Tady víc jak jednu hvězdu ze sebe nevymlátim.10%.(14.9.2009)

• Hapretor

Na jedno kouknutí, na zabití času. Jako lákadlo Lance Henriksen. Nic neočekávejte, nic nedostanete a nebudete zklamáni.(16.5.2011)

Púštne dostihy o prežitie sme tu už párkrát mali, no nemôžem povedať, že tieto boli dáke odvarové, len to nakoniec znehodnotili rozuzlením, ktoré bolo príliš nelogické, niežeby som uveril, že modrooký blonďáčik je nespravodlivo terorizovaný anjelik a ošľahaný kovboj je zvrátený diabol, ale vadilo mi to ich nápadne polopatistické zaškatuľkovanie napriek konečnej výmene charakterov, takže 60%.(24.8.2009)

• mimozakon

Chlapík si ide Mohavskú púšť a prepadne ho iný, a začne si s ním zahrávať, mučiť ho, nastáva boj o prežitie.(26.1.2009)

Celkom netypický a zaujímavý príbeh, v ktorom sa stretávame s dvoma hlavnými postavami. Jednou je Eddie, ktorého prepadne a terorizuje Jimmy. Eddie nechápe prečo mu Jimmy robí zo života pekla a prečo ho necháva napospas samého v púšti. Postupne sa nám film blíži ku konci a vy stále nechápete, prečo si toto trápenie Eddie zaslúžil. A ked sa vím aj toto tajomstvo odhali celý film pre vám stratí zmysel. A Eddieje bud uplny idiot alebo stratil pamat. Inak nepochopim preco sa stále pytal "prečo", no mohlo ho to napadnut, ked pracuje ako nájomný vrah :D(29.5.2011)