Ópium: Egy elmebeteg nö naplója

(festivalový název)

Opium: Diary of a Madwoman

Drama / Mysteriózní

Maďarsko / Německo / USA, 2007, 108 min

Čo nastane, ak lekár prekročí určité hranice, i napriek tomu, že je druhou stranou vopred varovaný následkami svojho konania . ,, Hlavný hrdina sa musí dopustiť zločinu, aby získal dôveru toho zlého ,, . Zvláštny film , v ktorom ma prekvapili niektoré kruté liečebné metódy.(26.3.2009)

Po filme som sa nevedela asi takých 10 minút vôbec ozvať, pretože to bolo natoľko otrasujúce, neľudské a naturalistické dielo.Tento druh nemilosrdného života, čo film zobrazuje, bol veľmi dobre a pôsobivo podaný, či už sa jedná psychiatriu, herecké výkony alebo praktiky používané na pacientoch, ktoré boli maximálne šokujúce. Čo sa ich vzťahu týka, tak od prvého momentu cítiť medzi nimi mystickú príťažlivosť, dvoch takých ľudí, ktorí bez slov hľadajú vzájomnú lásku.Niektoré záležitosti okolo Gizely ostali otvorené, ale tu to nebolo ani potrebné, lebo "geniálnou tvorbou" všetko odhalí. Udivujúce, ako autenticky sa stotožnila K. Stubo s postavou choromyseľnej, takýto fascinujúci výkon sa veľmi málokedy vidí. Nahošské scény pekne zvýraznili stav jej duševnej nahoty (inak to neviem vyjadriť) a vyčarovalo to ešte hustejšiu atmosféru. Tento štýl určite mnohých zarazí, iným zas naopak veľa povie. Asi teraz maximálne nesúhlasíte so mnou, ale toto dielo bolo na svetovej úrovni.(27.11.2010)

• d-fens

ocenenia : MFF Moskva 2007 - Najlepšia herečka (Kirsti Stubø)(8.2.2012)