Reklama

Reklama

Gangster z Manchesteru

  • Velká Británie A Very British Gangster

Obsahy(1)

Autorský investigativní dokument o muži, který vládne podsvětím Manchesteru. Dominic Lattlay Fottfoy je jedním z nejznámějších gangsterů v Manchesteru. Soudy ho usvědčily z více než čtyřiceti trestných činů. A to z ozbrojeného přepadení, z napadení dozorce, klamání úřadů, z nedovoleného ozbrojování a útěku z vězení. V čase, kdy je na svobodě, v této vzácné chvíli, protože ve vězení strávil už přes dvacet let svého života, se rozhodl vyprávět o svých činech před kamerou. A tak se dozvídáme o jeho složitém dětství, krádežích i prvních těžkých zločinech. Skoro v přímém přenosu jsme svědky vraždy jeho bratra, také gangstera, abychom opět sledovali jeho další soudní přelíčení. A vlády nad Manchesterem se ujímá mladá generace. Kdo jiný, než slavný investigativní filmař Donal McIntyre, by se mohl chopit takového dokumentaristického počinu. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

TETŘEF 

všechny recenze uživatele

Balancující na hraně "to snad ne a to říká na kameru?" a "takhle by se ty hovádka fakt mohli bavit i bez kamery", takže každých pět minut zamyšleně rekapilujete jak moc dokumentární a jak moc umělé to je. Tomu pomáhá i filmová kamera s geniálními vizuály a tragikomické (ne v rovině špatného herectví, vždyť oni to nehrajou...ale tím jací ti lidé jsou) herecké výkony...je občas nepříjemné zjistit že je to realita, je občas nepříjemné zjistit že to zase tak moc nedrží pohromadě a proto se tam plácá písnička za písničkou...Jak moc etické je dělat z těhle šmejdů hlavní postavy v kině?. Jak moc etické je cedit city poslední půlhodinu přes realné osmileté dítě, které zjevně trpí tím, že žije v rodine magorů? Nevím.. ()

FlySKS 

všechny recenze uživatele

Na tento dokument je potřeba koukat ze dvou pohledů. První je odsouzeníhodné chování všech aktérů. Ten druhý je o jakémsi pocitu nutnosti vyprávět svůj příběh. Nesouhlasím tak s uživatelem "tahirem" v komentářích pode mnou. Tento člověk si prošel věcmi, které si dokážeme v našich spořádaných a poněkud mrzkých životech těžko představit. On sám sebe nepovažuje za zlo, za které ho vnímá okolí, na druhou stranu ani neodmítá to, že je zločinec. Poslední věc kterou pak chce je nějaké uznání nebo sláva. Myslím, že ty kamery zavolal, protože chtěl něco sdělit - svůj pohled na svět, svůj postoj, ale určitě se nechtěl obhajovat. Není náhoda, že mnoho "slavných" gangsterů se snaží převyprávět svůj příběh pomocí kamer. Zkrátka mají takové nutkání po náročném a složitém životě co vedli. Zajímavost: Dominic Noonan byl v roce 2012 obviněn ze znásilnění 15-letého chlapce - následně byl zproštěn obvinění... Nečekaně ;) ()

Reklama

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Velice emotivní moment byl, když Dominic L.F. vyprávěl o tom, jak ho nco co noc na internátu znásilňovali a on si je potom našel a hádejte co dál... Tento dokument byl můj šálek kávy. 85% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V Manchesteru jsem byl minulý rok dva dny a radši jsem dřív odjel domů. Město samo má silnou atmosféru úzkých frekventovaných hlučných ulic s "double deckery" autobusy. Přes den se na vás lidi pitvořivě usmívají a je pro ně vše "amazing" a v noci na koncertech a diskotékách potkáváte stejné fašistické ksichty jako v tomto dokumentu. Zdegenerovaná je celá jejich země. Pár stanic vlakem od Manchesteru je pěkný kopcovitý národní park, jenže jsou v něm vyrubané všechny stromy na stavbu lodi z dob britského fašistického kolonialismu a jejich prvních koncentračních táborů a hladomorů, které ve svých koloniích vyvolávali a před stálým větrem s věčným deštěm se není kam schovat. kamarádku v Manchesteru pozval její místní kamarád na pivo a za dvě třetinky platil přibližně 330 korun. Pokud se chystáte do Manchesteru a chcete někam vyrazit za zábavou v tomto fašistickém městě i v noci, doporučuji nejdříve shlédnout tento dokument. Přes den je zdarma otevřeno pěkné muzeum výroby textilu za průmyslové revoluce a jedna galerie. Akvapark nebo saunu tam mimo hotely nenajdete. ()

tahir 

všechny recenze uživatele

Velmi slaby pohlad do zivota niekoho kto sa nazyva gangstrom, no ma na to fakt iba tak v dokumente a v Anglicku, kde slovo gangster vystihuje nieco ine. Ved ktory skutocny gangster by zavolal televizny stab nakrucat co robi? :) Hlupost nad ktorou by som otvaral usta mozno keby som mal 13-14 rokov, aj to prehanam. Nema zmysel dalej komentovat. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama