Reklama

Reklama

Silvestry Vladimíra Menšíka

(pořad)
Zábavný
Česko, 1993, 39 min

Účinkují:

Vladimír Menšík

Obsahy(1)

K nejúspěšnějším silvestrovským televizním pořadům tradičně patřily ty, ve kterých vystupoval jedinečný vypravěč a neopakovatelný herec a komik Vladimír Menšík. V posledních letech jeho života natáčelo brněnské studio jeho silvestrovská vystoupení téměř každoročně. V roce 1993 pak dlouholetý Menšíkův televizní spolupracovník, dramaturg Jaroslav Sedlák, vytvořil z jednotlivých monologů a vystoupení, která nalezl v brněnském televizním archivu, střihový pořad, který se od té doby stál stálicí v silvestrovských vysíláních České televize. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

igi B. 

všechny recenze uživatele

V dobách dnešních pisskulturně estrádních televizáckých řachanic a tlachanic už asi nedostižná - byť i tenkrát poněkud >lidovější< zábava, nenapodobitelná formou a vlastně už i obsahem... Pokrok? Škoda... :-/ - - - - - (Poprvé vídáváno kdysi v tv, komentář zde jako sedmý po >znovunezapomenutí< na dvd - 5.11.2008) ()

xxlch 

všechny recenze uživatele

Pochybuju, že někdy někdo překoná dobrosrdečnost a bodrost tohoto fenoména vypravěčů.Kdykoliv a kdekoliv jsem schopná jeho vyprávění poslouchat zas a znova.Nejlepší je, že je jich tolik,že po skončení můžete začít znova a opět se budete řezat děsným smíchem a vůbec vám nebude vadit že dopředu víte,o čem historka je. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Vladimíra Menšíka jsem zažil při živém vystoupení v Kulturním domě ve Velkém Beranově. Choval se podobně jako v televizi: nenuceně vyprávěl, bavil, ochotně se podepisoval (několika tahy vykouzlil svou vlastní karikaturu). Vladimír Menšik byl dokonalým spojením výtečného herce a zároveň baviče. Navíc se dokázal přizpůsobit i jako spoluhráč. Jeho silvestrovská vyprávění na LP bývala vděčným vánočním dárkem. Za všechny historky připomenu třeba vománkové víno. Zajímavý komentář: suicide. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Každý rok se na to dívám přestože ty historky už znám téměř nazpaměť. Jenže vyprávění legendy mezi vypravěči je prostě legendární a můžu ho slyšet pořád dokola. Je to už taková tradice, že Silvestr bez Vladimíra Menšíka a jeho neuvěřitelných historek by nebyl Silvestrem.Tak jen škoda, že výběr není pestřejší, není v něm více vyprávění a nemá delší stopáž. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Vladimír Menšík patří mezi mé nejoblíbenější herce vůbec a tak určitě nepřekvapí, když řeknu že se mi jeho humoristický pořad líbil. Sledoval jsem jej prakticky každý rok (stejně jako podobný pořad s Miroslavem Donutilem, i když již nevím, jak se jmenoval). Silvestry mám někde dokonce nahrané na VHS a když tak nad tím přemýšlím, nejspíš si je půjdu znovu pustit. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama