Reklama

Reklama

Bareuge salja

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Když v provinčním městě Sampo opakovaně dojde k přepadení banky, hodlá místní zastupitelstvo uklidnit veřejnost a média tím, že zorganizuje tréninkový zásah při fingovaném bankovním přepadení. Role lupiče připadne tvrdohlavému dopravnímu policistovi, který je kvůli striktnímu následování zákonů trnem v oku svých laxních nadřízených. Ten se úkolu zhostí s býčí svědomitostí, takže loupež v jeho provedení nabude rozměrů perfektního zločinu a trénink se změní v absurdní přehlídku neschopnosti ostatních členů policejního sboru. Nápaditě rozvedený originální koncept na sebe nabaluje prvky kriminálního žánru, komedie a satiry, přičemž staví na chytré reflexi schémat lupičských filmů. Snímek, kterým jeho režisér debutoval na poli celovečerní režie, se v Jižní Koreji stal jedním z překvapivých hitů loňského roku. [Filmasia 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Asi mne to nechtlo tolik za srdíčko, jak bych si přál. U asijských filmů jsem zvyklý na vcelku průměrné náměty, které to tahají neotřelým zpracováním. Tohle je trochu opak, námět super, ale zpracování ne tolik super. Zrovna tu bych si dokázal představit o fous komplexnější remake. :) Ale pořád to bylo hodně fajn a příjemně jsme se bavil. 7/10 ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Tak já bych to úplně na komedii neviděl, i když je tam spousta bizarních momentů a vtipných scén... Film disponuje parádním nápadem a tvůrcům se ho daří dále rozvíjet, stejně tak jako psychologii postav a jejich vývoj... Tak to holt dopadá když se vyjednávání při bankovní loupeži zhostí korejští agenti Johnson a Johnson... ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Absolutní mazec, co se originality námětu týče. Jung-Do Man je pověřen sehrát ve cvičení roli bankovního zloděje. A i když jde o cvičení nehodlá nikoho šetřit ani sebe. Je tu výborný verbální humor, nápaditost, některé fóry hned tak nezapomenu za to vám ručím. Neschopnost jihokorejské policie je naplno odhalena:) Ostatně ve kterém filmu, uvidíte, že rukojmí se budou hádat u videozáznamu zda to dostal policista do hlavy? A více vtipů, už nebudu spoilovat, to musíte prostě vidět. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ryzí komedie, žádné drama, komediální hudba, někdy podaná trochu vážně, což jí přidává na zábavě a neshazuje trapnosti, zkrátka je realistická. Trochu mi připomíná zloděje-klauna Belmonda. Aneb, jak to dopadne, když policajti uspořádají cvičné přepadení banky a zlodějem určí jednoho, kdo svou práci bere poctivě. Herci v pohodě, sranda byla, tohle se nedá nedoporučit. # Zaujala mě Su-Jeong Eom ve vedlejší roli, snad ji ještě někde uvidím. # [viděno: monitor, 2.0->5.1] # příběh 7 | hudba 7 | humor 6 | akce 3 | napětí 1 | pustil bych si znovu 8 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na to, že to měla být komedie to zase moc vtipných scén nepobralo, ale když to na mě vybalilo scénu se znásilněním, tak to mě natolik rozsekalo, že sem se pak tlemil i nevtipným blbostem a hodnocení je asi vyšší než by mělo být, ale co, nakonec sem se bavil fakt dobře a ty cedulky prostě neměly chybu ()

Galerie (18)

Související novinky

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama