Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Have I Got a Story For You (**) - Animace slabá, příběh nijak originální a ani dětská fantazie nenadchne. Crossfire (***) - Klasicky moralizující příběh o nevěřícím Tomášovi, jenž je na konci přesvědčen o svém omylu díky efektivní záchraně od Temného rytíře. Field Test (***) - Další povídka o dobrých úmyslech Batmana vyniká hezkou japonskou animací a hudbou. In Darkness Dwells (**) - Nenáročné a lehce předvídatelné. Zajisté nejslabší část filmu. Working Trough Pain (*****) - Absolutní bomba! Lehce noirový příběh pojednávající o temnotě v hrdinově nitru a špíně Gothamských stok. Takhle jsem si představoval celý snímek. Deadshot (****) - Skvěle udělané akční scény a snaha o rozvedení Wayneovy psychiky. Bohužel, na takovýhle kolos deset minut opravdu nestačí. Final Decision: Jednou nahoře, jednou dole. Na rozdíl od podobného Animatrixu je Gothamský rytíř silně nevyvážený a zatímco jeho "matrixovský" předchůdce svádí k opakovanému shlédnutí, zde jednou stačí a dost. ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Tohle bývá složité, několik autorů, různé přístupy a osobytá provedení. V případě Gotham Knight jsou však všechny příběhy, až na Field test, velmi nadprůměrné a některé přímo vynikající! Otvírá se tu několik témat ohledně Temného rytíře, jako: smrt rodičů, odpor ke zbraním, neustále přítomná bolest, jeho jediné pravidlo "nikoho nezabít" a další. Pro všechny fanoušky Batmana je tohle jednoznačně povinností! ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Have I Got a Story For You 2/5 tak hned na začátek pořádný zklamání a to hlavně z animace. Anime moc nemusím, ale většinou se na to dá dívat, to ale nebyl tento případ, fakt spíš směšná animace. Příběh o tom, jak kdo vidí Batmana a jak o něm vznikají pověry. Podaný bohužel z dětského pohledu, takže mi to přišlo hodně zbaytečný, stejné rozdíly může mít pro dětskou mysl i banálnější věc. Crossfire 4/5 Druhá povídka už je o něčem uplně jiném, mnohem stylovější a hlavně batmanovštější. Field Test 4/5 Oproti prvním dvěma je třetí povídka méně akčnější, ale jde o celkem rozumnou příhodu a vykreslení charakterového rysu Batmana. Když nakonec dojde na akci, víme, že sledujeme slušně odvedené anime. In Darkness Dwells 3/5 Lehce přeplácaná epizodka, která potřebovala více času. Sice její kvality sráží dost otřesná animace, ale jinak jde o povedenou akci s typickými komiksovými rysy. Working Through Pain 2/5 Deadshot 3/5. Jako reklama na nový film serie dobrý, jinak ale ve srovnání třeba se starým animovaným seriálem, dost podrpůměrné. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Některé příběhy jsou sice slabší, ale dohromady mám z Gothamského rytíře hodně dobrý pocit. Jednotlivé kapitoly na sebe částečně navazují, animace nemá slabší chvilky a i když si každý najde svou oblíbenou část, jako celek film funguje vesměs stejně (dobře) jako Animatrix. Prohlubování Batsyho vesmíru se ovšem nekoná. Spíš jde o rozprostření rudého koberce pro (doufejme) nejlepší netopýří celovečerák ever. ;) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ozajstné fiasko, ktoré našťastie ani v najmenšom negatívne nedotklo nasledovnej, Nolanovej hranej verzie. Jednotlivé príbehu nemajú žiadnu šťavu, príbehy sú veľmi banálne a ani zloduchovia neoplývajú tou správnymi záporáckymi vlastnosťami, a čo je horšie, Bruce Wayne bol najnevýraznejsí zo všetkých zúčastnených. 40%. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama