Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

klerik 

všechny recenze uživatele

Jednohubková záležitosť, kde z jednotlivých príbehov vytŕča ich komixovosť a tým pádom aj jednoduchosť. O to viac poteší svojou tajomnosťou a "gotickosťou". Tento projekt je zrovnateľný s ANIMATRIXOM aj keď nemá rovnakú komplexnosť. Dobré je, že príbehy sa postupne zlepšujú rovnako ako animácia, takže po dopozeraní ostane skvelý pocit... Have I Got a Story For You *** - originálna, ale pre mňa pribizarná animácia, Crossfire **** - jednoduché ale výtvarne pestré, Field Test **** - možno až príliš jednoduché ale Batmanov dravý look ma zaujal, Working Through Pain **** - presne Batman v štýle Nolana, Deadshot ***** - skvelá surová komixovina ... ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Have I Got a Story For You (**) - Animace slabá, příběh nijak originální a ani dětská fantazie nenadchne. Crossfire (***) - Klasicky moralizující příběh o nevěřícím Tomášovi, jenž je na konci přesvědčen o svém omylu díky efektivní záchraně od Temného rytíře. Field Test (***) - Další povídka o dobrých úmyslech Batmana vyniká hezkou japonskou animací a hudbou. In Darkness Dwells (**) - Nenáročné a lehce předvídatelné. Zajisté nejslabší část filmu. Working Trough Pain (*****) - Absolutní bomba! Lehce noirový příběh pojednávající o temnotě v hrdinově nitru a špíně Gothamských stok. Takhle jsem si představoval celý snímek. Deadshot (****) - Skvěle udělané akční scény a snaha o rozvedení Wayneovy psychiky. Bohužel, na takovýhle kolos deset minut opravdu nestačí. Final Decision: Jednou nahoře, jednou dole. Na rozdíl od podobného Animatrixu je Gothamský rytíř silně nevyvážený a zatímco jeho "matrixovský" předchůdce svádí k opakovanému shlédnutí, zde jednou stačí a dost. ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Chutná gothamská jednohubka, a to mi anime nechutí ani trochu. Ale je to Temný rytier, ten istý netopierí muž, ktorý nakopal zadky Jokerovi, Two-Faceovi a ďalším. Presne ten štýlový a moderný Batman od Nolana, ktorý ale nie je od Nolana, ale od nejakých šikmookých prckov. Má slabšie aj silnejšie kúsky, naladí a vyšumí. Jedno pozretie preto bohato stačí. (65%) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

No Batman po japonsku je tedy slušná jízda a psychárna :) Ale odsejpá to slušně. Animace je alfou a omegou Gothamského rytíře a nutno podotknout, že tady soudruzi z Honšů, Hokkaidó ad. chybu rozhodně neudělali. Samozřejmě se nabízí srovnání s typově podobným Animatrixem a tady dává Neo Bruceovi slušně do těla. Ale pokud asijskému Netopejrovi přijdete na chuť, mohlo by vás to zaujmout, tak jako mě, především poslední povídka Headshot, kde Bruce Wayne konečně vypadal jako dospělý Amík a ne jako adolescentní manga Japonec :) ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Tohle bývá složité, několik autorů, různé přístupy a osobytá provedení. V případě Gotham Knight jsou však všechny příběhy, až na Field test, velmi nadprůměrné a některé přímo vynikající! Otvírá se tu několik témat ohledně Temného rytíře, jako: smrt rodičů, odpor ke zbraním, neustále přítomná bolest, jeho jediné pravidlo "nikoho nezabít" a další. Pro všechny fanoušky Batmana je tohle jednoznačně povinností! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)
  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)

Reklama

Reklama