Reklama

Reklama

Oficiální pravidla fotbalu

(seriál)
  • Španělsko Football Stories
všechny plakáty
Španělsko, 1998, 75 min

Režie:

Tony García

Obsahy(1)

Průvodci po tomto rodinném animovaném filmu jsou skotský rozhodčí a mluvící mikrofon (sportovní žurnalista), kteří se snaží naučit diváka pravidlům fotbalu, a to vše pomocí praktických příkladů a anekdod. Součástí filmu jsou dva malé testíky mající za účel vyzkoušet diváka ze znalostí fotbalových pravidel... (Lachtan44)

Recenze (7)

otík 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je tento animák i trochu zábavný, ale po dvaceti minutách to začne těžce nudit. Koncept filmu je jednoduchý - rozhodčí s živým mikrofonem vysvětluje pravidla fotbalu a k tomu se pouští krátké animované příběhy s fotbalisty. Není to sice katastrofa, ale jednou vidět stačí bohatě. Hudba: Terry Wilson ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

ZLÍNFEST Je hrozně těžké natočit animovaný film pro nejmenší, který by je zábavnou formou učil různým pravidlům a zásadám... a tomuto se výše zmíněné téměř podařilo. Pro odrostlejšího diváka se zde skrývá několik filmových narážek, které jsou prvoplánové, ale pobaví, a pro všechny poté kvíz, který jsem mimochodem zvládnul na plný počet, aniž bych o fotbalu cokoliv věděl. :) Míčohlavci a fanoušci hry s kulatým nesmyslem nechť si přičtou jednu hvězdičku. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Seznámit nejen děti s pravidly fotbalu animovaným filmem je zajímavý nápad, jen kdyby tenhle filmek nebyl tak přeplácaný. Jakýsi robotek z vesmíru má touhu seznámit se na Zemi s hrou zvanou fotbal a průvodcem je mu kníratý pán, snad rozhodčí, který začne pěkně od historie, přes základní pojmy jako hřiště, pokutové území až k takovým finesám, k nimž se nakonec budou vztahovat dva závěrwečné testy. Animace je vzdáleně podobná stylu seriálu Byl jednou jeden život, avšak film působí poněkud přeplácaně - jak animací, tak barvami. Navíc na ploše 71 minut rozebírá některé věci až do zbytečných detailů, takže udržet pozornost a orientovat se ve výkladu dělá problém i dospělému. Zase na druhou stranu, zjistíte zde odpovědi na otázky jako "Může si hráč při vhazování z autu stoupnout na špičky?", "Platí gól z penalty, když hráč míč jen nešikovně poposune po hřišti a jeho spoluhráč míčem trefí branku?" apod. A na závěr si můžete stylem karaoke zanotovat s sebou písničku o fair play. Úvod disku obstarává animovaný protipirát, jinak na DVD nic navíc nenajdete. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Projít všech 17 pravidel fotbalu v 75 minutách je vcelku smělý úkol, no tvůrci tohoto snímku se o to pokusili. Pominu-li několik nepřesností ( obvod míče není 68-71cm.. šířka čar na hrací ploše není minimálně 12 cm.. ) a nějakou tu změnu v pravidlech ( pravidlo 4 kroků u brankáře.. ), jedná se o docela zajímavý počin plný užitečných informací. Pro řadového fanouška fotbalu naprosto ideální, profesionálům tohle samozřejmě neprozradí nic nového. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Do doby než jsem jako malej dostal k narozeninám tenhle filmeček, tak jsem nevěděl co to je ovsajd atd.. Znal jsem pouze gól a rozehru. To proč rozhodčí po výborné přihrávce pískne mi bylo furt nejasné. No a pak jsem viděl toto. Je hrozně těžké udělat dokument, který bude pro ty menší a přitom bude zábavný a poučný zároveň. Myslím že se to ale povedlo ()

drozdy1 

všechny recenze uživatele

Tohle naučí děti jak někomu utrhnou nohu a ukopnout hlavu. Ikdyž to je pro malé publikum ty utržené nohy si mohli odpustit je to stupidní. ()

sima275 

všechny recenze uživatele

Hezky zpracované pravidla pro fotbal. Někdy i zábavné, a nikdy jsem se nenudil. Jak už tu napsal uživatel 5150 je tam několik málo nepřesností. Jinak super animovaný film s hezkýma postavičkama a taky plný užitečných a zajímavých informací, co jsem třeba já ( hraju fotbal:) ) vůbec nevěděl. 65% ()

Reklama

Reklama