Reklama

Reklama

Columbo - Série 9 (1989) (série)


Odpočívejte v pokoji, paní Columbová (S09E04)

(epizoda)
  • USA Rest in Peace, Mrs. Columbo (více)

Obsahy(1)

Zdrcený poručík Columbo pohřbívá svou milovanou manželku. Mezi účastníky pohřbu je i realitní agentka Vivian Dimitriová. Zdá se, že nikdo netuší, že za smrt detektivovy manželky je zodpovědná právě tato žena. Ve vzpomínkách Vivian a několika dalších účastníků smutečního obřadu se odvíjí příběh, který se před nedávnem odehrál: Vivian je ve skutečnosti vdovou po vrahovi, kterého Columbo před deseti lety dostal před soud. Muž však ve vězení zemřel a Vivian je od té doby posedlá mstou. Napřed zavraždí svého nadřízeného Charlieho Chamberse, který podle ní kdysi jejího manžela udal. Jako další oběť si vyhlédla Columbovu manželku a pak samotného detektiva… (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Nejzásadnější díl celého seriálu.Jistá žena se chce Columbovi pomstít za to,že zatkl jejího manžela a ten později zemřel ve vězení.Slušný základ pro pomstu,jejíž obětí se stane i přítel jejího exmanžela (rozuměj udavač).Tak se dostane k poručíkovi a pokračuje ve svém ďábelském plánu.A ten vyjde.Columbo pláče na pohřbu své milované ženy,celý zlomený.Pomsta je dokonána.Nebo ještě ne? Jestli máte rádi Columba,je pro vás tenhle díl naprostou povinností.A jestli ne,tak ostatně taky. ()

jirka.maso 

všechny recenze uživatele

Tento díl jsem si stále nechával v záloze, jelikož se mě zdál býti příliš smutným. I proto sem si ho vybral právě dnes na počest poručíka Columba... Moje obavy o osudu jeho milé paní u mě po skončení vystřídal úsměv, jelikož poručík nevypekl jen vražedkyni, ale hlavně mě! Se svým nejoblíbenějším seriálovým hercem jsem se nemohl rozloučit stylověji. Tak tedy odpočívejte v pokoji, pane Columbo… :( ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jak dlouho jste spolu, poručíku ??" - "V lednu to bude 28 let !! Nebo 29 ?? No, nejsem si jistý, ale určitě to nebude 30, to bych si pamatoval !!" Nejzásadnější a za mě bez debat nejlepší epizoda, v níž Columbo velmi brzy ví, o kolik a oč v téhle otevřené důmyslné hře vlastně jde, nepostrádá napětí, atmosféru a geniální finále, kde poručík předvádí, že není jen skvělý detektiv, ale i psycholog a ochotník !! Helen Shaver jako Vivian Dimitri je Peteru Falkovi velmi zdatným a věrohodným protivníkem, i díky ní je tato McEveetyho epizoda tak vysoko oceňovaná, přičemž pro fanoušky série se jedná o naprostou povinnost !! Naprosto netypický styl vyprávění pomocí flashbacků, případ, u něhož jde o ty obvyklé drobné detaily formující všechny poručíkovy případy až v druhé řadě, tohle je velmi osobní !! Velmi osobní jak pro Columba, tak i pro věrné příznivce seriálu !! Mimochodem Columbo ještě nikdy tolik a tak bezchybně nehláškoval..;) Geniální !! ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelá časť. Už len ten začiatok, kde sa pochováva pani Columbová, ma znepokojil. Potom som sa upokojil, lebo som si uvedomil, že je to určite iba Columbova finta. Jeden z tých príkladov, keď si myslíme, že sa s niekým zahrávame a sme nad vecou a náhle precitneme do faktu, že v skutočnosti sme to my, s kým sa hrajú. Ten koniec bol perfektný. Columbova hláška: "Nemôžem dopustiť, aby Vám prešla vražda, okrem toho ste sa pokúsili zabiť moju ženu a mňa. Ja to beriem veľmi osobne!" Ak by akýkoľvek protivník poznal poriadne Columba, tak by si po tejto hláške sral do nohavíc. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paní Columbová má tentokrát velice špatný den, můžeme to na ní vidět, byť přes zavřenou rakev toho moc k vidění není... nebo je všechno jinak? Jeden z těch opravdu dobrých dílů. Padouchem je tentokrát jedna poměrně sympatická, ale hlavně pošahaná dáma, která se rozhodne vyrovnat účty, ve kterých má Columbo taky svou kolonku. Závěrečná scéna, kdy vražedkyně konečně dotáhne svou pomstu k dokonalému konci, a vzápětí zjistí, že se něco totálně pokazilo, je prostě geniální. Je tady totiž Columbo ve své nejlepší herecké formě formě. A svou scénku sehrál fakt skvěle. Nemůžu jinak, než 5 hvězdiček - 100%. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama